NIEUW! 35 Super Gezonde Recepten

super gezonde receptenK NIEUW! 35 Super Gezonde ReceptenVorige jaar bracht ik een receptenboek genaamd “101 Gezonde Recepten” uit. In het receptenboek heb ik de meest gezonde recepten gebundeld in één totaalprogramma. Een gezonde leefstijl begint met de voedingskeuzes die je dagelijks maakt.

Ik noemde het toen ook wel ‘’Je bent wat je eet’’… en vooral dat laatste kunnen veel mensen wat extra hulp bij gebruiken.

Nu, bijna een jaar later, ben ik de recepten aan het herzien om deze aan te passen aan de laatste ontwikkelingen in gezondheidsland:). In de herziene versie tref je o.a. een betere beschrijving aan, mooier design, gesimplificeerde recepten en ik heb het oergraan ”Spelt” erin verwerkt.

Nu kan iedereen gezonder eten!

Om je een indruk te geven heb ik 35 recepten verwerkt in 5 losse e-books. Met deze gezonde recepten kun je vandaag al gezonder eten. Want een gezond voedingspatroon is de basis van een gezonde leefstijl!

Download hieronder mijn gratis eBooks

super gezonde recepten NIEUW! 35 Super Gezonde Recepten


downloadebook NIEUW! 35 Super Gezonde Recepten


Reacties zijn welkom!

Heb je het receptenboek gedownload en gelezen? Dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Ik ben best lang bezig geweest met het samenstellen van de recepten. Ik zou het erg waarderen als je hieronder en reactie achterlaat of even op de ‘’vind ik leuk’’ , ‘’tweet’’ of ‘’+1’’ knop te klikken!

Alvast bedankt!

 NIEUW! 35 Super Gezonde Recepten

Jack Boekhorst is de initiatiefnemer van OptimaleGezondheid.com en helpt mensen om een gezonde lifestyle op te bouwen. “Iedereen kan een gezonde lifestyle hebben met veel energie en vitaliteit!”

Twitter | Facebook | Google+
Onderwerpen:  

Plaats een reactie


Reacties

Geplaatst op
mrt 07, 2014
Geplaatst door
Abdel

Beste Jack, ik heb sinds 2weken psoriasis guttate en nu ik alle zuivelproducten uit m’n menu heb gehaald vraag ik mij af hoe het met geitenmelk zit want dat schijnt wel goed te zijn voor mensen met een huidziekte?!dilemma of is het juist verantwoord?!

Geplaatst op
mrt 09, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Geitenmelk zou geen probleem moeten opleveren. Probeer anders ook eens amandelmelk zonder toegevoegde suiker (kun je krijgen bij de natuurwinkel). Daar heb ik zelf erg goede ervaringen mee. Verder natuurlijk ook goed letten op de inname geraffineerde suiker en zorg ervoor dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Kortom, een meer vegetarisch voedingspatroon / mediterrane (omega 3).

Daarnaast nog een goede tip om wat minder gluten te eten of van ambachtelijke speltproducten.

Succes!

Geplaatst op
mrt 02, 2014
Geplaatst door
Iris Verbunt

Beste Jack,
Mag ik je er even op attenderen dat de foto’s soms niet kloppen met de gerechten?? Bij een groene smoothie staat bijvoorbeeld een foto van een roze met aardbeien. En in lunch gerecht staat dan bijvoorbeeld : met 3 spelboterhammen, maar op de foto staan twee heerlijke knapperige broodjes. En zo zijn er nog een paar van die foutjes. Zou ik wel even nakijken, want dan komt het professioneler over.
Mvg Iris

Geplaatst op
mrt 02, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Bedankt voor de tip. Ik was mij al bewust hiervan. Bij de volgende update (deze maand) zal dat opgelost zijn.

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
feb 28, 2014
Geplaatst door
Paulien de Dreu

Mijn printer werkt momenteel niet.
Is het mogelijk het boekje op te sturen?
B.v.d.
groet,
Paulien

Geplaatst op
mrt 04, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Ja is zeker mogelijk. Ik zal u zo dadelijk een e-mail sturen over de hardcopy versie.

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
feb 26, 2014
Geplaatst door
anne

Wil zo snel mogelijk UITGESCHREVEN . Het idee was goed bedoeld van je, doch ZELFS op Ipad niet te doenloaden. BEDANKT en ALL the best ZONNETJE, anne

Geplaatst op
feb 27, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Dag Anne,

Het zijn aparte eBooks en heb ik ingepakt in een zip bestandje. Een goede tip is om de volgende App te installeren om zip te openen op een Ipad:

https://itunes.apple.com/en/app/izip-zip-unzip-unrar-tool/id413971331?mt=8

Verder zal ik de downloadpagina aanpassen zodat het ook direct werkt op tablets. Ik zal je zo dadelijk de PDF bestanden handmatig even mailen.

Groetjes,

Jack

PS: ik heb je ook even uitgeschreven.

Geplaatst op
feb 14, 2014
Geplaatst door
Ina

Hallo, ben erg blij met alles tot nu toe. Ben alleen een tegenstrijdigheid tegengekomen;
op pag. 48 staat bij de lijst Niet aanbevolen Garnalen, echter op pag. 52 staat een recept met garnalen salade?
vriendelijke groeten Ina

Geplaatst op
feb 17, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Bedankt voor uw feedback. Bij de vernieuwde versie zal ik dat meebrengen en de tegenstrijdigheden eruit halen.

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
jan 30, 2014
Geplaatst door
jose

dank je wel heb de 35 recepten binnen gehaald
heb denk ik nu alles een beetje en ga nu aan de gang
gr jose

Geplaatst op
jan 31, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Succes!

Vergeet niet dat je zelf de recepten ook gezonder kunt maken. Bijv. een havermout ontbijt kun je altijd aanvullen met bosbessen. Het beste wat je kunt doen is een aantal gezonde recepten je eigen maken.

Geplaatst op
jan 25, 2014
Geplaatst door
Wenny Erdman

ik heb de 35 recepten ontvangen en gaan naar downloaden tot zover goed maar dan zeg ie het is een zipbestand en die kan ik niet openen de vorige namelijk wel.
waarom deze in een zipbestand???????
groet wenny erdman

Geplaatst op
jan 25, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Omdat het meerdere boekjes zijn, alleen dan kan ik het bundelen, anders werkt de download niet goed. Je kunt gratis bij http://www.rarlab.com/download.htm een programma downloaden om zip bestanden te openen. In het zip bestand tref je de PDF documenten aan.

Als het niet goed lukt, stuur een e-mail naar info@optimalegezondheid.com. Dan stuur ik ze handmatig even naar je op.

Succes!

Geplaatst op
jan 21, 2014
Geplaatst door
Oosthoek

Kunt u mij vertellen waar ik de sportvideo’s oefening 3 en 4 kan vinden ?

Geplaatst op
jan 16, 2014
Geplaatst door
Astrid

Hoe ga ik deze nieuwe manier van leven in mijn werk als kraamverzorgende indelen?????
Moet vers eten zijn, niet langer dan 2 uur tussen bereiden en eten….Wordt gruwlijk lastig want wij hebben geen lunchtijd. Soms gewoon geen tijd om te eten en neem je in het voorbijlopen een hap van de boterham, letterlijk niet figuurlijk.

Mvg,

Astrid

Geplaatst op
jan 16, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Klopt natuurlijk helemaal dat externe factoren het niet altijd gemakkelijk maakt om gezonder te leven. Ik heb hier toevallig een artikel over geschreven:

http://www.optimalegezondheid.com/hoe-blijf-je-gezond-als-je-onregelmatige-werktijden-hebt/

Overigens, wat ik altijd doe met een druk werkschema is een notenmix meenemen als snack. Het is niet gemakkelijk met onregelmatige werktijden, maar alle kleine beetjes helpen!

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
jan 08, 2014
Geplaatst door
Yolanda Huijgen

Wat jammer dat het ebook niet te downloaden is op mijn Ipad.

Geplaatst op
jan 09, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Dat komt waarschijnlijk omdat je geen App hebt om zip bestanden te openen. Tip: Installeer een programma om zip bestanden te openen. Ik heb de recepten in een zip bestand gezet omdat het meerdere boekjes zijn.

https://itunes.apple.com/us/app/izip-zip-unzip-unrar-tool/id413971331?mt=8

Succes!

Geplaatst op
dec 20, 2013
Geplaatst door
w.vos

Beste jack,
ik ben geen computerfan!! voor mij een straf om achter de computer te moeten,
kan het ook gewoon opgestuurd in papieren versie??? dit lijkt me geweldig
ik hoor het graag b.v.d H groet Carolien

Geplaatst op
dec 31, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo Carolien,

ik kan mij goed voorstellen dat u liever een paperback heeft. Persoonlijk ben ik ook meer een voorstander van een écht book versus eBooks. Ik heb u een e-mail gestuurd met betrekking tot de papieren versie.

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
apr 02, 2014
Geplaatst door
Korsten

Hallo Jack,

Ik heb het ook liever aangeleverd in boekvorm,
als dat zou kunnen, heb je ook boeken uitgebracht?
Mvg, W.

Geplaatst op
apr 02, 2014
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Ik kan een boekvorm aanleveren. Ik zal u even een e-mail hierover sturen.

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
nov 28, 2013
Geplaatst door
Thijs Rosita

Ik krijg de recepten niet niet gedownload

Geplaatst op
nov 29, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo Thijs,

ik zal u een e-mail sturen met de recepten. Omdat het meerdere ebooks zijn heb ik het ingepakt in een zip bestand. Waarschijnlijk heb je geen programma om zip bestanden te openen. Zelf gebruik ik (gratis) winrar om zip bestanden te openen.
http://www.rarlab.com/download.htm

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
nov 24, 2013
Geplaatst door
wendy meulemans

Beste jack

K kan t bestand van de recepten niet openen.

Mvg wendy meulemans

Geplaatst op
nov 26, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo Wendy,

heb je adobe reader geinstalleerd op je computer?

http://get.adobe.com/nl/reader/

Ik zal je een e-mail sturen met het bestand.

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
nov 15, 2013
Geplaatst door
Tineke

Bedankt voor de recepten. Ze zien er erg lekker uit. Waar ik mij wel aan geërgerd heb is het taalgebruik. Ik krijg de indruk dat het een vertaalde versie is die vertaald is met een vertaal tool. Misschien dat in de toekomst een nieuwe versie gemaakt zou kunnen worden. Dat zou een stuk prettiger lezen. Ook zijn er foto’s verwisseld bij de Smoothies. Jammer.

Geplaatst op
nov 18, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo Tineke,

er komt volgende maand een nieuwe versie van de recepten aan, uiteraard krijgt iedereen hier een e-mail over. Bedankt voor de feedback. Overigens de recepten zijn niet gemaakt met een vertaal tool.

Geplaatst op
nov 14, 2013
Geplaatst door
Henna

Hai,
Verschillende pogingen G edaan om je ebooks te downloaden, maar niet gelukt, heel spijtig! Zo op verheugd na het invullen van je vragenlijst! Het bestand is niet te openen. Heb je misschien een oplossing?
Groetjes
Henna

Geplaatst op
nov 14, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo Henna,

ik zal je zomenteen een e-mail sturen met de ebooks!

Mvg,

Jack

Geplaatst op
nov 13, 2013
Geplaatst door
Linda

Dag jack, vol interesse je recepten gaan lezen, maar je adviseert om iets te verwarmen in de magnetron, datis niet echt gezond lijkt me?

Geplaatst op
nov 18, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Zelf gebruik ik de magnetron amper. Echter, volgens voedingscentrum: ”Uit wetenschappelijk onderzoek naar de bereiding met de magnetron blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen of het verlies van voedingswaarde door de magnetron.”

Daarom heb ik het meegenomen in de recepten, maar kan mij goed voorstellen dat je liever niet voedingsmiddelen wilt verwarmen in de magnetron.

http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/magnetron.aspx

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
nov 10, 2013
Geplaatst door
Truus ten Broeke

Downloaden lukt niet van de recepten!

Geplaatst op
nov 11, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo Truus,

ik zal u zo dadelijk een e-mail sturen met de recepten.

Met vriendelijke groet,

Jack

Geplaatst op
okt 16, 2013
Geplaatst door
Lya

Hoi Jack. Kan de recepten downloaden maar niet openen via htail. Dus kan het niet via ibooks in een pdf bestand. Nu kan ik er niet in en heb een paar lekkere recepten gezien,

Bedankt lya

Geplaatst op
okt 16, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo Lya,

heb je al geprobeerd om het ebook op de downloadpagina via ”view online” te bekijken? Als dat niet werkt kan ik je wel even het ebook mailen, laat maar weten.

Groet,

Jack

Geplaatst op
sep 28, 2013
Geplaatst door
Wilma

Hartelijk bedankt voor de superfijne recepten! Vooral voor ontbijt :-)
Ik ben een hele slechte ontbijtster, maar op deze manier wordt het gewoon leuk.
Ik vind spelt ook heel fijn, dus ik ben er erg blij mee!

mvg Wilma.

Geplaatst op
sep 30, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Graag gedaan Wilma,

Hou me op de hoogte over je vorderingen!

Mvg,

Jack

Geplaatst op
aug 28, 2013
Geplaatst door
pauline

ik ontving een bijlage over 10superfoods, waaronder tarwegras. In de tekst werd vermeld dat tarwegras oa. vitamine B12 zou bevatten. Vitamine B12 echter komt uitsluitend voor in dierlijke produkten, zoals zuivel, vis,vlees en ei. Niet in tarwegras dus.

Geplaatst op
aug 29, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Klopt helemaal, bedankt voor de aanvulling! Ik zal het document hierop aanpassen.

Mvg,

Jack

Geplaatst op
aug 28, 2013
Geplaatst door
Thea

Jack bedankt voor je heerlijke recepten.Super dat je hier voor inzet om je recepten te delen.
Hopelijk maken veel mensen hier gebruik van , zodat we een gezondere leefwereld kunnen
ontwikkelen.

Thea

Geplaatst op
aug 12, 2013
Geplaatst door
Ellen Meijer

Ik was al in het bezit van deze recepten, helaas kan ik ze echter niet als e-book opslaan. Het downloaden mislukt steeds, terwijl dit wel goed gegaan is bij het tnnitusprogramma. Kunt u helpen? Voorts blijkt bij het sportprogramma(deel2) de link naar het videofilmpje niet aanwezig.
M.vr.groet,
Ellen

Geplaatst op
aug 14, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Beste Ellen,

Ik ga er meteen naar kijken!
Hier heb ik als nog een keer de download link http://www.optimalegezondheid.com/35-super-gezonde-recepten-download/ hoop dat die het nu wel doet.

Groetjes,

Geplaatst op
jul 26, 2013
Geplaatst door
P.Losito

Vorige week heb ik een contact ontvangen met recepten, kom alleen elke keer in een volgende pagina. Geen recepten. Gemaild dat dit zo is en terug ontvangen dat het aan de website ligt. Nu weer een contact mail met recepten, hetzelfde probleem herhaald zich, kom niet door de download heen. Winnaar staat op mijn i pad daar kan het niet aan liggen.
Ik ben hier erg ontevreden over.

M.vr.gr. P. Losito

Geplaatst op
jul 29, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Hallo,

Dat is zeker niet de bedoeling! Excuses dat u de recepten tot heden nog niet hebt ontvangen. Ik heb u een e-mail gestuurd met de recepten in de bijlage (pdf). Laat mij even weten of het allemaal gelukt is!

Groet,

Jack

Geplaatst op
jul 19, 2013
Geplaatst door
Johanna

erg koolhydraatrijk en dus niet al te best voor diabeten…deze tellen koolhydraten…maar ja spelt en pasta en vis voer is zo en zo niet aan mij besteed..brrrr..maar vind t wel leuk om t te lezen en er zal vast wel iets tussen zitten voor mij:)

Geplaatst op
jul 01, 2013
Geplaatst door
Cathy Minnebo

Ik kan de zip folder niet openen in dropbox of evernote op mijn Ipad. Enig idee hoe ik hem wel kan unzippen?
Mvg,
Cathy Minnebo

Geplaatst op
jul 02, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

De recepten zijn ingepakt in een .zip bestand. Normaliter is een uitpakker al aanwezig op je computer. Echter, als dat niet het geval is raad ik je aan om ”winrar” te downloaden en installeren.

http://www.rarlab.com/download.htm

Daarna nogmaals het bestand openen en je kunt de recepten uitpakken.

Succes!

Geplaatst op
mei 21, 2013
Geplaatst door
N. de Hoop

Hallo,
Ik heb geprobeerd het te downloaden, maar het is een zipfile en het lukt me niet dit uit te pakken.
Heb je geen andere bestanden? Pdf bv?
Hartelijke groet, Natasscha

Geplaatst op
mei 24, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Dag Natasscha,

Ik zal je een email sturen met als bijlage de recepten:)

Geplaatst op
jun 04, 2013
Geplaatst door
Fabian

Beste Jack Boekhorst,

Heb net wel de 35 super gezonde recepten kunnen downloaden
(Sorry, maar moest wel even lachen om de eerste paar reacties die ik las)

Ben mijn keuken nog aan het bouwen, maar heb nu al zin om met de recepten aan de slag te gaan.

Met vriendelijke groet,

Fabian

Geplaatst op
jun 04, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Goed te horen dat je de recepten hebt kunnen downloaden!
Veel plezier, en laat me weten wat je er van vind.

Groetjes,

Geplaatst op
mei 20, 2013
Geplaatst door
anoeshka

het downloaden via mail lukt niet. er staat eerst dat het en pdf bestand is, en als ik het bestand wil downloaden staat er ineens dat het een zip bestand is. en als ik dat download wil dat bestand niet opengaan. ik krijg enkel een wit internet blad.
hoe kan ik dit oplossen.

mvg
anoeshka

Geplaatst op
mei 24, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Dag Anoeshka,

Ik zal je een email sturen met als bijlage de recepten:)

Geplaatst op
mei 19, 2013
Geplaatst door
suzana

hallo , het downlloadenlukt mij niet , kunt u via mijn mijn e-mail versturen .dank je vrindelijk!

Geplaatst op
mei 24, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Goedeavond,

Ik zal je een email sturen met als bijlage de recepten:)

Geplaatst op
mei 11, 2013
Geplaatst door
hinke reuhman

het downloaden via de mail lukt niet. ik heb wel de instructies opgevollgd. Facebook of twitter.
heb ik niet

hinke Reuhman

Geplaatst op
mei 14, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Dag Hinke,

Ik heb u een e-mail gestuurd met het de recepten!

Groetjes,

Jack

Geplaatst op
apr 30, 2013
Geplaatst door
Ineke

Bedankt voor de bijzondere recepten. De meeste lijken mij het proberen meer dan waard. Wat mij op valt is het gebruik van spelt meel en pasta. Denk dat dat voor mij een aankoop probleem gaat worden. Ik verblijf in Spanje, waar men inmiddels ietsje bewuster worden wat etenbetreft. Maar toch…. Momenteel bak ik meestal mijn eigen brood. Voor diner rols gebruik ik broodmeel en mijn dagelijkse boterham(men) van een soort meergranen. Beide smaak is goed. Hoop dat het al vervanger gebruikt kan worden. Gaarne Uw advies. M.vr.gr Ineke

Geplaatst op
jul 03, 2013
Geplaatst door
Kees

Hoi Ineke,

Ik ben zelf woonachtig in Frankrijk, en loop regelmatig tegen hetzelfde probleem op. Gezonde (basis)producten die je wilt gebruiken, maar niet verkrijgbaar zijn in het buitenland. Inderdaad, ook speltmeel is hier een probleem. Ik heb er nog geen ervaring mee, maar wellicht kun je contact opnemen met http://www.speltproducten.nl, een website die ik vorige week toevallig tegenkwam. Ze leveren in België en in Nederland, maar misschien zijn ze ook bereid om naar Spanje en Frankrijk te verschepen. Is allicht een vraagje waard!

Succes!

Geplaatst op
jul 05, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Beste Kees,

Bedank voor je goede advies.

Groetjes


Webshop Keurmerk QShops Keurmerk