Touwtje springen voor je gezondheid

Als je wilt afvallen dan kun je lid worden van de sportschool. Maar tegelijkertijd is dit ook weer een barrière om het niet te doen. Hardlopen is leuk, maar misschien wil helemaal niet gezien worden met een dik rood hoofd, nog een obstakel dus. Maar wat nou als je al die barrières weghaalt en je net zoveel calorieën kunt verbranden als met de zwaarste workout. Hoe? Simpel door te gaan touwtje springen.

Lees Meer!

5 redenen waarom afslankpillen je niet zullen helpen

De hoeveelheid overgewicht en obesitas bij volwassenen en kinderen neemt over de hele wereld heel snel toe. Veel te snel! Dit vloeit voort uit een langdurige energie onbalans - mensen nemen meer calorieën tot zich dan ze verbranden. Overgewicht verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker en dood in verband met deze ziekten. Wanhopige consumenten wenden zich gretig tot populaire dieetprogramma's en dieetpillen om gewicht te verliezen. Maar de behandeling van overgewicht is moeilijk, de resultaten zijn slecht en de risico's zijn groot.

Lees Meer!

6 oorzaken die je metabolisme kunnen vertragen

Het metabolisme verwijst naar alle chemische processen die continue in het lichaam plaatsvinden om het geheel draaiende te houden. (het handhaven van de normale werking in het lichaam wordt ook wel homeostase genoemd). Deze processen omvatten het afbreken van voedingsstoffen uit onze voeding en het opbouwen en het herstellen van ons lichaam. Het opbouwen en het herstellen van het lichaam kost energie en die energie haal je uit je eten. Maar er kan veel mis gaan in dit proces. In dit artikel vind je 6 oorzaken die je metabolisme kunnen vertragen.

Lees Meer!

Intermittent fasting voor beginners: De ultieme gids

Intermittent fasting (IF) is momenteel één van de populairste gezondheids- en fitnesstrends ter wereld. Deze methode wordt gebruikt om af te vallen, de gezondheid te verbeteren en om een gezonde levensstijl te vereenvoudigen. Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat deze methode een krachtig effect op je lichaam en hersenen kan hebben en je wellicht een langer leven geeft. Dit is de ultieme beginnershandleiding voor Intermittent Fasting.

Lees Meer!

Afvallen voor mannen: De 21 beste tips voor minder buikvet en meer spiermassa

Afvallen voor mannen werkt soms anders dan voor vrouwen omdat mannen en vrouwen fysiek van elkaar verschillen. Vooral als je als man ook je spiermassa wilt laten groeien zijn er dingen waarmee je rekening moet houden om vooral vet te verliezen het het verlies van spiermassa te beperken. Lees daarom in dit artikel de belangrijkste tips om af te vallen en ook de belangrijkste tips om spiermassa op te bouwen als man. Dan heb je niet alleen een plattere buik, maar ook een gezonder lichaam. Welke reden je ook hebt om af te vallen, met deze 21 tips is de kans groot dat het je lukt.

Lees Meer!

Op natuurlijke wijze je borsten verkleinen?

Ben jij één van de “gelukkige” dames die zijn gezegend met grote borsten? Word je vaak nagestaard door vreemden wanneer je op straat langsloopt? Moet je steeds weer aan je vriendinnen uitleggen hoe moeilijk het is om een jurk te vinden die goed om je bovenlichaam past? Hoewel grote borsten vaak gezien worden als een goede eigenschap komt het regelmatig voor dat buitensporig grote borsten een dagelijkse last worden. Het tijdperk van borstvergrotingen lijkt voorbij te zijn en steeds meer vrouwen verkiezen het om zich goed te voelen boven het er goed uitzien. Sommigen kiezen er zelfs voor om een borstverkleining te laten doen, maar er zijn genoeg andere manieren om je borsten te verkleinen.

Lees Meer!

20 veel gemaakte fouten waardoor afvallen niet lukt

Afvallen is in basis niet erg complex: Gezond en gevarieerd eten, in combinatie met voldoende beweging. Meer kan ik er niet van maken. Maar toch kan er nog heel veel misgaan, want als het zo ‘gemakkelijk’ zou zijn, dan zouden de woorden ‘overgewicht’ en ‘obesitas’ niet meer bestaan. In dit artikel behandel ik een twintigtal fouten die je (vaak onbewust) kunt maken. Lees ze aandachtig door en bedenk of ze passen in jouw situatie.

Lees Meer!

Centimeters afvallen of gewicht verliezen: Wat is nou écht belangrijker?

Het handhaven, of bereiken, van een gezond gewicht is veel meer dan alleen maar een nummertje op je weegschaal. Natuurlijk weeg je jezelf als je aan het afvallen bent, maar dat is niet het enige. Het gaat ook over het bereiken van een goede samenstelling van je lichaam. Met andere woorden: Je vet massa, en dan ook nog in verhouding tot je spiermassa. Natuurlijk gaan gewichtsverlies en verlies van centimeters op je heupen en je buik samen: Als je gewicht verliest, verlies je vaak ook centimeters. Maar andersom hoeft niet altijd waar te zijn: Het is prima mogelijk om wel centimeters te verliezen, zonder dat je gewicht verliest. Hoe dit werkt, ga ik je in dit artikel uitleggen.

Lees Meer!

De 22 beste dieet tips om jezelf op koers te houden

Je hebt jezelf voorgenomen om je levensstijl drastisch te veranderen, met als uiteindelijke doel om gewicht te verliezen, en daarnaast natuurlijk ook nog eens een gezond lichaam te krijgen. Je begint met goede moed, maar na een week begin je te twijfelen aan jezelf, met name door alle verleiding waar je iedere dag weer mee wordt geconfronteerd.Om je nieuwe levensstijl te ondersteunen, wil ik je 22 tips geven, waarmee je je nieuwe voornemen vol kunt houden. Waarmee je jezelf op koers kunt houden naar jouw ultieme doel: Een gezond lichaam met een gezond gewicht!

Lees Meer!