Dode Zeezout om eczeem te behandelen

zeezout Dode zeezout om eczeem te behandelenIk had al een artikel geschreven over de genezende werking van
Dode Zeezout bij de behandeling van psoriasis. Echter, Dode Zeezout is goed voor meer huidklachten dan alleen psoriasis.

Dode Zeezout kan ook goed helpen tegen eczeem; vandaar dit extra artikel.

Holistische aanpak

Zelf ben ik een voorstander van een holistische natuurlijke aanpak bij klachten. Steeds meer mensen proberen de ‘’alternatieve geneeskunde’’ in plaats van alleen medicijnen. Dit effect wordt versterkt wanneer medicijnen en zalven geen uitkomst bieden of bijwerkingen hebben.

Eczeem behandelen met Dode Zeezout kan zeer effectief zijn vanwege de bijna ongelooflijke ingrediënten van Dode Zeezout.

Ik weet nog goed toen ik een allergische reactie kreeg door een olijfolie bodylotion uit Spanje. Mijn hele borst zat onder de eczeem plekken en jeukte verschrikkelijk. Zelfs de aanraking van een T-shirt was al te veel en moest genoodzaakt op mijn rug slapen.

Gelukkig voor mij was in de buurt van waar ik woon een kuuroord. Ik herinner mij toen ik daar eerder weleens kwam dat het een Dode Zeezout bad is en goed werkt tegen huidklachten.

Veel mensen met psoriasis, eczeem of reumatische klachten gaan daar een weekend heen voor een therapie. Aangezien ik zelf ditmaal last had van eczeem wilde ik eens gaan testen of Dode Zeezout inderdaad helpt.

Mijn ervaring met Dode Zeezout

Nadat ik 2 keer ben wezen zwemmen in het bad en ik had thuis ook een aantal keer een bad genomen met Dode Zeezout waren mijn eczeemklachten binnen een week voor 80% verminderd.

De reden waarom Dode Zeezout zo goed werkt tegen huidklachten komt door de hoge concentratie mineralen. In normaal zeewater tref je maar 3% mineralen aan waarbij de rest zout is.

Bij Dode Zeezout ligt dit aantal op maar liefst op 27%.

Mineralen zoals magnesium, calcium, kalium en natuurlijk zout.

Met name de unieke samenstelling van zeezout maakt het zo krachtig om eczeem te behandelen. Het wordt vrijwel direct opgenomen door de huid waardoor de circulatie zal verbeteren door de mineralen. Daarbij helpt Dode Zeezout ook om de huid te helpen herstellen van eczeemuitbarstingen.

Nog een paar voordelen

Er zijn nog veel meer voordelen waarom Dode Zeezout zo goed voor een mens is. Zeezout helpt ook het lichaam om gifstoffen en toxines uit het lichaam te werken. Dit is cruciaal bij de behandeling van eczeem, aangezien de ophoping gifstoffen vaak tot een verslechtering van klachten kan zorgen.

Daarbij wordt het lichaam’s natuurlijke genezingsmechanisme in werking gesteld door het nemen van een zoutbad. De bloedsomloop gaat beter werken waardoor er meer voedingstoffen en zuurstof in de cellen komt. Dit is nodig bij het herstellen van eczeem op de huid.

Dode Zeezoutbad

dode zeezout bad Dode zeezout om eczeem te behandelenVrijwel de beste manier om optimaal te profiteren van de mineralen is door een bad te nemen met Dode Zeezout.

Hieronder een paar stappen:

  • Allereerst zorg er voor dat je Dode Zeezout hebt met voldoende mineralen en GEEN toegevoegde geurstoffen. Het beste is om direct een grote zak te kopen, omdat meerdere behandelingen nodig zijn tegen eczeem en om het weg te houden.
  • Bereid het bad, ideaal is een temperatuur van 36 graden Celsius en voeg 8 theelepels dode zeezout toe in het bad.
  • Even laten intrekken en neem een bad voor ongeveer 20 minuten. Hierdoor kan de Dode Zeezout goed in de huid trekken en helpen te reinigen.  Een goede tip is om ook essentiële lavendelolie toe te voegen in het bad. Een paar druppels is al voldoende, let er wel op of je tegen lavendelolie kunt.
  • De laatste stap is om na het nemen van een bad je huid goed in te smeren met een goede vochtinbrenger. Een bad droogt de huid uit en dit moet aangevuld worden.
  • Neem 3 tot 4 keer per week een bad en je zult merken dat de klachten van eczeem zullen verminderen.
Je kunt Dode Zeezout bij de betere natuurwinkels krijgen of koop het online.

Conclusie

Dode Zeezout kan zeker werken om de klachten van eczeem te verminderen. Maar niet iedereen is hetzelfde, en bij sommige mensen kan het zelfs averechts werken. De kwaliteit van het Dode Zeezout en frequentie is belangrijk om eczeemklachten te verminderen.

Als je een erg gevoelige huid hebt is het beter om langzaam op te bouwen en extra goed in te smeren met een vochtinbrenger na het nemen van een bad. Zelf neem ik wekelijks een zoutbad en is niet alleen goed voor mijn huid, maar helpt mij ook om te ontspannen.

Voor meer tips om van eczeem af te komen, neem dan een kijkje op mijn blog.

 

 Dode zeezout om eczeem te behandelen

Jack Boekhorst is de initiatiefnemer van OptimaleGezondheid.com en helpt mensen om een gezonde lifestyle op te bouwen. “Iedereen kan een gezonde lifestyle hebben met veel energie en vitaliteit!”

Twitter | Facebook | Google+
Onderwerpen:  

Plaats een reactie


Reacties

Geplaatst op
jun 04, 2013
Geplaatst door
Chantal Spuyman

Mijn zoontje van 3 heeft 2 jaar last gehad van waterwratjes, door met hem vorig jaar zomer naar de zee te gaan. Verminderde zijn plekjes onder zijn oksel, daarna heb ik hem in bad gedaan met dode zeezout, nu zijn al zijn wratjes verdwenen. Zelfs de dokter had er geen middel voor, hoe simpel kan het zijn. Thimo en ik zijn blij!

Geplaatst op
jun 05, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Beste Chantal,

Wat goed om te horen dat het verdwenen is.
De oplossing is inderdaad niet altijd moeilijk.

Groetjes,

Geplaatst op
jun 27, 2013
Geplaatst door
P. uit Beijerse

Ik ben 78 jaar en heb al een paar maanden handeczeem. De zalven, voorgeschreven door een dermatologe, hebben tot nu toe niet geholpen en nu adviseert zij om over te gaan tot lichttherapie, een langdurige behandeling (3 maal per week naar ziekenhuis gedurende 8 weken). Dat zie ik vooralsnog niet zitten en ik vraag mij af of dode zee zout een mogelijke oplossing zou kunnen zijn.

Graag uw advies / reactie.

Bij voorbaat dank. P. uit Beijerse, Naaldwijk

Geplaatst op
jun 27, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Beste,

Ik ben zelf een erge voorstander van een natuurlijkegenees wijze.
Dode zeezout is zeker een optie voor je om te proberen. Je kunt naar een kuuroord gaan wat erg gezond is, maar dat is niet voor iedereen altijd even makkelijk.
Voor mij ook niet, vandaar dat ik ben gaan zoeken naar thuisbehandelingen.
Je kunt langs een natuurwinkel of op internet dode zeezout kopen. Je zult merken dat er verschillende soorten zijn. Ik raad aan om de dode zeezout zonder geurstoffen te pakken.

Het voorbereiden van een bad zout is vrij simpel. Neem ongeveer 8 eetlepels en laat het een paar minuten intrekken. De ideale temperatuur van het bad ligt rond de 38 graden Celsius. Vervolgens neem een bad voor ongeveer 20 minuten. Herhaal dit 3 tot 4x per week voor het beste resultaat (afhankelijk van de ernst van je psoriasis). Nadat je het bad hebt genomen de huid voorzichtig droog deppen (niet wrijven) en behandelen met een goede vochtinbrenger

Hoop dat ik je antwoord heb kunnen beantwoorden, mocht je nog verdere vragen hebben kun je ze altijd stellen.

Succes!


Webshop Keurmerk QShops Keurmerk