Uitslag in het gezicht (rosacea of eczeem): Een allergische reactie?

Huiduitslag, bultjes, roodheid en jeuk - hoewel deze generieke huid symptomen veel voorkomen kunnen ze toch betekenen dat je één van de mogelijke aandoeningen, waaronder rosacea, psoriasis of eczeem, hebt. Deze drie condities hebben de neiging om chronisch te zijn. Ze zijn zelden levensbedreigend, maar ze kunnen wel, indien onbehandeld, leiden tot complicaties (waarvan sommige ernstig kunnen zijn). In dit artikel zal ik de kenmerken van de, dikwijls verwarrende, huidaandoeningen uitleggen. Ook ga ik je uitleggen of ze het gevolg zijn van een allergische reactie, of niet.

Doorgaan naar artikel >>

Eczeem op het gezicht en de hals. Hoe ontstaat het?

Er bestaan veel verschillende vormen van eczeem en er zijn al evenveel oorzaken voor het ontstaan ervan. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld eczeem krijgen als hun huid in contact komt met bepaalde stoffen en er is zelfs een eczeem dat veroorzaakt wordt door het eigen zweet. Op het gezicht en in de hals komen vooral seborroisch en constitutioneel (of atopisch) eczeem voor. Dit zijn overigens twee soorten eczeem die niet alleen op het gezicht en in de hals voorkomen maar ook op andere plaatsen van het lichaam. Lees in dit artikel meer...

Doorgaan naar artikel >>

Eczeem bij kind: 21 tips voor verlichting

Eczeem bij je kind is ontzettend vervelend. Je kind heeft constant last van jeuk en moet zich waarschijnlijk voor het eerst inhouden om zijn/haar huid niet open te krabben om de jeuk te verlichten. Irritaties en vermoeidheid zijn het gevolg. Hierdoor heb je het als ouder ook zwaar en je wilt natuurlijk het lijden van je kind zo snel mogelijk verlichten. Daarom heb ik speciaal voor jou de 21 beste tips tegen eczeem voor kinderen op een rij gezet.

Doorgaan naar artikel >>

Eczeem behandeling: 16 natuurlijke tips

Als je last hebt van eczeem dan is de huisarts al snel geneigd om of helemaal niets te doen of juist hele sterke medicatie voor te schrijven. Echter, er zijn echt een heleboel natuurlijke middeltjes die ook erg effectief zijn tegen eczeem en dat zonder bijwerkingen. Lees verder over welke zestien natuurlijke tips het beste werken tegen de zeven meest voorkomende soorten eczeem.

Doorgaan naar artikel >>

Eczeem en suiker

Eczeem is in feite niets anders dan een allergische reactie. Waar de oorzaak ligt van de allergische reactie is vaak lastig te achterhalen. Voeding is een belangrijke factor die vaak wordt onderschat. In dit artikel geef ik je het verband tussen het eten van suikers (bepaalde soorten suikers) en het verergeren van eczeem. Er zijn zelfs mensen die geen eczeem klachten meer hadden wanneer ze stoppen met het consumeren van suikers (slechte suikers).

Doorgaan naar artikel >>

De eczeem cyclus stap voor stap uitgelegd

Veel mensen die last hebben van eczeem zullen dit uit ervaring weten, eczeem uit zich vaak in een cyclus of patroon. Door ongezond te eten of door in contact te komen met allergene stoffen zoals stof of mijt. Hierna volgt een uitbarsting die je daarna met goede huidverzorging of medicijnen weer onder controle probeert te krijgen. Het immuunsysteem en voeding spelen een grotere rol dan je denkt! Lees daarover meer.

Doorgaan naar artikel >>