Fibromyalgie

Top 10 pijlers tegen fibromyalgie klachten

Al 40 jaar doet men onderzoek naar wat nou de onderliggende oorzaak van fibromyalgie is. De laatste tien jaar zijn er onderzoeken gedaan naar de link tussen fibromyalgie en het centrale zenuwstelsel. Op basis van deze nieuwe onderzoeksresultaten is het mogelijk om fibromyalgie vanuit andere perspectieven te behandelen om zo betere resultaten te boeken. Lees meer over kennis tot nu toe over fibromyalgie en welke behandelmethodes het meeste effect hebben.

Door naar artikel >>>

Beter leven met fibromyalgie: Tips Om De Klachten Te Verminderen

3% van de bevolking heeft blijkbaar fibromyalgie. De chronische pijn, chronische oververmoeidheid en slecht slapen maakt het er niet gemakkelijker op. Gelukkig kun je toch aardig wat doen om de klachten zoveel mogelijk te beperken. In dit artikel heb ik een lijst gemaakt met de beste natuurlijke tips tegen fibromyalgie.

Door naar artikel >>>

De gevolgen van Fibromyalgie voor jongeren

Te horen krijgen dat je lijdt aan een aandoening is al erg genoeg, maar als je daarbij ook nog eens te horen krijgt dat er nog geen genezing tegen is zal dit een enorme impact op je leven hebben. Fibromyalgie is zo’n diagnose waarvan je weet dat dit je leven enorm zal beïnvloeden zeker als je nog jong bent. Lees meer over de impact van fibromyalgie en wat je kunt doen om met deze ziekte te leren leven.

Door naar artikel >>>

Alternatieve behandeling voor fibromyalgie: neurocompressie

Volgens het onderzoek van dokter Bauer wordt fibromyalgie pijn veroorzaakt door beknelde zenuwen (zenuwcompressie) in de 4 kwadranten van fibromyalgie. In dit artikel lees je de samenvatting van een interview gedaan met dokter Bauer + video.

Door naar artikel >>>

Duidelijkheid over fibromyalgie en wat het NIET is

De diagnose van fibromyalgie kan erg lastig zijn omdat er veel chronische klachten overeen komen. Toch zijn er een aantal essentiële verschillen en nieuwe onderzoeken om fibromyalgie beter te behandelen..

Door naar artikel >>>

Wie krijgt last van fibromyalgie? Nieuwe Feiten over de omstreden aandoening

Fibromyalgie is zeker een omstreden aandoening. Het heeft jaren geduurd voordat de aandoening als apart werd geclassificeerd. Gelukkig is er inmiddels veel kennis opgedaan en wordt fibromyalgie veroorzaakt door een combinatie van factoren.

Door naar artikel >>>

De rol van (te lage) serotonine en fibromyalgie

Nieuw onderzoek laat zien dat fibromyalgie veroorzaakt kan worden door een tekort van serotonine. Serotonine is verantwoordelijk voor verschillende processen in het lichaam en wanneer dat een probleem is kunnen er pijn klachten opkomen. Gelukkig zijn er manieren om serotonine aanmaak in het lichaam te bevorderen.

Door naar artikel >>>

Fibromyalgie en waarom suikers voor meer klachten gaat zorgen

Volgens de nationale fibromyalgie associatie kan een voedingspatroon met te veel suikers de klachten van fibromyalgie verergeren. Dit komt met name dat te veel suikers voor meer ontstekingen kunnen zorgen. Persoonlijk pas ik erg op met de inname suikers vanwege het effect op mijn gezondheid.

Door naar artikel >>>