Fibrom Updates:

 • De gevolgen van Fibromyalgie voor jongeren
  pijn in de nek

  Te horen krijgen dat je lijdt aan een aandoening is al erg genoeg, maar als je daarbij ook nog eens te horen krijgt dat er nog geen genezing tegen is zal dit een enorme impact op je leven hebben. Fibromyalgie is zo’n diagnose waarvan je weet dat dit je leven enorm zal beïnvloeden zeker als je nog jong bent. Lees meer over de impact van fibromyalgie en wat je kunt doen om met deze ziekte te leren leven.

  Lees Meer...

 • Fibrofit Strong: niet zomaar een supplement
  Fibrofit

  Na het lezen van een aantal getuigenissen van mensen die fibromyalgie hebben en die zich beter voelden na het gebruik van Fibrofit Strong waren we erg geïnteresseerd om hier wat meer over te weten. En wat blijkt? Er zijn meer verhalen te vinden van mensen die zeggen dat ze positieve gevolgen voor hun gezondheid ondervinden na gebruik van dit supplement.

  Lees Meer...

 • Alternatieve behandeling voor fibromyalgie: neurocompressie
  zenuw

  Volgens het onderzoek van dokter Bauer wordt fibromyalgie pijn veroorzaakt door beknelde zenuwen (zenuwcompressie) in de 4 kwadranten van fibromyalgie. In dit artikel lees je de samenvatting van een interview gedaan met dokter Bauer + video.

  Lees Meer...

 • Duidelijkheid over fibromyalgie en wat het NIET is
  pijn in de nek

  De diagnose van fibromyalgie kan erg lastig zijn omdat er veel chronische klachten overeen komen. Toch zijn er een aantal essentiële verschillen en nieuwe onderzoeken om fibromyalgie beter te behandelen..

  Lees Meer...

 • Wie krijgt last van fibromyalgie? Nieuwe Feiten over de omstreden aandoening
  pijn

  Fibromyalgie is zeker een omstreden aandoening. Het heeft jaren geduurd voordat de aandoening als apart werd geclassificeerd. Gelukkig is er inmiddels veel kennis opgedaan en wordt fibromyalgie veroorzaakt door een combinatie van factoren.

  Lees Meer...

 • Aminozuren en fibromyalgie
  Aminozuren en fibromyalgie

  Aminozuren zijn essentieel voor de opbouw van eiwitten. Een tekort aan bepaalde aminozuren schijnt een van de hoofdoorzaken te zijn van fibromyalgie. Lees in dit artikel om welke aminozuren het gaat. Tevens geef ik je een aantal voedingsmiddelen waaruit je de goede aminozuren kunt halen.

  Lees Meer...

 • De rol van (te lage) serotonine en fibromyalgie

  Nieuw onderzoek laat zien dat fibromyalgie veroorzaakt kan worden door een tekort van serotonine. Serotonine is verantwoordelijk voor verschillende processen in het lichaam en wanneer dat een probleem is kunnen er pijn klachten opkomen. Gelukkig zijn er manieren om serotonine aanmaak in het lichaam te bevorderen.

  Lees Meer...

 • Natuurlijke “pijnstillers” voor fibromyalgie
  Kruiden tegen fibromyalgie

  Er zijn verschillende natuurlijke kruiden om fibromyalgie holistisch te behandelen. Een combinatie aanpak is vereist en zorgt voor het beste effect.

  Lees Meer...

 • Fibromyalgie en waarom suikers voor meer klachten gaat zorgen

  Volgens de nationale fibromyalgie associatie kan een voedingspatroon met te veel suikers de klachten van fibromyalgie verergeren. Dit komt met name dat te veel suikers voor meer ontstekingen kunnen zorgen. Persoonlijk pas ik erg op met de inname suikers vanwege het effect op mijn gezondheid.

  Lees Meer...

 • Gember tegen fibromyalgie
  Gember

  Gember schijnt goed te werken tegen fibromyalgie. Lees in dit artikel op welke verschillende manieren je gember kan gebruiken. Voor meer informatie, lees het gehele artikel.

  Lees Meer...

Alles over Fibromyalgie

Alles over Fibromyalgie en wat je er tegen kunt doen!


Welkom op de website van OptimaleGezondheid.com. Je bent op deze website terecht gekomen omdat je waarschijnlijk last hebt van fibromyalgie of je wilt over dit onderwerp wat meer informatie hebben. Dan ben je op deze website op het goede adres. Fibromyalgie is een aandoening waar veel vrouwen last van hebben. Niet alleen vrouwen hebben hier last van, maar meer dan 80% die last heeft van fibromyalgie is een vrouw.

Fibromyalgie is geen levensbedreigende aandoening, maar dit betekent niet dat het een pretje is. Als je last hebt van fibromyalgie weet je wat je symptomen zijn. Woorden als chronische niet stoppende pijn, oververmoeidheid, duizeligheid, migraine aanvallen, slecht slapen, slechte stoelgang, pijn in de darmen en erge spierpijn komen je maar al te bekend voor.

Je bent niet de enige persoon die er last van heeft, maar ondanks de vele klachten is de oorzaak van fibromyalgie nog niet bekend.  Wel is er een aantal behandelingen beschikbaar die de pijn en de symptomen verlichten! Ik ben gezondheidscoach van beroep en de laatste tijd heb ik veel mensen (vrouwen vooral) geholpen met het verlichten van de pijn en de lastige symptomen van fibromyalgie.

Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in deze aandoening en ben tot een paar  conclusies gekomen. Fibromyalgie is een chronische aandoening, die NIET je hele leven hoeft te beïnvloeden.

Wil je graag contact met me opnemen kan dit altijd. Mijn skype staat een paar uur per dag aan en als je mij een email stuurt met je telefoon gegevens is het ook altijd mogelijk om mij telefonisch te spreken.

 Fibromyalgie

Jack Boekhorst is de initiatiefnemer van OptimaleGezondheid.com en helpt mensen om een gezonde lifestyle op te bouwen. “Iedereen kan een gezonde lifestyle hebben met veel energie en vitaliteit!”

Twitter | Facebook | Google+

Webshop Keurmerk QShops Keurmerk