Bloeddrukmeter kopen? De beste bloeddrukmeters getest

Een bloeddrukmeter kopen is een serieuze zaak. Daarom heb ik me verdiept in alle bloeddrukmeters die te koop zijn in Nederland en op het internet. Op die manier kun jij een goede bloeddrukmeter aanschaffen voor het budget dat jij in je hoofd hebt. Bekende bloeddrukmeters van merken zoals Microlife, Omron en anderen worden overzichtelijk weergegeven in een tabel met testresultaten en of het DABL instituut de bloeddrukmeter aanraadt.

Doorgaan naar artikel >>

Hoge bloeddruk witte jassen syndroom?

Heb jij het gevoel dat je bloeddruk bij de dokter altijd veel hoger is dan in je gewone dagelijkse leven? Of heb je zelf een bloeddrukmeter en meet je veel lagere waarden thuis dan bij de dokter? Dat kan heel goed, er is zelfs een naam voor, het witte jassen syndroom. Lees meer over hoe deze hoge bloeddruk bij de dokter veroorzaakt wordt en wat je kunt doen om wel een juist beeld van jouw bloeddruk te krijgen.

Doorgaan naar artikel >>

Suiker en Hoge bloeddruk Toegelicht Plus 8 Tips

Geraffineerde suiker is verslavend en erg ongezond. Geraffineerde suiker heeft namelijk zowel direct als indirect een negatieve invloed op je bloeddruk. Zelfs als je geen overgewicht hebt kun je door te veel suiker eten een hoge bloeddruk krijgen vanwege de ontstekingswaarden in je lijf. Daarom geef ik in dit artikel meer informatie over (teveel) suiker en de invloed op je lichaam. Last but not least, 8 handige tips om minder suiker te eten (detox).

Doorgaan naar artikel >>

De invloed van stress op hoge bloeddruk + 10 tips

Wist jij dat er een direct verband is tussen stress en het krijgen van een hoge bloeddruk en zelfs vroegtijdig overlijden? Om stress te kunnen meten in de onderzoeken zijn factoren onderzocht die bij mensen woede en onmacht triggeren. Deze factoren hebben een direct negatief verband met de hoogte van je bloeddruk en op termijn je levensverwachting. Lees meer over stress en hoge bloeddruk en handige tips waarmee jij de stress kunt tegengaan.

Doorgaan naar artikel >>
RJ-sidebar