Hoge bloeddruk verlagen met knoflook

Een hoge bloeddruk verlagen kan op allerlei manieren. Soms is een kleine verandering al genoeg, bijvoorbeeld door knoflook in je dagelijkse dieet toe te voegen. Er zijn aanwijzingen dat veel knoflook kan helpen om een hoge bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. In dit artikel leg ik uit hoe knoflook dat kan doen en op welke manier jij genoeg knoflook kunt eten om hier ook de bloeddrukverlagende voordelen van te krijgen.

Doorgaan naar artikel >>

Bloeddrukmeter kopen? De beste bloeddrukmeters getest

Een bloeddrukmeter kopen is een serieuze zaak. Daarom heb ik me verdiept in alle bloeddrukmeters die te koop zijn in Nederland en op het internet. Op die manier kun jij een goede bloeddrukmeter aanschaffen voor het budget dat jij in je hoofd hebt. Bekende bloeddrukmeters van merken zoals Microlife, Omron en anderen worden overzichtelijk weergegeven in een tabel met testresultaten en of het DABL instituut de bloeddrukmeter aanraadt.

Doorgaan naar artikel >>

Hoge bloeddruk witte jassen syndroom?

Heb jij het gevoel dat je bloeddruk bij de dokter altijd veel hoger is dan in je gewone dagelijkse leven? Of heb je zelf een bloeddrukmeter en meet je veel lagere waarden thuis dan bij de dokter? Dat kan heel goed, er is zelfs een naam voor, het witte jassen syndroom. Lees meer over hoe deze hoge bloeddruk bij de dokter veroorzaakt wordt en wat je kunt doen om wel een juist beeld van jouw bloeddruk te krijgen.

Doorgaan naar artikel >>