Hoge Bloeddruk Updates:

 • 18 manieren om je bloeddruk blijvend te verlagen
  bloeddruk

  Naar aanleiding van een aantal vragen heb ik besloten om een grote special te schrijven met de beste natuurlijke tips om je bloeddruk te verlagen. Onderzoeken tonen aan dat hoge bloeddruk via leefstijl heel goed te verlagen is. Het eerste deel zal bestaan uit 9 tips en morgen zal ik het artikel updaten met 9 extra tips.

  Lees Meer...

 • Hoe overgewicht zorgt voor te hoge bloeddruk
  weegschaal

  Als je last hebt van overgewicht zijn er meerdere redenen om te proberen daar wat aan te doen. En natuurlijk is eindelijk wel die mooie jurk kunnen kopen omdat die nu wel past een hele goede motivatie. Maar wat eigenlijk nog veel belangrijker is, is dat overgewicht zeer nadelig kan werken op je gezondheid. Lees verder over hoe overgewicht kan leiden tot hoge bloeddruk.

  Lees Meer...

 • Aspirine en (té) hoge bloeddruk
  aspirine

  Wist je dat een aspirine kan werken om de bloeddruk te verlagen? Echter, het is wel van belang om te weten dat een aspirine normaliter alleen voorgeschreven wordt bij hoge bloeddruk indien er ook een vergroot risico op hart- en vaatziekten bestaat.

  Lees Meer...

 • De bloeddruk verlagende eigenschappen van Arginine
  noten zijn rijk aan arginine

  Wist je dat het aminozuur L-arginine erg belangrijk kan zijn om je bloeddruk te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verlagen? Onderzoek toont aan dat argirine een belangrijkere functies heeft in je lichaam dan oorspronkelijk gedacht. Echter, supplementen gebruik is momenteel niet aan te raden, lees hier meer!

  Lees Meer...

 • Hoge bloeddruk verlagen: Nieuwe onderzoeken toegelicht
  bloeddruk meten

  In Nederland alleen hebben 1 op de 4 last van hypertensie. Normaliter wordt behandeld met medicatie, maar deze hebben toch vaak forse bijwerkingen. In deze artikel serie ontleed ik een aantal onderzoeken en aannames over de behandeling van hoge bloeddruk, aangezien het al een tijdje geleden is geweest dat ik een artikel over dit onderwerp heb geschreven.

  Lees Meer...

 • Het calorie beperkend dieet om je bloeddruk blijvend te verlagen
  verse groente

  Het caloriebeperkend dieet houdt in dat je overlevingsmechanisme wordt geactiveerd, waardoor je een sterker immuunsysteem krijgt en je lichaam daardoor gezonder is. Maar ook het feit dat je alleen maar hoogwaardige voedingstoffen tot je neemt en de ongezonde bewerkte voeding laat staan draagt er aan bij dat je bloeddruk, cholesterolwaarden en bloedsuikerspiegels verbeteren. Lees meer over hoe belangrijk het is dat deze graadmeters van je gezondheid in orde zijn!

  Lees Meer...

 • Hartritmestoornis: Boezemfibrilleren/boezemfibrillatie
  hartritme

  De meest voorkomende hartritmestoornis is boezemfibrilleren. Dit is een aandoening aan het hart waarbij je hart onregelmatig klopt. door deze onregelmatige hartslag kunnen andere gezondheidsklachten ontstaan zoals overgewicht en hoge bloeddruk. De gevolgen op lange termijn kunnen zeer ernstig zijn. Lees meer over de symptomen en wat de behandelingsmogelijkheden zijn.

  Lees Meer...

 • Waarom het belangrijk is aan je cardiovasculaire gezondheid te werken
  cardiovasculaire gezondheid

  Het is erg belangrijk om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Het voorkomt vooral hart- en vaatziekten, ook versterkt het je immuunsysteem. Je kunt je cardiovasculaire gezondheid het beste verbeteren door te joggen, fietsen of aerobics.

  Lees Meer...

 • 10 Bloeddruk Verlagende Gezonde Recepten
  gezonde ingrediënten

  Een zeer effectieve manier om de bloeddruk te verlagen is door je voedingspatroon aan te passen. De essentie van een succesvol ”dieet” is om op te passen voor teveel verzadigde vetten, transveten, suikers en zout. In dit artikel heb ik 10 specifieke recepten voor je samengesteld, die niet alleen gezond zijn, maar ook nog erg lekker!

  Lees Meer...

 • Cayennepeper kan de bloeddruk verlagen
  Cayenne peper tegen hoge bloeddruk

  Heel veel factoren hebben invloed op de bloeddruk maar de belangrijkste zijn te weinig lichaamsbeweging, te vet en zout eten of roken. Als antwoord op deze ‘hoge bloeddruk-epidemie’ heeft de farmaceutische industrie een hele waslijst aan medicijnen ontwikkeld. Maar er bestaat ook een natuurlijke bloedverlager, één die we bijna in elke keuken terugvinden: cayennepeper!

  Lees Meer...

Alles Over Hoge Bloeddruk!

Alles over Hoge bloeddruk en wat je er tegen kunt doen om dit te verlagen.

Mijn naam is Jack Boekhorst en ik heb dit onderdeel van de site opgezet voor mensen die een hoge bloeddruk hebben en het willen verlagen.

Heb je op dit moment last van een hoge bloeddruk, dan kun je alles wat je moet weten terug vinden op deze website. Een hoge bloeddruk gaat vaak gepaard met een bepaalde levensstijl. Wil jij je bloeddruk verlagen? Dan zul je een aantal gerichte aanpassingen in je levensstijl moeten implementeren. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik zal het je leren!

Een te hoge bloeddruk is een vervelende aandoening en kan op langere termijn ernstige gevolgen hebben. Vaak is het zo dat mensen die een hoge bloeddruk hebben (ook wel hypertensie genoemd) niet in de gaten hebben dat ze een hoge bloeddruk hebben. Op deze website tref je allerlei handige informatie aan over het onderwerp “Hoge Bloeddruk” en een aantal handige tips om je bloeddruk te  verlagen!

 Hoge Bloeddruk

Jack Boekhorst is de initiatiefnemer van OptimaleGezondheid.com en helpt mensen om een gezonde lifestyle op te bouwen. “Iedereen kan een gezonde lifestyle hebben met veel energie en vitaliteit!”

Twitter | Facebook | Google+

Webshop Keurmerk QShops Keurmerk