Hoge Bloeddruk

De waarheid over margarine en roomboter met het oog op hoge bloeddruk en cholesterol

Wat moeten we nu geloven? Zal de kans op hart- en vaatziekten daadwerkelijk verkleinen wanneer we speciale roomboter of margarine eten? In dit artikel leg ik je kort en bondig uit wat de verhouding is tussen roomboter, margarine, cholesterol en hoge bloeddruk. Doe er je voordeel mee en geloof niet alle marketing trucs.

Door naar artikel >>>

18 manieren om je bloeddruk blijvend te verlagen

Naar aanleiding van een aantal vragen heb ik besloten om een grote special te schrijven met de 18 beste natuurlijke tips om je bloeddruk te verlagen. Onderzoek toont aan dat hoge bloeddruk via leefstijl aanpassingen heel goed blijvend te verlagen is + video!

Door naar artikel >>>

Aspirine en (té) hoge bloeddruk

Wist je dat een aspirine kan werken om de bloeddruk te verlagen? Echter, het is wel van belang om te weten dat een aspirine normaliter alleen voorgeschreven wordt bij hoge bloeddruk indien er ook een vergroot risico op hart- en vaatziekten bestaat.

Door naar artikel >>>

Het calorie beperkend dieet om je bloeddruk blijvend te verlagen

Het caloriebeperkend dieet houdt in dat je overlevingsmechanisme wordt geactiveerd, waardoor je een sterker immuunsysteem krijgt en je lichaam daardoor gezonder is. Maar ook het feit dat je alleen maar hoogwaardige voedingstoffen tot je neemt en de ongezonde bewerkte voeding laat staan draagt er aan bij dat je bloeddruk, cholesterolwaarden en bloedsuikerspiegels verbeteren. Lees meer over hoe belangrijk het is dat deze graadmeters van je gezondheid in orde zijn!

Door naar artikel >>>

Hartritmestoornis: Boezemfibrilleren/boezemfibrillatie

De meest voorkomende hartritmestoornis is boezemfibrilleren. Dit is een aandoening aan het hart waarbij je hart onregelmatig klopt. door deze onregelmatige hartslag kunnen andere gezondheidsklachten ontstaan zoals overgewicht en hoge bloeddruk. De gevolgen op lange termijn kunnen zeer ernstig zijn. Lees meer over de symptomen en wat de behandelingsmogelijkheden zijn.

Door naar artikel >>>

Waarom het belangrijk is aan je cardiovasculaire gezondheid te werken

Het is erg belangrijk om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Het voorkomt vooral hart- en vaatziekten, ook versterkt het je immuunsysteem. Je kunt je cardiovasculaire gezondheid het beste verbeteren door te joggen, fietsen of aerobics.

Door naar artikel >>>

Oculaire hypertensie: oorzaken en behandeling

Oculaire Hypertensie is een aandoening aan het oog waarbij er teveel druk in het oog staat. Er zijn verschillende oorzaken waardoor de druk in het oog te hoog is. Mits oculaire hypertensie tijdig wordt geconstateerd en behandeld, hoeft het niet tot permanente schade aan het oog te leiden, zoals een glaucoom.

Door naar artikel >>>

10 Bloeddruk Verlagende Gezonde Recepten

Een zeer effectieve manier om de bloeddruk te verlagen is door je voedingspatroon aan te passen. De essentie van een succesvol ”dieet” is om op te passen voor teveel verzadigde vetten, transveten, suikers en zout. In dit artikel heb ik 10 specifieke recepten voor je samengesteld, die niet alleen gezond zijn, maar ook nog erg lekker!

Door naar artikel >>>