Hoge Bloeddruk

Top 20 gevolgen en risico’s van hoge bloeddruk

We weten we allemaal wel dat het hebben van een te hoge bloeddruk niet zo heel gezond is. Maar wist jij dat ondanks dat toch ongeveer de helft van de mensen boven de 35 met een te hoge bloeddruk rondloopt? Lees in dit artikel wat hoge bloeddruk met je lichaam doet en waarom je toch alles moet proberen om die hoge bloeddruk te voorkomen!

Door naar artikel >>>

Top 10 bloeddruk verlagende kruiden

Jij heb vast ook wel van je (over)grootmoeder gehoord dat gember of knoflook zo goed is voor je gezondheid. En weet je wat het mooie is? Je (over)grootmoeder heeft gelijk. Wetenschappers doen steeds vaker onderzoek naar de geneeskrachtige werking van dat soort voedingsmiddelen en kruiden en meestal bevestigen de onderzoeksresultaten precies wat je (over)grootmoeder altijd al wist. Lees meer over tien voedingsmiddelen die bewezen goed zijn tegen hoge bloeddruk.

Door naar artikel >>>

De beste 25 tips om hoge bloeddruk te bestrijden

Uit heel veel onderzoeken blijkt dat het hebben van een hoge bloeddruk in veel gevallen een direct verband houdt met voeding en levensstijl. Aan de ene kant is het jammer om te moeten constateren dat onze eet- en leefgewoonten onze gezondheid belemmeren. Aan de andere kant beiden deze onderzoeken hoop. Want onze eet- en leefgewoonten kunnen gelukkig wel veranderen. Lees meer over welke 25 veranderingen jij moet maken in je voedingspatroon en leefstijl zodat je geen last hoeft te hebben van hoge bloeddruk.

Door naar artikel >>>

De waarheid over margarine en roomboter met het oog op hoge bloeddruk en cholesterol

Wat moeten we nu geloven? Zal de kans op hart- en vaatziekten daadwerkelijk verkleinen wanneer we speciale roomboter of margarine eten? In dit artikel leg ik je kort en bondig uit wat de verhouding is tussen roomboter, margarine, cholesterol en hoge bloeddruk. Doe er je voordeel mee en geloof niet alle marketing trucs.

Door naar artikel >>>

18 manieren om je bloeddruk blijvend te verlagen

Naar aanleiding van een aantal vragen heb ik besloten om een grote special te schrijven met de 18 beste natuurlijke tips om je bloeddruk te verlagen. Onderzoek toont aan dat hoge bloeddruk via leefstijl aanpassingen heel goed blijvend te verlagen is + video!

Door naar artikel >>>

Aspirine en (té) hoge bloeddruk

Wist je dat een aspirine kan werken om de bloeddruk te verlagen? Echter, het is wel van belang om te weten dat een aspirine normaliter alleen voorgeschreven wordt bij hoge bloeddruk indien er ook een vergroot risico op hart- en vaatziekten bestaat.

Door naar artikel >>>

Het calorie beperkend dieet om je bloeddruk blijvend te verlagen

Het caloriebeperkend dieet houdt in dat je overlevingsmechanisme wordt geactiveerd, waardoor je een sterker immuunsysteem krijgt en je lichaam daardoor gezonder is. Maar ook het feit dat je alleen maar hoogwaardige voedingstoffen tot je neemt en de ongezonde bewerkte voeding laat staan draagt er aan bij dat je bloeddruk, cholesterolwaarden en bloedsuikerspiegels verbeteren. Lees meer over hoe belangrijk het is dat deze graadmeters van je gezondheid in orde zijn!

Door naar artikel >>>

Hartritmestoornis: Boezemfibrilleren/boezemfibrillatie

De meest voorkomende hartritmestoornis is boezemfibrilleren. Dit is een aandoening aan het hart waarbij je hart onregelmatig klopt. door deze onregelmatige hartslag kunnen andere gezondheidsklachten ontstaan zoals overgewicht en hoge bloeddruk. De gevolgen op lange termijn kunnen zeer ernstig zijn. Lees meer over de symptomen en wat de behandelingsmogelijkheden zijn.

Door naar artikel >>>