Psoriasis en Aloë Vera!

Aloë Vera Psoriasis en Aloë Vera, werkt het?

Aloë Vera

Creme’s, zalfjes, kuren en medicijnen zijn de meest voorkomende behandelingen voor psoriasis. Vaak wordt er door psoriasis patiënten niet verder gekeken dan de neus lang is en pakken ze iedere “snelle oplossing” tegen psoriasis met 2 handen vast.

Zoals je waarschijnlijk zelf ook weet, werkt niet elke behandeling even goed en is afhankelijk van verschillende factoren. De natuurlijke methode om van psoriasis af te komen wordt door veel artsen niet erkend als een echte behandeling. Toch zijn er natuurlijke manieren die je van psoriasis af kunnen helpen. In dit artikel laat ik je zien wat de werking is van Aloë Vera en hoe dit kan worden gerelateerd aan psoriasis.

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een plant, een tropische plant, meer niet. Als je de plant ziet staan zal hij je niet eens opvallen. De Aloë Vera plant groeit het beste in warme landen zoals Azië en Afrika en lijkt een klein beetje op een cactus. Het is niet zo zeer een mooi sierplant (behalve is het voorjaar) en behoort tot de familie van de lelies.

Om het ingewikkeld te maken zal ik je vertellen dat er ook nog verschillende soorten Aloë planten zijn. Echter zal ik deze niet allemaal uitleggen.

De Aloë Vera plant heeft door de jaren heen verschillende bijnamen gekregen zoals “plant der onsterfelijkheid”. Deze namen zijn gebaseerd op de natuurlijke werking die de Aloë Vera plant met zich mee brengt.

Hoe wordt de aloë Vera plant gebruikt?

Het sap wat zich in de bladeren bevindt wordt in de oosterse wereld al jarenlang gebruikt als eerste hulp middel tegen bijvoorbeeld brandwonden. Dit sap bevindt zich alleen aan de onderkant van de bladeren. De gel dat zich in het middenstuk van het blad bevindt, een is een soort van slijmachtig goedje wat al meer dan 50 jaar in “productie” is genomen.

Niet alleen in de medische wereld wordt het gebruikt, zeker niet. Sporters-, cosmetica en verschillende schoonheidsproducten maken gebruik van deze plant.

Werking van Aloë Vera op psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die met Aloë Vera aangepakt kan worden. Maar wat zit er nu eigenlijk in deze plant? Aloë Vera bevat een aantal antiseptische bestanddelen. Deze bestanddelen zijn phenol, lupeol, salicylzuur, kaneelzuur, zwavel en ureumstikstof. Deze 6 antiseptische bestanddelen zorgen er samen voor dat ze antimicrobische activiteiten vertonen.  Psoriasis is een aandoening die zowel van binnenin de huid als bovenop de huid symptomen en klachten laat zien. De antimicrobische activiteiten (door de antiseptische bestanddelen) hebben een uitwendige en inwendige genezende werking op verschillende infectie.

Aloë Vera werkt ook als een soort pijnstiller. Psoriasis jeukt en kan verschrikkelijk irriteren. Magnesium en lupeol hebben een verdovende werking en daarom kan Aloë Vera ook gebruik worden al een pijnstillers om de jeuk van psoriasis direct tegen te gaan. Als klap op de vuurpijl bevat de Aloë Vera plant ook nog ontstekingsremmende bestanddelen waardoor reuma en maagzuur kan worden aangepakt.

De samenstelling van Aloë Vera is net dat beetje wat het menselijk lichaam nodig heeft om zich sneller te kunnen herstellen. Door de unieke samenstelling in de perfect verhouding zorgt Aloë Vera ervoor dat je lichaam een versnelde helende werking kan inzetten voor verschillende aandoening waaronder psoriasis.

Waar is Aloë Vera allemaal goed voor?

Hieronder heb ik een mooi overzicht gemaakt waar Aloë Vera allemaal tegen werkt..

Waar is Aloe Vera goed voor Psoriasis en Aloë Vera, werkt het?

Heb je zelf ervaring met de werking van Aloë Vera? Laat me dit dan weten door hieronder een reactie te plaatsen:)

Hoe kan ik Aloë Vera gebruiken?

Aloë Vera werd honderden jaren geleden al gebruik om kleine wondjes te verzorgen. Het sap van het blad werd op de wond gesmeerd waardoor deze sneller zal genezen.  Tegenwoordig worden er veel verschillende soorten Aloë vera producten gemaakt, waardoor deze eenvoudiger te gebruiken zijn. Handcrèmes, speciale capsules, voetverzorging producten en er zijn zelfs aloë vera producten voor je tanden.

Hoe kun je aloe vera gebruiken bij psoriasis?
Handcreme’s zijn de meeste verkochte producten. Deze zijn is de speciaalwinkels verkrijgbaar, maar wil je het zo snel mogelijk gebruiken, dan kun je deze producten het beste via het internet kopen. Typ simpelweg “aloë vera producten” in op google.nl en je verschillende webshop worden weergegeven.

Gebruik bijvoorbeeld de handcreme’s op je handen/armen om de irritatie en jeuk tegen te gaan. Bij de producten ziten over het algemeen ook een gebruiksaanwijzing waarin je kunt lezen hoe je dit het beste kunt gebruiken!

 Psoriasis en Aloë Vera, werkt het?

Jack Boekhorst is de initiatiefnemer van OptimaleGezondheid.com en helpt mensen om een gezonde lifestyle op te bouwen. “Iedereen kan een gezonde lifestyle hebben met veel energie en vitaliteit!”

Twitter | Facebook | Google+

Plaats een reactie


Reacties

Geplaatst op
feb 20, 2014
Geplaatst door
stef

Goedemorgen,

Wat u schrijft over aloe vera is zeker waar! Alleen je hebt verschillende soorten en je moet maar net de goede plant hebben! Ik schil de bladeren van de plant en smeer dit over de plekken heen! Wanneer ik daarna aan de plekken voel, merk ik dat er veel verlichting is! Echt een wonder! Want zelfs hormoonzalven werkten niet meer! Ook kan je het binnenste van de aloe vera bladeren door de blender doen en hier olie aan toevoegen, zo kan je het langer bewaren.
Bladeren geplukt van de plant kun je een paar weken bewaren…. de olie met aloe vera een paar maanden! Ook kan je de plant blenderen en bijvoorbeeld door sap of ander drinken doen!
Ik ben zelf erg blij met aloe vera! het werkt voor mij beter als wat dan ook!

groetjes,

Stef

Geplaatst op
jun 07, 2012
Geplaatst door
Bianca

Goedemiddag Max,

Zelf heb ik vroeger heel veel last gehad van psoriasis en een homeopathisch arts heeft mij toen ook Aloë Vera gegeven. Dit heeft echt heel goed geholpen. Nu heb ik alleen zo af en toe nog wat plekje maar het is nooit meer zo erg geworden als toen.

Nu heb ik recentelijk een partner die het net zo erg heeft als ik toen. Plekken op de rug, knieën, scheenbeen, borstkast en ellebogen. Vandaar dat ik nu opzoek ben naar de juiste Aloe Vera. Ik heb toen die tijd een soort Gel gehad.

Kun jij misschien vertellen welk Aloë Vera product het beste is om psoriasis mee te behandelen of is pure Aloë Vera, die je bij de Tuinen kunt kopen, ook goed?

Ik zie je reactie graag verschijnen.

Groetjes Bianca

Geplaatst op
jun 08, 2012
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Dag Bianca,

Persoonlijk ben ik erg te spreken over Aloë Vera producten van foreverliving.com omdat ik daar een sample van heb opgestuurd gekregen en bevalt goed.
Deze is ook te krijgen in Nederland. Persoonlijk vind ik de beste keuze pure verse Aloë Vera waarbij je zelf de plant thuis hebten daar elke ochtend een stuk vanaf haalt om te gebruiken voor je huid.

Overigens is er ook een verband tussen voeding en psoriasis. Veel mensen ervaren een forse vermindering van klachten door glutenvrij te gaan
eten en goed te letten op de balans eiwitten, koolhydraten en goede vetten! Kortom, zo gezond en vers mogelijk eten met weinig tot geen
gluten kan erg goed werken.

Heb nog een goede link voor je ter aanvulling van dit artikel:
http://www.naturalnews.com/021858.html

Succes!

Geplaatst op
jun 14, 2012
Geplaatst door
Judith

Hallo Max en Bianca,
Leuk te lezen dat jullie zo enthousiast zijn over deze wonderplant. Ook ik ben een echte fan geworden van Aloë Vera en ik drink het 2x per dag. Mij heeft het vooral geholpen met mijn darmen en eczeem. Tegenwoordig is de Aloë Vera niet meer weg te denken uit ons leven. De producten van Forever Living zijn inderdaad erg puur en van zeer hoogwaardige kwaliteit. Zij gaan uit van Aloë Vera als BASISingrediënt. Een van de producten is de Gelly, welke vergelijkbaar is met de pure gel die uit de plant komt.
Bianca, als je wilt kan ik je een monstertje sturen hiervan en een andere natuurlijke creme welke de droge huid ook verlicht. Dan kun je het proberen. Ik hoor graag van je (info@wellness-living.nl).
Hartelijke groet,
Judith

Geplaatst op
jan 20, 2012
Geplaatst door
Elise

Goedemiddag,

Onlangs ben ik gestart met het drinken van Aloe vera en ben ik bijna acne vrij! Op mijn 27 ste kreeg ik de puistjes die ik nooit gehad heb tijdens de pubertijd! Door het drinken van de Aloe vera verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Al drie jaar lang loop ik bij een huidtherapeut en nu heb ik een huid die ik in geen jaren heb gehad. Daarnaast voel ik me fitter en energieker!

Groeten,
Elise

Geplaatst op
aug 31, 2011
Geplaatst door
Reinolda

Hallo Max,
Ik vind het erg intressant wat je schrijft en ik ben er erg blij mee.
Ik zou graag iets meer over aloe vera willen weten en hoop dat je me hiermee kan helpen.
Ik wil niet alleen weten waarvoor je het kan gebruiken, maar ook hoe je het dan moet gebruiken.
Ik hoop dat je me hiermee kan helpen.
Vast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Reinolda

Geplaatst op
aug 31, 2011
Geplaatst door
Max

Dag Reinolda,

Bedankt voor het compliment, fijn dat je er iets mee kunt!
Ik zal het een en ander opzoeken en dit aan het artikel toevoegen:)

Groeten,

Max

Geplaatst op
sep 02, 2011
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Artikel ge-updated!

Geplaatst op
apr 20, 2013
Geplaatst door
sandra van Beek

Hallo allemaal,

Zelf ben ik een enorme fan van de aloe producten van forever en ben daarom distributeur geworden.
Zelf al jaren last van exceem en sinds kort psoriases,
dus druk aan de “drank” en aan het smeren :)

Ik heb een site op facebook.
Aloe vera en bijenproducten. svbforever.

Vind je daar (nog) niet wat je zoekt, stuur dan een pbtje, dan help ik je verder!

Geplaatst op
apr 22, 2013
Geplaatst door
Jack Boekhorst

Beste Sandra,

Bedankt voor de informatie, ik zal een kijkje nemen op je Facebook site.

Met vriendelijke groet, Jack


Webshop Keurmerk QShops Keurmerk