Fastfood verslaving…

Er zijn verschillende redenen waarom fastfood verslavend is, in dit artikel heb ik het vooral over de 2 grootste fastfood ketens ter wereld die de bekende “Bic Mac” & de “Whopper” verkopen! Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over het effect van juckfood op onze gezondheid, maar nog niet eerder heb ik een artikel geschreven waarom deze 2 fastfood restaurants een verslavende werking hebben.

Fastfood is goedkoper

Ik ben al tijden niet meer bij de Mc. Donalds geweest of de BK, maar in de periode van de “euroknallers” kwam is er zelf misschien wel wekelijks. Een van de redenen waarom fastfood eten zo verslavend is, is omdat fastfood en stuk goedkoper is dan gezonde voeding.

Denk hier zelf maar eens over na…

De “euroknallers” gaven je de mogelijkheid om voor €1,- een hamburger te kopen! Reken maar uit… Kan jij voor €1,- een gezonde maaltijd bereiden? Het is natuurlijk zo dat een hamburger natuurlijk niet een complete maaltijd is, maar een vol gevoel krijg je er zeker van. Dit betekend ook niet dat dit je alle nodige vitamine etc. uit een hamburger kunt halen.

Subside
subsidieHeb jij je wel eens afgevraagd hoe het komt dat deze grote ketens de hamburgers zo goedkoop kunnen aanbieden? Afgezien van de kostprijs van het product zelf (de hamburger) zitten er ook andere kosten aan verbonden (pand, personeel, elketriciteit etc.).

De rundvlees industrie heeft een erg grote invloed op de overheid. Hierdoor krijgen ze alsware “special treatment’ van de overheid in de vorm van subsidie…

Door de subsidie kan Mc. Donalds en de Burger King de producten goedkoper inkopen en hierdoor de prijs van het product omlaag halen zonder verlies te draaien.

Als we nog verder denken, betalen we dus eigenlijk 2x deze “goedkope euroknaller”. De eerste keer direct bij de kassa van de fastfood ketens en de 2de keer indirect in de vorm van belastingen die worden omgezet (door de overheid)  tot subsidie.

De gezondheid gaat erop achteruit in Nederland, en toch blijven ze subsidie ontvangen!

Hmm, de overheid is echt druk bezig met de “gezondheidscrisis” in ons land.

Interessant artikel?
Wij respecteren je privacy, je gegevens zijn veilig bij ons!

Er staan meer dan 1.000 interessante en relevante artikelen op je te wachten.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes om je gezondheid te verbeteren?Dan heb ik een leuke bonus voor je.

E-mail adres:

Meld je GRATIS aan voor de nieuwsbrief (wees gerust, je zit nergens aan verbonden, je kunt altijd opzeggen).

Met je aanmelding, ondersteun je het werk waar we dagelijks mee bezig zijn. Help ons om informatie over gezondheid te delen! Laat hieronder je e-mail adres achter, en ik zal je op de hoogte houden!


Robert Jan Hendriks

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.