Motivatie

Laatste Update: 28 november 2016

19 manieren om jezelf te motiveren deel 2

Klik hieronder om deel 1 te lezen:
19 manieren om jezelf te motiveren deel 1

11) Vind elke dag weer inspiratie

Inspiratie is een van de beste manieren om gemotiveerd te raken en het kan overal worden gevonden. Bronnen van inspiratie kunnen bijvoorbeeld het volgende zijn: blogs, online succesverhalen, forums, vrienden en familie, tijdschriften, boeken, citaten, muziek, foto's, en mensen die je ontmoet.

12) Zorg voor een coach of volg een klas

Deze twee opties zullen je motiveren om in ieder geval iets te doen en om actie te ondernemen. Dit is wellicht een van de duurdere manieren om jezelf te motiveren, maar het werkt wel. Met een beetje zoeken kun je waarschijnlijk ook wel betaalbare coaching of begeleiding vinden bij jou in de buurt.

13) Je hebt redenen – schrijf ze op

Iedereen die iets wil bereiken heeft hier een reden voor, sta er even bij stil wat deze redenen misschien voor jou zijn en schrijf ze op. Dit werkt motiverend, want zelfs op dagen dat het even tegenzit kun je naar jouw eigen reden kijken en doorzetten.

14) Wees erop voorbereid dat je wilt stoppen
Als iets moeilijk is dan hebben we wel eens de neiging om te willen stoppen, misschien zelfs wel onbewust. Een van de beste dingen die je kunt doen is ervoor te zorgen dat je erop voorbereidt bent dat je misschien eventueel zou willen stoppen. Zorg ervoor dat je deze impulsen voorblijft door er op te letten en een duidelijk plan te hebben voor wat je gaat doen als deze impulsen in jou opkomen.

15) Nooit meer dan twee dagen achter elkaar overslaan
Iedereen heeft wel eens dagen dat het gewoon ‘niet lukt’ – misschien heb je hoofdpijn of ben je niet lekker in orde, of misschien heb je gewoon geen zin. We zijn niet perfect, dus als je een dag mist is dat niet het einde van de wereld. Echter, als die tweede dag komt en jij jezelf lui voelt en denkt “liever niet” dan zeg gewoon “NEE” tegen jezelf. Jij zorgt ervoor dat je geen twee dagen op rij zult missen. Zodra je er een gewoonte van maakt iets ‘niet’ te doen dan wordt dat steeds normaler.

16) Visualiseer je doel dagelijks minstens 5 tot 10 minuten
Visualiseer een succesvol resultaat tot in de kleinste details. Sluit je ogen en denk na over hoe een succesvol resultaat eruit ziet, zal voelen, zal ruiken, zal proeven, en zal klinken. Een dagelijks mentaal beeld zorgt ervoor dat de motivatie altijd blijft omdat je iets hebt om naar uit te kijken.

17) Houd een dagboek bij van je doel
Als je consistent bent met een dagboek bijhouden dan kan dit erg motiverend werken. Bij een dagboek schrijf je niet alleen op wat je die dag gedaan hebt, maar ook hoe jij je voelde, welke fouten je hebt gemaakt, en wat je zou kunnen doen om deze fouten te vermijden. Het elke dag bijhouden van een dagboek wordt uiteindelijk standaard.

18) Zorg voor wederzijds ondersteunende concurrentie
Mensen zijn van nature concurrerend, in elk geval een beetje. Profiteer van dit deel van onze natuur door het te gebruiken om je doel te bereiken. Als je iemand hebt met wie je samen traint, train dan niet slechts met elkaar, maar maak het een vriendschappelijke wedstrijd. Wie kan de meeste push-ups doen, wie bespaart er die maand het meeste geld, etc. Zorg ervoor dat de doelen zo zijn dat de concurrentie vrij gelijk opgaat. Door een beetje concurrentie zorg je ervoor dat je elkaar inspireert.

19) Denk altijd positief
Niemand raakt gemotiveerd als ze intern alleen maar negatief zijn, daarom is het belangrijk om altijd positief naar onze toekomst te kijken. Dit betekend niet dat je fouten moet negeren, maar denk wel dat we van onze fouten kunnen leren. Positief denken kan ongelooflijk krachtig zijn.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share