Ontdek de laatste artikelen, recepten en videotips voor een Optimale Gezondheid:

stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie met zoete aardappelen en appelmoes

Een echte oer Hollandse klassieker: Stamppot. Maar dan wel de gezonde versie met andijvie, zoete aardappelen en zelfgemaakte appelmoes. Andijvie is een goede bron van calcium als je zuivel wilt laten staan. De zoete aardappelen zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook super gezond onder andere door de vitamine A dat helpt tegen nachtblindheid. De appelmoes moet je zelf maken om hem gezond te houden. In appels zitten belangrijke mineralen zoals kalium en magnesium.

Doorgaan naar artikel
roerbak met bloemkool

Recept van de dag: Roerbak met bloemkool en kip

Bloemkool is een heerlijke groente die je in elk jaargetijde kunt eten. Door de bloemkool te combineren met bosui en bleekselderij geef je er een heerlijk zomers tintje aan. De bosui is een heerlijke groente voor extra smaak en extra voedingsstoffen en de bleekselderij helpt ook goed voor je vochthuishouding. Door er een stukje kip bij te nemen zorg je voor mager vlees met eiwitten die nodig zijn voor je cellen.

Doorgaan naar artikel
bruine rijst met sperziebonen

Bruine rijst met sperziebonen en knoflook

De laatste tijd ben ik helemaal van de bruine rijst. Bruine rijst heeft als voordeel ten opzichte van witte rijst dat er veel meer vezels aan zitten waardoor de energie geleidelijk aan je lichaam wordt afgegeven. Daardoor blijft je bloedsuikerspiegel een stuk stabieler.

Doorgaan naar artikel
yoghurt met groene kiwi

Biologische yoghurt met groene kiwi en havermout

Je dag kan je het beste beginnen wanneer je een voedzame en lekkere maaltijd hebt. Deze yoghurt met groene kiwi en havermout is daar de perfecte kandidaat voor! Yoghurt, kiwi en havermout hebben namelijk alle drie verschillende goede eigenschappen die je lichaam helpen om gezond te blijven. Bovendien zorgt het lekkere ontbijtje voor een verzadigd

Doorgaan naar artikel
speltbrood met avocado

Speltbrood met avocado, tomaat, olijfolie, en peper

Kun jij ook genieten van zo’n kapje van het brood of gewoon de korst? Iets om echt op te kauwen? Dan houd je zeker van speltbrood. Speltbrood is ontzettend gezond doordat het rijk is aan vezels, vitaminen en mineralen. Als je in Nederland door de supermarkt loopt valt het me op dat het lastig is om echt gezond broodbeleg te vinden, op de 100% pindakaas na, daarom heb ik ook besloten dat we zelf ons gezonde broodbeleg gaan maken.

Doorgaan naar artikel
yoghurt met meloen

Yoghurt met meloen | Een heerlijk ontbijt

Wanneer je op zoek bent naar een gezond en makkelijk recept om je dag mee te beginnen, dan moet je echt eens kijken naar deze yoghurt met meloen. Dit recept is eenvoudig om te maken en het staat al binnen 5 minuten op tafel. Daarnaast is het een bron van allerlei vitamines, mineralen en nog

Doorgaan naar artikel

Pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Het team achter OptimaleGezondheid.com

Robert Jan Hendriks

Oprichter OptimaleGezondheid.com

OptimaleGezondheid.com is opgericht door Robert Jan Hendriks. Het doel van deze website is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een optimale gezondheid. 

Dr. Erna Beers

Arts, wetenschapper, klinisch farmacoloog en seksuoloog

Dr. Erna Beers (1973) is arts, wetenschapper, klinisch farmacoloog en seksuoloog. Erna deelt haar kennis ook hier. Haar aandachtsgebieden zijn alle lichamelijke aandoeningen waar medicatie bij komt kijken, in het bijzonder de psychofarmaca; de werking en bijwerkingen van medicatie; de seksuologie; de bekkenbodem en (het stoppen van) urineverlies.”