Ontdek de laatste artikelen, recepten en videotips voor een Optimale Gezondheid:

groene bonen risotto

Groene bonen risotto met courgette

Recept van de dag: Groene bonen risotto - Groene bonen zitten boordevol plantaardige eiwitten en ze bevatten zelfs nog kleine hoeveelheden onverzadigde vetten. Goed als je sport, maar ook superbelangrijk als je bijvoorbeeld diabetes hebt.

Doorgaan naar artikel
pasta schotel

Pasta schotel met groenten en gehakt

Pasta is in onze Nederlandse keuken inmiddels vrijwel onmisbaar. Het is makkelijk te maken, gezond en vol van smaak. Zelf ben ik dol op pasta en ik eet het dan ook wekelijks wel een keer. Vandaag had ik zin in wat anders: een pasta schotel. Het is eigenlijk gewoon een pasta, maar dan wordt het

Doorgaan naar artikel
tonijnsalade met witte bonen

Tonijnsalade met witte bonen en rode ui

Tonijn is de kip van de zee. Je kan het op allerlei verschillende manieren gebruiken in diverse gerechten vanuit verschillende keukens. De mogelijkheden zijn eindeloos en daar maak ik dan ook volop gebruik van. Mijn favoriet blijft toch echt de tonijnsalade. Ook hier kan je lekker mee variëren. Zo heb ik vandaag een tonijnsalade met

Doorgaan naar artikel
boerenomelet

Recept van de dag: Boerenomelet met prei, paprika en rode ui

Houd jij ook op zijn tijd van een heerlijk gebakken ei? Maak hem nog lekkerder door er een boerenomelet van te maken, met prei, komkommer, paprika en ui.

Doorgaan naar artikel
kabeljauw bloemkool

Kabeljauw bloemkool gerecht | Heerlijk fris en gezond

Ondanks dat we iets rustiger aan doen wat betreft dierlijke eiwitten ben ik de twee keer in de week vis niet vergeten! Vette vis is heel belangrijk in het dieet vanwege de omega 3 vetzuren. Deze vetzuren zijn heel belangrijk voor een gezond hart, een goede bloeddruk en een laag cholesterol. De bloemkool zorgt voor je dagelijkse portie groente en is ook heerlijk bij vis. Bloemkool zit vol vitamine C dat goed is voor allerlei functies van je lichaam.

Doorgaan naar artikel
aubergine stoof

Aubergine stoof met tomaat en paprika

Ik ben dol op aubergines, maar ook op stoofpotjes. Deze aubergine stoof combineert het beste van beide dingen! Het is een lekker Mediterraan/Midden-Oosters gerecht vol smaak en voedingsstoffen. Ik eet het persoonlijk graag als lunch met wat getoast brood en hummus, maar je kan het ook als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd serveren. In dit recept

Doorgaan naar artikel

Pagina [tcb_pagination_current_page] van [tcb_pagination_total_pages]

Het team achter OptimaleGezondheid.com

Robert Jan Hendriks

Oprichter OptimaleGezondheid.com

OptimaleGezondheid.com is opgericht door Robert Jan Hendriks. Het doel van deze website is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een optimale gezondheid. 

Dr. Erna Beers

Arts, wetenschapper, klinisch farmacoloog en seksuoloog

Dr. Erna Beers (1973) is arts, wetenschapper, klinisch farmacoloog en seksuoloog. Erna deelt haar kennis ook hier. Haar aandachtsgebieden zijn alle lichamelijke aandoeningen waar medicatie bij komt kijken, in het bijzonder de psychofarmaca; de werking en bijwerkingen van medicatie; de seksuologie; de bekkenbodem en (het stoppen van) urineverlies.”