Aambeien Behandelingen

Welke aambeien behandelingen zijn er?

Welke aambeien behandelingen zijn er?

Als je op deze website bent beland, ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om van aambeien af te komen. Waarschijnlijk heb je al veel verschillende behandelingen geprobeerd, maar tot op heden heb je nog steeds niet een behandelingen gevonden die goed werkt!

Hieronder heb ik een overzicht voor je gemaakt met de verschillende behandelingen die er op dit moment zijn om van aambeien af te komen.

Soorten aambeien behandelingen

Aambeien laserbehandeling

Als je last hebt van aambeien, kun je met behulp van een laser behandeling het probleem aanpakken. De behandeling werkt niet altijd voor iedereen en vaak zijn meerdere behandelingen nodig. Met behulp van een laser of een infrarode straling zal de aambei uitdrogen en in het meest positieve geval, verdwijnen.

Hieronder de voor en nadelen van de behandeling op een rijtje

Voordelen

  • Geen bijwerkingen
  • Behandeling verloopt vrij snel


Nadelen

  • Meerdere behandelingen nodig
  • Kosten
  • Niet de meest effectieve methode
  • Afspraak moet van te voren worden gemaakt
  • Kans op terugkeer van aambeien op termijn
  • De reden van het ontstaan van de aambeien wordt niet aangepakt

Aambeien en medicijnen

Er zijn tegenwoordig steeds meer medicijnen beschikbaar voor mensen die last hebben van aambeien. Niet elke soort medicatie helpt even goed tegen aambeien en daarnaast werken niet alle medicijnen voor dezelfde persoon even goed.

Welke aambeien medicijnen zijn er?

  • Laxerende medicijnen

Als je last hebt van aambeien weet je als geen ander hoeveel pijn dit kan doen tijdens de ontlasting. Daarom schrijven veel huisartsen laxerende medicijnen voor zodat de stoelgang wat gemakkelijker verloopt dan normaal. Deze medicijnen zorgen er voor dat de ontlasting “zachter" wordt, zodat er zo min mogelijk druk op de anus komt te staan. Deze laxerende middelen zijn zonder recept verkrijgbaar bij de lokale drogist.

  • Verdovende medicijnen

Deze medicijnen zorgen er voor dat de pijn rond de anus wordt verzacht. Ook deze medicijnen zijn vaak zonder recept te verkrijgen. De verdovende middelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Vaak komende ze in de vorm van zetpillen of speciale zalf voor. Ook werkt dit goed tegen de jeuk die aambeien met zich mee kunnen brengt.  Hieronder een lijst met verschillende soort medicijnen

Voordelen en nadelen van aambeien medicijnen:
De voordelen van deze manier om aambeien te bestrijden is het feit dat je de medicijnen zonder recept bij de lokale drogist kunt kopen. Ze werken relatief snel, en het is een goede manier om de pijn te onderdrukken.

Het nadeel van deze manier om aambeien te behandeling is het feit dat je alleen maar de pijn deels onderdrukt, zonder dat je daadwerkelijk je aambeien doet laten verdwijnen.
Daarnaast zal je op deze manier niet altijd het bloeden tegen kunnen houden.

Hieronder een lijst met verschillende soort medicijnen
aambeien behandeling

Alle soorten aambeien behandelingen zullen u vertellen dat ze gegarandeerd zullen helpen. Jammer genoeg is dit niet altijd het geval. Niet elke behandeling is even prettig, en eigenlijk is het zo dat geen enkele van de bovenstaande behandeling pijnloos zal verlopen. Operaties en laser behandeling zijn erg pijnlijk, en na de behandeling zal de pijn vaak nog enige tijd voortduren. Medicijnen onderdrukken vaak het probleem in plaats van het op te lossen en aambeien zalf is ook niet altijd een pretje.

Aambeien operaties

Last van aambeien

Wanneer de aambeien een erg grote omvang krijgen, richting de meeste mensen zich op een aambeien operatie. Hierbij zullen de aambeien operatief worden verwijderd. Dit is echter vrij pijnlijk en daarnaast zul je ook moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Dit is dus nogal een hele onderneming en vaak een erg prijzige oplossing. Bedenk je dat na de operatie, het herstel proces lang en zwaar is, en dat in deze periode de stoelgang vaak erg lastig verloopt.

Deze behandeling wordt vaak als minst fijn bestempeld. Dit komt doordat je niet zomaar het ziekenhuis kunt binnenlopen en een afspraak kunt maken. Dit moet altijd in overleg worden gedaan met uw huisarts. Daarnaast zijn er altijd kosten aan verbonden en is het organisatorisch altijd een heel karwei. Daarnaast kunnen de aambeien op deze manier ook weer terug komen, dit komt omdat je alleen de aambeien aanpakt, en niet de reden waarom je op de eerste plaats last hebt gekregen van aambeien.

Voordat je deze behandeling overweegt is het misschien handig om je te oriënteren op het gebied van alternatieve behandelingen.  Wel is het belangrijk dat je hierbij de hulp va een specialist zoals je arts inschakelt. De reden hiervoor is dat er erg veel nepmiddeltjes de rondte doen, die veel geld kosten en geen oplossing bieden.

Natuurlijke manier

De natuurlijke behandeling om van aambeien af te komen is de minst pijnlijk methode en daarnaast ook nog eens de snelste methode om blijvend van je aambeien af te komen.
De reden dat aambeien ontstaan is omdat de stoelgang slecht verloopt. Dit heeft negen van de tien keer te maken met wat we eten.

Jij kunt zelf zorgen dat je stoelgang gezonder gaat verlopen waardoor de aambeien de kans krijgen te genezen. Voordat dit echter mogelijk is, moet je er eerst achterkomen wat je tot nu toe verkeerd hebt gedaan. Een leerproces is dus vereist.

Hieronder heb ik de voor en nadelen op een rijtje gezet van een natuurlijke behandeling om van aambeien af te komen. Zoals je ziet zijn er praktisch geen nadelen aan verbonden!

Stappenplan om aambeien klachten te stoppen! Voor meer informatie en tips klik dan hier voor de natuurlijke methode om van aambeien af te komen!