Acute Aambeien

Acute aambeien aanvallen

Klasse 2 Interne Aambeien

Hoewel de ontwikkeling van medicatie tegen aambeien de afgelopen decennia ver is gekomen, heeft onderzoek telkens weer aangetoond dat zalven, crèmes en pillen nog altijd erg weinig effect hebben op de ontwikkeling van aambeien.

Om ervoor te zorgen dat de pijn vanwege de aambeien snel afneemt en om terugkerende aambeien en zelfs aambeien trombose te voorkomen, heb je een aanvulling nodig op de reguliere aambeien behandeling (zetpillen etc.). Deze aanvulling presenteer ik in dit artikel. Het is belangrijk dat je dit in zijn geheel leest omdat het voor snelle verlichting van de pijn kan zorgen.

Omvang van het probleem
De hoeveelheid mensen die met aambeien kampen is de laatste jaren sterk toegenomen en het is inmiddels een erkent probleem in de medische gemeenschap. Volgens de gezondheidsstatistieken van het nationale gezondheidscentrum zijn aambeien de meest voorkomende aandoening onder de grote spijsverteringsstoornissen. Deze studie heeft aangetoond dat ongeveer de helft van alle mensen in Nederland op een gegeven moment last zal krijgen van aambeien!

Vatbaarheid voor aambeien

Mensen van alle leeftijden zijn vatbaar voor het krijgen van aambeien. De meest gangbare behandelmethodes zijn natuurlijk medicijnen, poliklinische behandelingen, zetpillen en anale crèmes. Vaak gaan patiënten pas in een absolute noodsituatie op zoek naar hulp en wachten te lang met behandelen. Ze willen schaamte en confrontatie uit de weg gaan en zien het liefst zodra ze zich dan toch melden een manier om snel en effectief aambeien te verhelpen en de aambeien symptomen te verlichten.
[pullquote]Buiten de ongewone lastige pijn hinderen aambeien ook je dagelijkse activiteiten.[/pullquote]

Fysiologie van aambeien
De meest gangbare symptomen van aambeien omvatten; verzakking, bloeden, anaal ongemak, pijn, jeuk en anale afscheiding. De pijn gaat geassocieerd met een weerspiegeling van de hoge concentratie zenuwen in het anale gebied. Daarom doen aambeien ook zo veel pijn! Er zijn veel zenuwen in het anale gebied en dat maakt deze omgeving juist zo gevoelig. Het anale kanaal kan temperatuur, trillingen, en uitrekking waarnemen en dat veroorzaakt de pijn.

Aambeien worden geclassificeerd door hun locatie. Je hebt interne en externe aambeien.

Nu heb het in mijn andere artikelen over aambeien al uitgebreid gehad over interne en externe aambeien. Maar ik zal het voor het gemak toch nog even kort samenvatten:

Klasse 1 aambeien: Worden vooral gekenmerkt door bloedingen na de ontlasting.
Klasse 2 aambeien: Uitgezakte aambeien met pijn bij ontlasting. Ze kunnen weer terug zakken.
Klasse 3 aambeien: Uitgezakte aambeien met pijn bij de ontlasting. Ze blijven uitgepuild, tenzij de patiënt ze handmatig terugdrukt.
Klasse 4 aambeien: zijn altijd uitgezakt en kunnen niet terug worden gedrukt. Ze kunnen ook niet kleiner worden zonder behandeling.

Risico factoren

Studie suggereren dat de volgende factoren bijdragen aan de oorzaak van aambeien:

Aambeien oorzaken
Oorzaken van aambeien

Ik zal een aantal van de bovenstaande factoren verder beschrijven:

1.Medicijnen en ziekte
Een studie van de Universiteit van New Mexico heeft aangetoond dat infecties en ziek zijn kunnen leiden tot diarree en dit kan vervolgens leiden tot symptomatische aambeien. Diarree is een veelvoorkomende bijwerking van medicijnen vanwege de laxerende werking op het darmkanaal. Dit is ook de reden waarom mensen die veel medicijnen moeten nemen, sneller last kunnen krijgen van aambeien!

2. Zwangerschap en bevalling
Het komt voor dat vrouwen voor en na de bevalling last krijgen van aambeien. Vooral bij traumatische bevallingen en zware baby’s kunnen aambeien veroorzaakt worden door de hoge druk in de gehele schaamregio.

3. Voeding en levensstijl
Studies geven tegenstrijdige resultaten over de factoren in verband met de ontwikkeling van aambeien. Diëten zonder voldoende vezels kunnen constipatie veroorzaken en voor onnodige belasting zorgen. Een studie heeft aangetoond dat een dieet vol met vezels zowel het bloeden als de pijn na ontlasting aanzienlijk vermindert. Ook hebben vrachtwagen chauffeurs en bus chauffeurs een veel groter risico op aambeien vanwege weinig beweging en de constante zithouding.

4. Anale stoornissen
Stoornissen van de anale sluitspier kunnen zeker bijdragen om aambeien te krijgen. Een hoge anale druk veroorzaakt pijn, bloeden en irritatie, en vervolgens mogelijk ook aambeien. Ook kan stress zeker niet onderschat worden omdat stress ook de anale druk verhoogt vanwege verschillende lichamelijke gerelateerde processen.

Thuis behandeling
Er zijn verschillende niet-chirurgische en chirurgische alternatieven voor het beheersbaar maken van de aambeien. Artsen raden vooral vezel diëten aan. Ook zitbaden, voldoende bedrust en medicatie tegen de pijn worden vaak aangeraden.

Andere niet-chirurgische procedures zijn o.a. infrarood coagulatie, bipolaire diathermie, gelijkstroom therapie, cryotherapie en rubberen band afbindingen. Ze behoren allen tot de verschillende technieken die momenteel worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met (symptomatisch) aambeien.

Onder alle behandel technieken is de meest gebruikte nog steeds de rubberen band afbinding. Rubberen band afbinding is de juiste behandeling voor eerste en tweede klasse aambeien. Hoewel rubberen band afbinding een algemeen favoriete techniek is, zijn de complicaties o.a. pijn, lokale zwelling, en urine problemen. Ook moet er vaak meerdere keren behandeld worden en 91% heeft aanzienlijke pijn na zo’n behandeling.

Chirurgische ingrepen
De meeste patiënten zijn vertrouwd met het pijnlijke en soms langdurige herstel na de traditionele operatieve behandelingen. Postoperatieve pijn is een van de belangrijkste redenen dat patiënten aarzelen om hun aambeien te laten wegsnijden.

Al deze medicijnen of behandelingen zijn korte-termijn-behandelingen. Bovendien kan langdurig gebruik van sommige zalven potentieel schadelijk zijn voor de anus omdat de zalven de huid verdunnen en de slijmvliezen uitdrogen! Zelf chirurgische ingrepen zijn tijdelijke oplossingen, omdat de reden dat een aambei in eerste instantie is ontstaan niet wordt weggenomen. Dat is waarvoor ik je met de volgende "blijvende oplossing" kennis wil laten maken.

Alternatieve aambeien behandeling
Gezien de beperkingen van de bovengenoemde behandelingen, is er een zeer sterke behoefte aan een alternatieve therapie die zowel de pijn, jeuk en bloedingen kan stoppen op een veilige, gemakkelijke, snelle en goedkope manier.

Klik hier om acute aambeien aan te pakken! Oplossing tegen aambeien!