Acne

De beste adviezen om van acne af te komen.

Acne op een natuurlijke wijze voorgoed stoppen?

*Tijdelijk Gratis* Download het boek de "18 tips tegen acne" om op een natuurlijke wijze van pukkels, vlekken en onzekerheid door acne af te komen.

acne boek

De website is opgericht door Robert Jan Hendriks.

Oprichter OG, Voedingsdeskundige, Bestseller auteur

Hallo, mijn naam is Robert Jan Hendriks en welkom op de acne blog.

Acne is een huidaandoening waarvan 80 tot 85% mee te maken heeft tijdens de pubertijd en bij 40 tot 45% blijft het aanhouden zelfs tientallen jaren later. Het is een erg vervelende aandoening omdat het direct invloed heeft op je zelfvertrouwen en zelfbeeld. In mijn onderzoek om op een natuurlijke manier een methode te ontwikkelen tegen acne ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste behandelingen tegen acne NIET werken.

Dit komt omdat vrijwel altijd alleen de symptomen tijdelijk onderdrukt worden met zalven, crèmes en medicatie. Hierdoor hebben veel mensen met acne onnodig lang last van de huidaandoening en beginnen vaak met zware antibiotica kuren om alleen maar acne enigszins te verminderen. Maar dat is geen blijvende oplossing en om acne definitief te stoppen is een totaalaanpak vereist waarbij de focus gaat liggen op het verhelpen van de volgende onderdelen:

  • Hormonale onbalans –  het opnieuw in balans krijgen van de hormoonhuishouding. Hormonen speelt een grote rol bij de ontwikkeling van acne.
  • De huid voorzien van de juiste voedingsstoffen - de huid heeft belangrijke essentiële voedingsstoffen nodig om ervoor te zorgen dat de huid jong en gezond blijft. Door een tekort aan belangrijke aminozuren en voedingsstoffen raakt de huid uit balans en kunnen er gemakkelijker acne uitbarstingen en ontstekingen opkomen.
  • Ophoping gifstoffen en vrije radicalen in het lichaam tegengaan. Door een ophoping binnen in je lichaam gaat dat naar buiten via de huid, dit uit zich in plekken en ontstekingen. Door acne van binnenuit aan te pakken verhelp je één van de grote boosdoeners van acne.

Op deze website heb ik artikelen geschreven om acne op een alternatieve natuurlijke methode aan te pakken. Ook heb ik een gratis ebook ontwikkeld om mensen met acne te helpen.

Veel leesplezier!

De laatste blogs en tips over gezonder leven en acne behandeling op een rijtje:

Bietensap tegen acne + 4 andere alternatieve tips

By |Acne|

Rode bietensap tegen acne drinken is iets wat steeds meer mensen doen. Het gebruik van bietensap tegen acne is niet wetenschappelijk bewezen, maar door alle gezonde eigenschappen van deze sap is het niet vreemd dat mensen dit proberen. In dit blog wordt er dieper ingegaan op welk effect rode bietensap op je lichaam heeft en hoe dit invloed kan hebben op het acne. Ook ervaringen van mensen die rode bietensap hebben gebruikt komen naar voren zodat je er zelf een conclusie over kunt trekken en daarbij krijg je ook nog een aantal andere tips om acneklachten te verminderen.

Yasmin tegen acné: is het de moeite waard?

By |Acne Medicatie|

Yasmin (drospirenon en ethinylestradiol) is een hormonale anticonceptie medicatie die ook wel bekend staat als de gecombineerde orale anticonceptiepil of gewoon 'de pil'. Deze voorgeschreven medicatie bevat synthetische versies van de van nature voorkomende vrouwelijke geslachtshormonen: oestrogeen (ethinylestradiol) en progestine (drospirenon). Yasmin werkt door het voorkomen van een eisprong tijdens het ovuleren en voorkomt ook dat er bepaalde veranderingen in de voering van de baarmoederhals en de baarmoeder optreden, waardoor het sperma moeilijker de baarmoeder kan bereiken en het bevruchte eitje zich veel moeilijker in de baarmoeder kan nestelen.

Sudocréme tegen acné: werkt het écht?

By |Acne behandelen|

In dit artikel bekijken we of Sudocréme als behandeling tegen acné kan worden gebruikt, onderzoeken we de werkzaamheid bij het behandelen van puistjes, cystische acné en de acnélittekens. Verder heb ik ook nog de effectiviteit van Sudocréme als behandeling tegen baby acné onderzocht.

Hormonale acne: wat kun je er aan doen?

By |Acne|

Als je als volwassene problemen hebt met acne, moet je weten dat je niet de enige bent. Je zorgen zijn gegrond want dit is echt een heel vervelend probleem. Het willen hebben van een gave en egale huid is niet een kwestie van ijdelheid, want die vervelende acne kan je zelfvertrouwen echt een flinke knauw geven. Je verdient dezelfde compassie die iedereen met een chronisch gezondheidsprobleem verdient. En je verdient de ondersteuning die je kan helpen om beter te worden.

Acne in de nek: de 14 beste tips

By |Acne|

Acne in de nek is super vervelend. Niet alleen pubers hebben er last van, ook mensen met een mediterrane achtergrond kunnen er tussen hun 20ste en 30ste levensjaar last van hebben. Er zijn meerdere oorzaken te vinden voor acne in de nek, soms heeft dit met voeding te maken, maar heel vaak heeft het ook met kleding en je haar te maken. In dit artikel lees je meer over de oorzaken van acne in de nek en krijg je 14 tips om acne in de nek te stoppen. Die tips kun je direct toepassen.

Load More Posts