Acne Bestrijden Met Voeding

Acne bestrijden met gezonde voeding

De huid heeft essentiële voedingsmiddelen nodig om gezond te blijven. Bij een tekort hieraan raken de talgklieren verstopt en komen er ontstekingen op de huid. Hetzij één van de grote oorzaken van acne.De meest belangrijke vitamines en mineralen om acne te voorkomen en bestaande acne te stoppen ga ik hieronder kort bespreken.

gezonde voeding

Allereerst hebben we vitamine A, deze is extreem belangrijk omdat vitamine A verantwoordelijk is voor de conversie van veten in het lichaam naar de talgklieren zodat alles goed en soepel verloopt.

Bij een tekort van vitamine A is de kans velen malen groter dat er problemen in de talgklieren ontstaan en dus ontstekingen op komen. Ook zul je dan eerder een te vette huid krijgen in plaats van gezonde goede huid olie om je huid te beschermen tegen aanvallen van buiten.

Naast vitamine A heb je ook voldoende vitamine B nodig om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid vitamine A goed wordt omgezet in je lever en niet voor nog meer ophoping gifstoffen zorgt. Zonder genoeg vitamine B (B-2 om precies te zijn) gaat het mis en heeft het geen zin om vitamine A te nemen. Vanzelfsprekend heb je niet alleen met vitamine A en B2 een mooie gladde huid zonder acne. Het is vooral de juiste balans vinden om definitief van acne af te komen.

Hieronder een lijst met voeding hoog in vitamine A en B2:

  • Paprika, een theelepel paprika heeft 74% van je wat dagelijks nodig hebt qua hoeveelheid vitamine A.
  • Wortels, zeker mijn favoriete snack tussendoor. 100 gram rauwe wortelen is hetzelfde als 334 gram vitamine A.
  • Zoete aardappelen, met zijn oranje kleur zitten zoete aardappelen vol met vitamine A en per 100 gram zit er 384% van de dagelijkse hoeveelheid in.
  • Donkere blad groente, verse en donkere bladgroenten zitten vol met vitamine A en calcium. Mijn favoriete zijn toch wel broccoli, sla en spinazie.
  • Vitamine B2 tref je vooral in amandelen, spinazie, lever, gedroogde sojabonen, en vette vis.

Tekort aan belangrijke voedingsstoffen

Het grote probleem tegenwoordig is dat veel jongeren maar ook volwassenen niet voldoende belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Daarbij bestaat het gemiddelde dieet uit veel snelle koolhydraten, suikers en veel vetten.

Met andere woorden, veel bewerkte voedingsmiddelen in plaats van verse natuurlijke voedingsmiddelen. Het gevolg is dat je huid niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en daardoor komen er steeds meer ontstekingen op totdat je op het punt bent gekomen dat je extreme acne hebt in het gezicht, nek, borst en rug.

Naast huidproblemen zoals acne zorgt dit voedingspatroon voor veel meer gezondheidsproblemen zoals diabetes, overgewicht tot zelfs het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Ik weet zelf nog heel goed hoe erg ik geschrokken was toen ik hier voor het eerst zelf achter kwam, indirect is dit ook de reden waarom ik Optimale gezondheid heb opgericht. Om mensen te helpen met gezondheidsklachten zoals acne op een natuurlijke effectieve manier.

Acne & Voeding

Wanneer je acne hebt is het bovenal erg belangrijk om op je voeding te letten, maar zelfs als je geen huidproblemen hebt zul je moeten letten op je voeding omdat het om je gezondheid gaat. Hierbij zul je niet alleen moeten letten op de hoeveelheid ‘’koolhydraten, suikers en vetten’’ maar ook de bron hiervan!

Wanneer je ongezonde snelle koolhydraten eet (wit bloem, koekjes, beleg, hamburgers, wit brood) dan worden deze per direct omgezet in suikers. Wanneer je gezonde TRAGE koolhydraten eet gaat dit proces veel langzamer doordat er vezels bij zitten.

Hierdoor krijgt je lichaam het niet zo zwaar te verduren en heeft direct invloed op je huid en acne. Daarom hebben vaak mensen met een ongezonde leefstijl / voedingspatroon een huid vol met plekken. Ze hebben dit zelfs een keer onderzocht bij apen door belangrijke vitamines uit hun dieet te halen, het gevolg was dat de apen binnen een maand ook plekken en ontstekingen op de huid hadden ontwikkeld.

Ook moet je lichaam velen malen harder werken om je bloed weer schoon te maken van deze snelle koolhydraten wat resulteert in dat je nieren en lever harder moeten werken. Door tientallen jaren deze voedingspatroon vast te houden loop je zelf een erg vergroot risico op suikerziekte (diabetes) doordat je nieren uitgeput zijn. Ook wordt veel meer talg dan normaal aangemaakt en de kwaliteit is lang niet zo goed als het behoort te zijn.

Naast ervoor te zorgen dat je niet teveel en de juiste koolhydraten binnenkrijgt (uit verse groente, gevogelte, peulvruchten, vis) zul je ook de gezonde vetten moeten binnenkrijgen. Zo heb je onverzadigde en verzadigde vetten. Varkensvlees zit bijvoorbeeld VOL met verzadigde vetten en deze moet je juist niet hebben. Hierdoor loop je een verhoogd risico op overgewicht en zorgt als geen ander voor pukkels op de huid. De gezonde vetten is juist de ‘’way to go’’ en deze tref je aan in noten, vette vis en olijfolie.

Zoals je hebt kunnen lezen is je voeding erg belangrijk, maar voeding en supplementen alleen is niet voldoende. Voor een compleet programma van A tot Z kun je het beste een kijkje nemen naar mijn eigen ontwikkelde methode. Of neem een kijkje op mijn acne blog voor meer artikelen over acne bestrijden van binnenuit.

Laat bepaalde voeding staan: Resultaat is minder acne! Acne Verdwijn Plan!