Natuurlijke Acne Behandelingen

Natuurlijke Acne behandelingen

natuurlijke acne behandelingVeel jongeren en volwassenen hebben te kampen met acne en zijn hierdoor genoodzaakt verschillende kuren van de dermatoloog / huisarts te ondergaan om alleen de symptomen ligt te onderdrukken. Maar vaak na het nemen van deze behandelmethoden kom je erachter dat medicijnen niet geschikt zijn voor lange termijn gebruik.

Daarnaast spelen bijwerkingen een grote rol, zo heb ik laatst een onderzoek gelezen dat mensen met acne en receptmedicijnen een vele grote kans lopen op een keelontsteking door overmatig antibioticagebruik.

Gelukkig is er ook een natuurlijke oplossing om acne aan te pakken en zodat jij ook een mooie huid zult ervaren. Je lichaam is ontworpen voor optimale gezondheid en daarom is het hebben van acne niet iets normaals, maar eerder een bericht van je lichaam dat er iets niet goed is.

Hieronder bespreek ik een aantal tips waarmee je je huid kunt voeden en acne van binnenuit kunt tegengaan.

Anti Acne Tip #1: Voeding

acne dieet en voedingAllereerst is het belangrijk dat je begint te letten op je voeding. Het eten van te veel snelle koolhydraten zorgt niet alleen voor huidproblemen zoals acne, maar ook voor veel lange termijn aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol en zelfs een candida infectie.

Vanzelfsprekend is het natuurlijk zeker niet eenvoudig om deze koolhydraten uit je dieet te verbannen, aangezien het een groot onderdeel vorm van onze westerse manier van eten. Maar als je genoeg hebt van het proberen van allerlei zalven en middeltje tegen acne, en je wilt de controle terug over je huid, dan hoop ik dat je mijn advies ten harte neemt.

Zo woonde ik laatst een seminar bij en de gastspreker daar vertelde mij dat alles wat je eet uiteindelijk in je cellen terecht komt. Vandaar mijn uitspraak ‘’je bent wat je eet’’, als je overgewicht hebt dan komt dan 9/10 keer door simpelweg te veel snelle koolhydraten eten, helemaal als je een tendens hebt om het te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor acne!

Anti Acne Tip #2: Water

Tevens is het belangrijk dat je voldoende water drinkt, want wat mij erg opviel tijdens het coachen van mensen is dat de meeste bij lange na niet voldoende water drinkt. Je huid heeft vocht nodig zodat het jong en acne vrij kan zijn. Ook heeft je huid nodig om alle afvalstoffen via zweten de huid te verlaten.

Anti Acne Tip #3: Supplementen

supplementenTijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat veel mensen met zowel jeugdpuistjes als acne een groot tekort hebben aan belangrijke aminozuren. Deze belangrijke voedingsstoffen zijn nodig om ontstekingen tegen te gaan en hebben een directe invloed op je immuunsysteem en talkproductie. Dit tekort is het gevolg van de westerse manier van leven en daarom worden er vaak supplementen ingeschakeld om dit tekort op te vangen.

Nu ben ik meer een aanhanger van een gezonde uitgebalanceerd dieet, maar ik kan mij goed voorstellen als je zware acne hebt dan je direct wilt beginnen met het zuiveren van je huid. Hieronder een aantal supplementen uit mijn Acne Verdwijn Plan programma:

Vitamine A zorgt ervoor dat de hormoonhuishouding beter gaat en heft direct een positieve werking op de productie van talg in de huid. Wanneer je kijkt naar acne en vooral jeugdpuistjes dan zorgen deze 2 factoren voor grote problemen. Door een extra vitamine A supplement te nemen wordt je huid beter. Echter, wel houden aan de aanbevolen dosering omdat te veel vitamine A schadelijk kan zijn voor het lichaam.

Vitamine B2, oftewel riboflavin is een bekende anti acne supplement en is aangetoond dat het belangrijk is voor een gezonde huid en de opname van vitamine A in je lichaam.

Vitamine E, nog een vitamine die goed werkt tegen acne doordat het bepaalde belangrijke enzymen in het lichaam beschermen waardoor indirect de huid wordt ondersteund. Wanneer je een tekort hebt aan vitamine E (vaak door een ongezonde leefstijl) dan krijg je veel meer last van uitbraken.

Zink, tenslotte wil ik het even hebben over zink. Zink zorgt ervoor dat je weerstand wordt verhoogd en helpt genezen van ontstekingen op de huid. Veel mensen hebben bij lange na niet genoeg zink aangezien zink vooral aanwezig is in groene bladgroenten en zaden en noten. Ook is gebleken dat zalven op basis van zink goed werken tegen acne.
De supplementen kun je krijgen zowel online als bij de Tuinen. Mijn advies is wel om je altijd te houden aan de aanbevolen dosering en eventueel overleggen met een professional. Plus let erop dat je gaat voor hoogwaardige supplementen vanwege de kwaliteit.

Voor een compleet stappenplan waarbij ik je persoonlijk ga begeleiden naar een Acne Vrij leven kun je het beste een kijkje nemen op mijn Acne Verdwijn Plan catalogus pagina, of lees verder op mijn acne blog.

De meeste effectieve (natuurlijke) behandeling tegen acne! Acne Verdwijn Plan!