Detoxen

Laatste Update: 15 november 2016

Alles over detox deel 2: Verschillende dieetplannen

Klik hier om deel 1 te lezen:
Alles over detox deel 1: Introductie

Een detox dieet (ook wel een reinigend dieet genoemd) wordt gebruikt om toxines en giftige stoffen uit het lichaam verwijderen. Het idee achter een goed detox dieet is om natuurlijke voedingsmiddelen te eten die de functie van de lymfe, nieren en de lever zal helpen.

Bij een detox dieet worden alle voedingsmiddelen die dit eventueel zouden belemmeren vermeden.Detox diëten zijn controversieel. Er zijn genoeg mensen die denken dat het meeste van de zogenaamde "medische wetenschap" die bij deze diëten wordt gebruikt niets meer is dan slimme marketing praat.

Het is waar dat de meeste van deze diëten behoorlijk ernstige beperkingen hebben, en daarom is het een goed idee om een detox dieet pas te volgen na overleg met een diëtist of een arts. Dit zijn een paar van de meest bekende detox dieetplannen.

Master Cleanse / Limonade Dieet

Het limonade dieet is een detoxificatie programma geschreven door wijlen Stanley Burroughs.Het dieet - ook wel "The Master Cleanser" genoemd werd geschreven in de jaren 1940 en is nog steeds populair. De huidige versie werd gepubliceerd in 1976 en is gewoon een 50 pagina's tellend boekje waarin het dieet beschreven staat.

Dit dieet is enkel een reinigend dieet. Gewichtsverlies komt wel voor, maar gewicht dat zal worden verloren moet niet worden gezien als daadwerkelijk, langdurig gewichtsverlies.

Een groot deel van het gewicht dat verloren gaat zal vocht zijn.In het boek staat dat minstens de helft van het verloren gewicht terug komt. [pullquote]Er wordt bij dit dieet slechts ahornstroop, vers geperst biologisch citroensap, water, en cayennepeper gebruikt.[/pullquote]

28 Day Raw Detox

Een reinigingsprogramma dat is gebaseerd op een rauw veganistendieet in combinatie met verschillende voedingssupplementen. In de eerste week begin je door voedingskeuzes te evalueren en een veganistisch dieet te nemen.

In week twee begin je met het eten van een dieet van rauwe voeding, dit maakt het mogelijk om een diepere reiniging te ondergaan. Het is mogelijk dat ontgiftreacties zoals hoofdpijn, huiduitslag of spijsverteringsstoornissen vervelend worden naar de eerste paar dagen.

Een voorbeeld van eten: vers fruit, groenten, spruiten, zeewier, rauwe amandelen, lijnzaad, haver gries, kokosnoot, avocado, spirulina, lecithine, kaneel, agave nectar, en fenegriek.

The Clean Diet

Het Clean-programma is een 21-daags detox dieet dat voor mensen die een drukke levensstijl hebben werd ontworpen door Dr. Alejandro Junger.Junger ontwikkelde zijn programma om chronische symptomen zoals het prikkelbare darm syndroom, allergie, hoofdpijn, depressie, vermoeidheid, gewichtstoename en slapeloosheid te behandelen.

[pullquote]Hij zegt dat deze problemen zijn te wijten aan een ophoping van giftige stoffen.[/pullquote]

Voor elke dag van het programma begin je met een vloeibare maaltijd als het ontbijt, een stevige maaltijd als lunch en een vloeibare maaltijd als diner. Een speciale maaltijdvervanger wordt aanbevolen voor de vloeibare maaltijden. Het is echter mogelijk om deze te vervangen door verse sappen en gemengde smoothies of soepen.

Junger stelt dat er een optie is om lunch en diner om te wisselen, zodat jes’ avonds een stevige maaltijd hebt, maar zegt dat dit zal resulteren in minder efficiënte detox.

Daarom zou het dus enkel af en toe moeten worden gedaan.

Eten Voor Energie: Living Foods Dieet

Een dieet programma op basis van levend plantaardig voedsel met een flexibele indeling. Hierdoor kunnen mensen geleidelijk hun manier van eten veranderen.

Het heeft unieke informatie die specifiek geldt voor atleten en fysiek actieve mensen.Eten voor Energie is een dieet en gewichtsverlies programma gemaakt door Yuri Elkaïm, een fitness-en wellness-coach, holistisch voedingsdeskundige en gecertificeerde kinesioloog.

De filosofie van het dieet is gebaseerd op het eten van een dieet van rauwe, overwegend levende, voeding. Elkaïm zegt: "onze lichamen zijn ontworpen om voedsel te herkennen in hun natuurlijke staat, niet hun gefragmenteerde synthetische componenten."

Het dieet erkent dat veel mensen moeite hebben met het eten van een dieet dat 100% uit rauwe voeding bestaat, daarom is enige flexibiliteit ingebouwd in het programma. Bepaald gekookt voedsel is toegestaan in kleine hoeveelheden, zoals glutenvrije granen en peulvruchten.

Een voorbeeld van het voedsel: levende groenten en fruit, zeegroenten, verse sappen, smoothies, spirulina, kokosolie, avocado, olijven, lijnzaad, hennepzaad, pompoenpitten, walnoten, visolie, quinoa, bruine rijst, linzen, kikkererwten, wei-eiwit.

Jump Start Juicer

Een gewichtsverlies en detox programma van 7 dagen dat mensen een gezonde manier biedt om te beginnen met gewichtsverliesop de lange termijn. Het gaat om niets dan verse vruchten-en groentesappen drinken, en dat zeven dagen lang. HetJump Start Juiceris gemaakt door Brendan McCarthy, een gezondheids-en fitness-expert en tv-persoonlijkheid.

Voor het gehele programma drink je slechts verse sappen. McCarthy zegt dat dit het mogelijk maakt om het lichaam effectief te reinigen en snel gewicht te verliezen.Volgens hem is een van de belangrijkste redenen achter gewichtstoename de overmatige ophoping van gifstoffen.

Het lichaam kan het vet niet vrij geven omdat het vet helpt om de lichaamsweefsels tegen de schadelijke effecten van verhoogde toxinen te beschermen. Wanneer de toxinen uit het systeem worden gespoeld zal de belemmering voor gewichtsverlies worden verwijderd en kan het lichaam snel overtollig vet loslaten.

Klik hieronder om deel 3 te lezen:

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share