• alles over detox

Alles over detox deel 3: Voor- en nadelen

2016-11-15T14:51:37+01:00september 17th, 2012|Detoxen|8 Reacties

Laatste update: door

Alles over detox deel 3: Voor- en nadelen

Klik hier om deel 2 te lezen:
Alles over detox deel 2: Verschillende dieetplannen

Ontgiften is het verwijderen van toxinen uit het lichaam. Intern kan een detox-programma op meerdere wijzen slechte stoffen uit ons lichaam verwijderen.

De lever, de dikke darm, de nieren, de galblaas, de longen, de huid, de lymfeklieren en het bloed werken al om het lichaam te beschermen tegen giftige stoffen en vrije radicalen. Maar behalve het feit dat detox het lichaam schoon zou houden, welke voordelen heeft detox nog meer volgens de aanhangers?

Voordeel #1: Gewicht verliezen

Gewichtsverlies treedt bij bijna alle detox-kuren op en dit is een van de populairste redenen dat mensen met een detox beginnen. Hoewel er wel gewicht kan worden verloren moeten mensen realistisch blijven aangezien de meeste kilo’s die verloren gaan enkel water gewicht zijn.

Deze kilo’s komen ook zeer gemakkelijk weer terug. Hoewel detox oorspronkelijk niet ontworpen is voor permanent gewichtsverlies kan het vaak wel een goed begin zijn. Dit is omdat een detox dieet tot meer energie kan leiden wat gebruikt kan worden voor sporten, en het motiveert mensen gezonder te eten en leefgewoonten te veranderen.

Een detox waar vasten bij inbegrepen zit blijkt vaak de beste manier om het lichaam voor te bereiden op gewichtsverlies. Hierbij valt onder andere vasten met enkel water, vasten met kruidenthee, vasten met vruchtensap, vasten met fruit, en vasten met rijst.

Voordeel #2: Meer energie

Het feit dat mensen meer energie overhouden is een van de redenen dat mensen vaak een detox dieet nog weer eens proberen. Door het verwijderen van overtollige toxines en verontreinigende stoffen uit het lichaam zijn de organen vrij om zich te concentreren op andere functies dan afvalverwijdering.

Dit betekent dat er minder energie nodig is binnen het lichaam, zodat er meer energie overblijft voor andere dingen. Wanneer het lichaam loopt zoals het moet en er geen energie wordt verspild zal je je minder traag en minder moe voelen. Je hebt het gevoel dat je meer energie en alertheid hebt.

Voordeel #3: Mooiere huid

Een van de voordelen van detox volgens voorstanders is het feit dat de huid er beter uit zal zien na ontgiften en dat zelfs huidproblemen zoals acne hierdoor opgelost kunnen worden. Als het lichaam een teveel aan giftige stoffen heeft die het niet snel en effectief kan verwerken via de nieren en de darmen, dan kunnen deze giftige stoffen door de huid naar buiten worden verwijderd.

Dit v