Hart- en vaatziekten

Laatste Update: 17 november 2016

Alles over hart- en vaatziekten voorkomen deel 7: Conclusie

Klik hieronder voor deel 6:
Alles over hart- en vaatziekten deel 6: Hoge bloeddruk overzicht

Sommige mensen denken dat het presenteren van natuurlijke alternatieven betekend dat wij automatisch tegen medicijnen zijn, en dat is natuurlijk absoluut niet waar. Wij snappen ook dat bepaalde medicijnen nodig zijn. Het is zo dat naar mate mensen ouder worden, het normaal is dat er fysieke gebreken optreden. Vandaar dat medicijnen tegen hoge bloeddruk een belangrijke rol spelen in onze gezondheid. De kans is groot dat hoe ouder we worden, hoe meer problemen we zullen hebben met dat soort klachten. Maar dat is echter niet de reden dat de meeste mensen last hebben van een te hoge bloeddruk

Niet normaal

Het is steeds normaler geworden dat we bepaalde problemen als “vanzelfsprekend” gaan zien, terwijl ze echt goed te voorkomen zijn. We vinden het normaal dat mensen last hebben van stress, en dat je slecht eet is ook steeds normaler – de meesten van ons willen eten zowel snel als goedkoop op tafel hebben staan. Het probleem is echter dat dit soort gezondheidskwalen niet normaal zijn, in elk geval niet in de hoeveelheid waarin ze nu voorkomen.

De meeste van deze problemen kunnen snel worden aangepakt door de huidige levensstijl aan te passen. Dat is misschien niet altijd leuk, niet iedereen houd van groenten en fruit, maar voor de meeste mensen zou een veranderde levensstijl genoeg zijn om een groot verschil te kunnen maken.

Ook voor mensen met problemen

Hetzelfde is ook waar voor mensen die al medicijnen gebruiken. Teveel mensen denken dat de medicijnen het probleem wel op zullen lossen, en als dat niet werkt dan nemen ze gewoon wat extra medicijnen. Dat is natuurlijk niet waarvoor medicijnen bedoeld zijn, zodat iemand gewoon door kan gaan met een schadelijke levensstijl.

Een gezonde levensstijl ook bij medicijnen

Er is genoeg onderzoek gedaan naar mensen die medicijnen innamen en de resultaten zijn altijd hetzelfde. We zien telkens weer dat mensen die hun levensstijl aanpassen uiteindelijk langer leven, een beter leven hebben, en ook nog eens minder medicatie nodig hebben omdat het lichaam zichzelf vaak kan herstellen.

Lees meer:
Hoge bloeddruk medicijnen
Cholesterol medicijnen

De gezondheid als belangrijk deel van het leven

Het veranderen van iemands levensstijl kan soms drastisch zijn, niet iedereen wil ‘gezond leren koken,’ mensen zeggen ook vaak dat ze geen tijd of zin hebben om naar de sportschool te gaan of zelfs maar even buiten te lopen. Maar diezelfde mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan of te wandelen zitten s’ avonds wel uren achter de computer of voor de televisie.

Natuurlijk kunnen bepaalde gezondheidsproblemen worden opgelost door medicijnen in te nemen, maar het probleem is dat we veel te vaak gezondheidsproblemen proberen op te lossen in plaats van ze voor te zijn. Door vandaag nog een gezondere weg in te slaan is het mogelijk om veel problemen te vermijden of schade die door de jaren heen is gedaan weer te repareren. Uiteindelijk is het belangrijk dat we het beste voor hebben met ons lichaam, we krijgen slechts één exemplaar. Terwijl sommige medicijnen een tijdelijke oplossing bieden, is het beter om gewoon meer te bewegen, minder vet te eten, en meer groente en fruit binnen te krijgen, je zult zien dat het lichaam er beter van wordt.

Klik hier om deel 8 te lezen:
Alles over hart- en vaatziekten deel 8: Bonus recepten

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share