Hart- en vaatziekten

Laatste Update: 17 november 2016

Alles over hart- en vaatziekten voorkomen deel 8: Bonus recepten

Klik hieronder om deel 7 te lezen:
Alles over hart- en vaatziekten deel 7: Conclusie

Het is wel gemakkelijk om te zeggen dat mensen anders moeten gaan eten, maar als je dat alleen maar zegt en geen voorbeelden geeft dan is dat ook een beetje gemakkelijk. Vandaar dat we een paar gezonde hart vriendelijke recepten hebben opgeschreven die snel, gemakkelijk, en gezond zijn.

Kalkoen Wrap

Een kalkoen wrap is gemakkelijk te maken en bestaat uit hart-gezonde ingrediënten uit verschillende voedingsmiddelen groepen. Begin met een volkoren tortilla en vul deze met mager kalkoenvlees en magere kaas. Vul de meerderheid van de wrap met verse groenten, deze bevatten veel antioxidanten die de gezondheid van je hart beschermen. Wortelen, paprika en tomaat zijn allemaal voedingsmiddelen die je goed kunt eten samen met kalkoen. In plaats van mayonaise of slasaus gebruik je een smaakmaker met een laag vetgehalte, zoals mosterd. Humusis een andere vezelrijke keuze die onverzadigde vetten bevat – goed voor je hart.

Gegrilde Garnalen Salade

Donkere bladgroenten zitten vol met voedingsstoffen en antioxidanten die goed zijn voor ons hart. Begin de salade met 2 of 3 kopjes spinazie of Romeinse sla. Grill vijf of zes garnalen met knoflook en jouw favoriete kruiden, en leg ze bovenop de sla om wat vetarm eiwit aan de salade toe te voegen. Voeg andere groenten, zoals rode ui, plakjes komkommer, tomaat en broccoliroosjes toe om de salade af te maken.

Limoen Kip En Avocado Salade Wrap

Maak een snelle kip marinade met behulp van limoen, gehakte knoflook en olijfolie en voeg deze toe aan de kipfilet, maar haal eerst het vet van de kip. Pak verse avocado, paprika, koriander en ui en snij deze fijn. De kip dan netjes in kleine stukjes snijden en voeg deze toe bij de gehakte groenten, en maak er een geheel van met een beetje vetarme zure room. Rol het mengsel in een wrap, met behulp van een volkoren tortilla.

Mediterrane Pasta Salade

Met behulp van volkoren pasta, groenten, olijven en feta kaas, kun je een mediterrane pasta salade maken. Snij de komkommer, rode paprika, spinazie en ui, en gooi ze samen met de pasta, olijfolie, verse peper, olijven en feta. Omdat olijven en feta veel natrium bevatten moeten deze eigenlijk alleen maar voor de smaak gebruikt worden.

Kalkoen Soep

Kalkoen is een erg voedzaam stukje vlees dat kip kan vervangen in de soep. Gebruik het witte vlees van de kalkoen om een soep te maken met weinig vet en veel eiwit. Bereid de soep de avond ervoor zodat je de volgende dag een gezonde maaltijd hebt. Gebruik volkoren noedels voor wat extra vezels, en natuurlijk veel groenten om nog wat extra vitamine A en kalium binnen te krijgen. Aardappelen, wortelen, selderij en uien gaan allemaal prima samen met kalkoen en groenten.

Crackers, kaas, fruit

Crackers, kaas en fruit kunnen voor een hart-gezonde maaltijd zorgen die wel erg snel en gemakkelijk te bereiden is. Begin met vezelrijke, volkoren crackers die weinig natrium bevatten en natuurlijk geen gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, deze zijn slecht voor je hart. Voeg twee of drie magere plakjeskaas toe. De hoeveelheid van de maaltijd moet bestaan uit verschillende soorten fruit, zoals druiven, meloen, bosbessen of appelschijfjes.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Helder en duidelijk. Prettig om te lezen, met alleen maar zinvolle info, waarvoor dank.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share