• flessenwater

Alles over water special deel 2: Flessenwater en zelf zuiveren?

2016-11-18T10:14:15+01:00november 9th, 2012|Water|4 Reacties

Laatste update: door

Alles over water special deel 2: Flessenwater en zelf zuiveren?

Klik hieronder om deel 1 te lezen
Alles over water special deel 1: Water, lichaam en het zuiveringsproces

Als je de advertenties moet geloven, dan is het water dat je uit flessen koopt altijd beter, gezonder, en helderder dan water uit de kraan. Zoals je waarschijnlijk zelf al wist vertellen marketing mensen echter niet altijd de hele waarheid. Of kraanwater of water uit de fles gezonder is hangt af van waar het water vandaan komt en hoe het behandeld en opgeslagen is

Bacteriën, parasieten en chemische besmettingen zijn allemaal mogelijk bij leidingwater, waardoor het onze gezondheid aan kan tasten. Als het water echter niet goed opgeslagen is of er verontreinigingen in de plastic containers zitten, dan kan water uit flessen onze gezondheid ook aantasten.

Bronnen van flessen water

Artesisch water wordt verzameld via een diepe put tussen lagen van steen, zand en aarde. Bronwater stroomt op natuurlijke wijze naar het oppervlak of wordt door middel van een boorgat naar boven gehaald. Mineraalwater komt van een geologisch beschermde ondergrondse bron. Gezuiverd water is water van een bron die is behandeld om deze vrij van chemicaliën en micro-organismen te maken. Daarnaast komt nog eens dat veel water wat we in de winkelrekken vinden uit een gemeentelijke watertoevoer komt, met andere woorden, het is gewoon leidingwater.

Verontreinigingen

Als je drinkwater uit een put of reservoir komt is het belangrijk om het regelmatig te controleren op bacteriën, parasieten en andere verontreinigingen. Als je gewoon water uit de kraan haalt neem dan contact op met de gemeente met betrekking tot de kwaliteit van het water als je niet zeker bent. Met behulp van filters kun je thuis ervoor zorgen dat leidingwater veilig is, ongeacht de bron.

Lees het etiket op flessen water of vraag de fabrikant hoe het water wordt behandeld. Wanneer je flessen water koopt, zorg ervoor dat deze dan koel worden opgeslagen. Het opslaan van flessen water op of boven kamertemperatuur kan resulteren in plastic verontreinigingen.

Chloor en leidingen

Waterzuiveringsinstallaties desinfecteren vaak met chloor, dat kan een smaakje achterlaten. Maar door een filter te gebruiken is het mogelijk om dit smaakje te verwijderen. Water uit de fles dat niet afkomstig is van een gemeentelijke watertoevoer wordt gedesinfecteerd met behulp van methoden die geen smaak achterlaten, bijvoorbeeld met ultraviolet licht. Smaak en zuiverheid worden ook beïnvloed door de bron van het water,