• tips om beter te zien

Beter zien zonder bril deel 4: Tips om beter te zien

2016-11-21T15:29:01+01:00december 12th, 2012|Beter Zien|7 Reacties

Laatste update: door

Beter zien zonder bril deel 4: Tips om beter te zien

Klik hieronder om deel 3 te lezen:
Beter zien zonder bril deel 3: Veel komende visuele problemen

Tips voor beter zien

Er zijn verschillende dingen die we vandaag kunnen doen om ervoor te zorgen dat we later misschien beter kunnen zien. Het is wel zo dat deze tips waarschijnlijk langdurige schade (om maar iets te noemen) aan het oog niet op zullen lossen. Echter, er is genoeg dat we wel kunnen doen om ervoor te zorgen dat onze ogen zo lang mogelijk gezond blijven. Uiteindelijk blijft het een erg belangrijk orgaan.

1. Zorg voor meer antioxidanten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen die weinig antioxidanten in hun lichaam hebben meer kans maken om leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (LMD) te ontwikkelen dan mensen met een hoger antioxidanten gehalte in hun lichaam. Antioxidanten die bijzonder goed lijken te werken tegen LMD zijn vitamine C (in citrusvruchten, kiwi, en broccoli), vitamine E (in plantaardige oliën, noten, en avocado's) en luteïne en zeaxanthine-voedingsstoffen die in overvloed in donkere bladgroenten zitten, zoals spinazie en boerenkool.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoe deze antioxidanten onze ogen beschermen, lijkt het erop dat ze zich opeenstapelen in het netvlies waar ze vrije radicalen kunnen verwijderen. Vrije radicalen zijn stoffen die schade aan cellen aanrichten door ervoor te zorgen dat ze geen zuurstof krijgen. Luteïne en zeaxanthine kunnen ook fungeren als een natuu