Candida en Probiotica

Candida infecties en Probiotica

CAndida en probiotica
Probiotica

De gist van candida albicans zit altijd al in ons lichaam en is normaal gesproken niet schadelijk, dit kun je zien als een soort samenwerking tussen de candida albicans en je lichaam. Van deze gistcellen zitter er duizenden in je lichaam, vooral in de maag en het maag darmkanaal zonder enige problemen of gevolgen.

Echter, wanneer de balans verstoort wordt geraakt kunnen er problemen ontstaan. Vandaar dat de candida albicans ook de grootste schimmel en ziekte veroorzaker is van ons lichaam en teistert duizenden mensen regelmatig met een schimmelinfectie uitbraak.

Ook kan de candida albicans zich verspreiden in je lichaam en zelfs je organen aantasten als je immuunsysteem niet in staat is de indringer te stoppen. Daarbij kan candida ook de oorzaak zijn van talloze andere gezondheidsklachten, klachten zoals chronische vermoeidheid, artritis, prikkelbaredarm syndroom (PDS) en allergieën.

Schimmelinfecties
De meest voorkomende vorm van schimmelinfecties is een infectie in de vagina en wordt een vaginale schimmelinfectie of vaginale schimmel genoemd. Dit is niet zo ernstig, maar erg vervelend en ongemakkelijk omdat je last krijgt van witte vaginale afscheidingen.

De jeuk is zodanig dat je op een gegeven moment de besmette gebieden het liefste weg wilt krabben, zelfs in het openbaar. In sommige gevallen kunnen vrouwen zelfs niet slapen vanwege de constante en niet stoppende jeuk. Ook de lozing van kleverige stoffen die lijkt op kwark gaat gepaard met een vaginale infectie.

Ernstige candida infecties kunnen leiden tot roodheid, zwellingen, bloeden in het genitale orgaan en pijnlijke geslachtsgemeenschap.

Dit zijn niet de enige gevolgen van een schimmelinfectie.

Lees verder: "Gevolgen schimmelinfectie"

Hoe krijg je een schimmelinfectie?

Er zijn een aantal manieren om een schimmelinfectie te krijgen. Het dragen van strakke kleding, nylon ondergoed en voeding hoog in suikers en snelle koolhydraten (zoals frisdrank) kunnen zelfs leiden tot een schimmelinfectie. Dit komt omdat suikers een soort brandstof is voor de candida albicans en kunnen daarmee doorgroeien en verder in je lichaam koloniseren. In zeer zeldzame gevallen kun je ook een candida infectie krijgen door bepaalde zeepsoorten en geslachtsgemeenschap met een partner die een schimmelinfectie heeft.

Immuunsysteem en candida albicans

We hebben een spectaculair systeem in ons lichaam genaamd "immuunsysteem’’. Je immuunsysteem heeft als doel om je gezond te houden. De meeste mensen denken dat je immuunsysteem er is om alleen maar ziektes af te vechten, maar dat klopt niet! Je immuunsysteem zorgt ervoor om bacteriën/infecties tegen te gaan (beter voorkomen dan genezen)  zodat je lichaam in optimale conditie verkeerd.

[pullquote]Met andere woorden, ervoor zorgen dat je niet ziek wordt![/pullquote]

Immuunsysteem tegen candida infectiesNatuurlijk als je een keer ziek wordt of last hebt van schimmelinfectie gaat je immuunsysteem als een gek tekeer! Je wordt warmer, zweten, je krijgt zelfs koorts om te vijand af te vechten, alsof er oorlog gaande is in je lichaam! Maar de realiteit is als je al ziek bent of al last hebt van schimmelinfectie, betekend dit eigenlijk dat je het niet goed hebt gedaan.

Je moet juist ervoor zorgen dat je immuunsysteem altijd in top conditie verkeert, zodat je juist niet ziek wordt en geen last krijgt van een schimmelinfectie of terugkerende schimmelinfecties. Het is belangrijk om je lichaam en immuunsysteem de juiste bouwstenen geven zodat deze top conditie bereikt wordt.

Het is belangrijk om te weten wat candida precies is, de oorzaken, de symptomen en waarom je immuunsysteem en leefstijl zo belangrijk zijn bij de strijd tegen schimmelinfecties. Ook moet je candida niet onderschatten omdat een overgroei van de schimmel van vorm veranderd. Hierdoor krijg je de ‘’lange draden’’ en kunnen je ingewanden aantasten door gifstoffen. Hierdoor ontstaan er tal van andere problemen omdat het systeem overbelast wordt!

Een van de beste natuurlijke methoden om je schimmelinfectie te bestrijden is door middel van kruiden en supplementen het candida gebied weer te reinigen. Het proces kan een beetje ongemakkelijk zijn maar is altijd veel beter dan het alternatief en kan zeer snel werken. Als jij nu candida hebt begin dan met minder suikers in je voeding en zorg dat je voldoende yoghurt tot je neemt met goede bacteriën.

Probiotica

gist organismeWat veel mensen niet weten is dat de candida albicans een gist organisme is die altijd al aanwezig is je maagdarmkanaal. In een gezonde darmflora wordt het gist onder controle gehouden door de hoeveelheid ‘’goede bacteriën’’ en immuunsysteemcellen.

De bacteriën zijn: lactobacillen, bifidobacteriën en bacteroïden (bacterien families) en hebben de unieke eigenschappen om je darmen in balans te houden (probiotica).

Een gezonde darmflora is extreem belangrijk en draagt bij aan het voedselverteringsproces en je algemene weerstand. Je wordt geboren met een gezonde darmflora en de hoeveelheid bacteriën blijft voor een groot gedeelte van je leven gelijk. Pas wanneer deze darmflora verstoord raakt treden er problemen op, waarvan een schimmelinfectie één is.

Met behulp van probiotica kan je de verstoorde darmflora weer herstellen. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk doen, aangezien een verstoorde darmflora kan zorgen voor vele complicaties, niet alleen een schimmelinfectie kan hieruit voortvloeien.

Wat is probiotica?

Probiotica tegen candida infectiesHieronder een aantal voorbeelden van probioticum:

  • Yoghurt (biologische)
  • Kefir
  • Zuurkool
  • Kimchi
  • Probiotica supplementen

Behandeling van candida infectie

Candida infecties zijn gelukkig eenvoudig te verhelpen en behandelen. Maar het is niet altijd aan te raden om direct met zware medicijnen te beginnen zoals antibiotica omdat deze ook weer de goede bacteriën in de darmflora doodt, hierdoor kun je last krijgen van een terugkerende schimmelinfectie. Als je toch antibiotica neemt kun je het beste twee dingen doen.

Allereerst, het genezen van de infectie en ten tweede ervoor zorgen dat de goede bacteriën weer in grote hoeveelheden in je darmflora voorkomen. Het beste wat je kunt doen is om ervoor te zorgen dat de candida albicans niet meer de brandstof heeft om met zulke grote hoeveelheden in je lichaam te bestaan.

Het eerste wat je kunt doen is de hoeveelheid suikers in je voeding te verminderen, vervolgens de darm herbevolken met de goede bacteriën om de candida onbalans weer te herstellen.

[pullquote]75% van de mensen krijgen schimmelinfectie en bij velen komt het weer terug![/pullquote]

Nu zijn er verschillende manieren om candida infecties te behandelen. Vanzelfsprekend werken receptmedicijnen, maar deze hebben vaak vervelende bijwerkingen en als gezondheidscoach vind ik het belangrijk om altijd eerst alternatieve natuurlijke methodes te raadplegen.

Natuurlijk altijd eerst je arts raadplegen voordat je met medicijnen/behandelingen gaat beginnen!

Candida:

  • Receptmedicijnen (miconazole, tioconazole, butocanazole, clotrimazole)

Spruw:

  • Nystatin (medicijnen voor in de mond)

Huiduitslag:

  • Lotions en crèmes.

Factoren die schimmelinfectie versterken

Factoren die schimmelinfecties versterken
Factoren die schimmelinfecties versterken

Lees meer: "Candida/Schimmelinfectie Blog"

Werkt probiotica tegen candida? De Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode!