Candida Overgroei2016-11-04T12:47:25+00:00

Candida vs Candida Overgroei

candida overgroei

candida overgroei

Er is een verschil (lees: groot verschil) tussen "candida" en "candida overgroei". Zoals je waarschijnlijk als hebt geraden zit het verschil hem in het laatste woord. In dit artikel ga ik het hebben over de verschillen tussen candida en candida overgroei en wat we er tegen kunnen doen.

Het voornaamste verschil tussen candida en candida overgroei is het feit dat candida overgroei praktisch in je hele lichaam zit. Ook als je gewoon gezond bent! Ieder persoon heeft op dit moment candida in zijn lichaam zitten en dat is heel normaal.

Echter, wanneer de candida bacterie doorbreekt, ontstaat er in sommige gevallen een schimmelinfectie. Het gevolg hiervan is dat het immuunsysteem het zwaar te verduren krijgt en probeert de balans te herstellen door de overmatige schimmels te doden. Echter, wanneer je immuunsysteem niet in staat is de balans te herstellen krijg de schimmel de kans door te groeien en te koloniseren door het lichaam heen.

De symptomen kunnen zijn:

Slechte stoelgang, geen eetlust, buikpijn, afscheiding, darmproblemen, maagpijn, huiduitslag en nog veel meer symptomen, afhankelijk van waar de schimmels naar uitbreiden.

Lees meer: symptomen schimmelinfectie

Candida kan overal in je lichaam zitten

Als je een schimmelinfectie hebt betekend dit niet direct dat je last hebt van een candida overgroei. Maar door dit niet snel en correct te behandelen kan dit wel het gevolg zijn. De schimmel breidt zich dan uit door je gehele lichaam en veroorzaakt een cluster van symptomen zoals oververmoeidheid, huiduitslag, afscheiding en een zwak immuunsysteem.

Daarbij kun je een schimmelinfectie krijgen in  je darmen en maag, en zelfs je mond kan vol komen te zitten met de candida schimmel. Zoals je hebt kunnen lezen is een schimmelinfectie op zich zelf al erg genoeg, maar een candida overgroei is helemaal gevaarlijk en pijnlijk!

In deze fase is het extreem belangrijk om verdere doorgroei van de schimmels tijdig te stoppen. Zo kan een infectie zich niet verspreiden en minimaliseer je het risico dat je organen worden aangetast.

Een candida overgroei heeft zeer zeker nare gevolgen en deze moet op tijd gestopt worden. Deze vorm van schimmelinfectie is niet alleen lastig, maar ook gevaarlijk tot zelfs levensbedreigend. Als je op dit moment last hebt van candida overgroei zul je PER DIRECT professionele hulp moeten inschakelen.

Meer informatie: "Wat is een schimmelinfectie?"

Candida Overgroei Oorzaken

Candida overgroei komt niet zomaar opzetten. De schimmel heeft natuurlijk een aantal prikkels nodig waardoor deze geactiveerd wordt en kan doorbreken en zich snel kan vermenigvuldigen. Niet elke prikkel is voor iedereen van toepassing, dit is persoonsgebonden. Meestal is het ook niet 1 prikkel die de schimmelinfectie "activeert". Het is vaak een combinatie van verschillende oorzaken die voor de candida overgroei zorgen.

Hieronder heb ik de meest voorkomende prikkels voor je op een rijtje gezet.

 • Immuunsysteem: De nummer 1 oorzaak waardoor de candida albicans zich zo snel kan vermenigvuldigen, is een verlaagde werking van het immuunsysteem.
  Een slecht werkend immuunsysteem is het gevolg van een ongezonde manier van leven, gecombineerd met veel stress. Ook kun je hierdoor last krijgen van terugkerende schimmelinfecties.
 • Hormonen kunnen een schimmelinfectie prikkelenHormonen: Een hormonale verandering aan het einde van de menstruatie cyclus kan een andere oorzaak zijn van bijvoorbeeld een vaginale schimmelinfectie. Anticonceptie en zwangerschap zijn twee andere factoren die de infectie kunnen veroorzaken. Vaak hebben vrouwen tijdens de zwangerschap last van terugkerende schimmelinfecties.
 • Seks: Terwijl candida infecties over het algemeen niet gezien worden als  seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), bestaat de kans wel dat het overdraagbaar is door lichaamsvocht en sperma. Meer informatie: "Vaginale Schimmelinfectie"
 • Antibiotica: Antibioticum is zeker een oorzaak van een chronische schimmelinfectie bij vrouwen. Met name door bepaalde types antibioticum bij langdurig gebruik! Dit komt omdat antibiotica niet alleen de ‘’slechte’’ bacteriën doden, maar ook de ‘’goede’’. Hierdoor krijgt de candida albicans de kans om te groeien!
 • Ongezonde Manier Van Leven: Veel mensen zijn zich er onvoldoende van bewust dat een ongezonde manier van leven in 9 van de 10 gevallen de oorzaak is van de schimmelinfectie. Dit komt door de verhoogde suikerspiegel  in je lichaam wat als brandstof wordt gebruikt door de gist (schimmel) om te groeien. Vandaar dat je manier van leven zo belangrijk is om schimmelinfecties te voorkomen en permanent te verhelpen.BELANGRIJK: Een gezonde manier van leven is niet wat je denkt. Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat ongeveer 90% van alle mensen met een schimmelinfectie, structurele fouten maakt en onbewust schimmelinfecties de brandstof geven om door te groeien!

Candida overgroei samengevat

Candida overgroeiCandida overgroei is kort samengevat een ergere vorm van candida! Bij candida overgroei bevindt de schimmel zich in je hele lichaam en deze schimmelinfectie is niet 1-2-3 opgelost.
In dit stadium helpt een simpel kuurtje niet meer.

Als je deze ernstige vorm van candida hebt is het zaak dat je ALLE prikkels van candida uit je leven haalt, zodat candida niet de kans heeft om zich verder te ontwikkelen in je hele lichaam. Gezonde voeding en schimmelinfecties, dit artikel biedt meer inzicht in de balans om de schimmel tegen te gaan.

[pullquote]Zorg dus altijd voor een goed voedingspatroon als je een schimmelinfectie hebt! Maar ook daarna zodat je niet last krijgt van terugkerende schimmelinfecties[/pullquote]

Schimmelinfectie Direct Stoppen

Als je op dit moment last hebt van een schimmelinfectie of je denkt een candida overgroei te hebben, dan is het belangrijk om direct te beginnen met behandelen.

Allereerst zul je professionele hulp moeten inschakelen als je candida overgroei hebt vanwege de mogelijk levensbedreigende gevolgen. Daarbij is het ook slim om je aan te melden voor mijn candida programma. Daarin gaan we stap voor stap alle schimmelinfectie prikkels elimineren, je immuunsysteem versterken en overmatige candida groei aanpakken!

Door een schimmelinfectie bij de KERN aan te pakken en je natuurlijke weerstand te verhogen, verdwijnt een schimmelinfectie als sneeuw voor de zon.

Voor meer informatie en tips om van je schimmelinfectie af te komen en candida overgroei te voorkomen en te behandelen, neem je een kijkje op de candida catalogus pagina:

Last van een hardnekkige schimmelinfectie / overgroei? Klik hier voor het gratis boek met 21 effectieve tips tegen een schimmelinfectie

8 Reacties

 1. Anoniem 28 mei 2015 om 22:48 - Antwoorden

  Ruim anderhalf jaar geleden heb ik onveilige seks gehad en toen had ik denk ik een schimmelinfectie van alles opgezocht over hoe te behandelen enz. Azijn zou helpen en ook een paar keer van die schimmelzalf gedaan, op t gegeven moment was t volledig weg maar ik heb nog steeds vlekjes op mn huid maar eigenlijk geen van de klachten hierboven behalve psychisch maar dit wijt ik zelf altijd aan dat ik een periode extreem veel xtc heb gebruik veel te veel ook voor mijn leeftijd maar nu begin ik me toch zorgen te maken.. T zit op mn rug en op mn borst schouders en armen smeer nu zalf en t word met de dag minder maar betekent dit dat ik t aan t overwinnen ben of moet ik echt met spoed naar de dokter??

  • Robert Jan Hendriks 30 mei 2015 om 17:00 - Antwoorden

   Of het op dit moment beter of slechter wordt, doet er niet meer toe. Je had allang bij je huisarts moeten staan. Of het een schimmelinfectie is, of dat dit het gevolg is van je overmatige XTC-gebruik, kan ik niet zeggen, maar dat er wat aan de hand is, is inmiddels wel duidelijk. Afspraak maken dus!

   Succes,
   Jack

 2. Anoniem 18 juni 2015 om 13:43 - Antwoorden

  Wat is Professionele hulp, zoals is aangegeven op deze site ?
  Waarom geven jullie niet aan op de site waar je het beste terecht kan. Is er een medisch specialist, een ziekenhuis gespecialiseerd in Candida ? Wie kan het mij zeggen ?
  Ik ben bij mijn huisarts geweest en Internist ... Er is niets aan de hand !
  Ondertussen ben je dan 3 maanden verder. Iedereen kent zijn/haar lichaam het best. En je weet dat wat je hebt NIET goed is. Moeten ervaren, als nooit tevoren, dat alles anders is en je lijdt onder een ziekte die alles
  op zijn kop zet. Niets aan de hand, na meer dan twee maanden, nadat ik zo heftig ziek ben geweest.
  Ik dacht eerst rond januarie dat het een griepje was .. Vervolgens zo ziek, geestelijk maar ook de vermoeidheid. Alsof je de ziekte van Pfeiffer hebt ... Vlekken in de nek destijds die zo branderig aanvoelen.
  Nu, na 3 maanden ... De Spruw die maar blijft (En niet alleen de spruw).
  9 kg kwijt, de lichamelijke problemen met de huid. Een wond dat totaal anders geneest dan normaal en het litteken dat achter blijft. Problemen bij en rond het geslachtsdeel. maar, nog veel erger, de geestelijke problemen !
  Totaal mijzelf niet meer kunnen zijn. Je niet kunnen concentreren, er niets uit je komt om tot aktie te komen.
  Zo word ik 's nachts spontaan wakker... Verward, angstig ... Ben ik het ene moment okay
  op de dag ... De volgende dag of moment van de dag alsof ik een depressie heb.
  Met zaken in je hoofd bezig zijn waar ik voor het ziek zijn niet mee bezig was. Alsof je een kater hebt.
  In ieder geval totaal niet mijzelf kunnen zijn, mij slecht kunnen concentreren, mij niet tot dingen kunnen zetten die je normaal gesproken zo doet.
  Ik vermoed dit overgehouden te hebben na een seksueel contact met een vrouw... Ik was wel wat grieperig maar wat ik daarna meemaakte gun ik niemand. Ik herken bijna alle symptomen aangegeven op de site.
  Ik heb destijds de juiste stappen genomen, dacht ik. Verstandiger had ik eraan misschien aan gedaan naar een SOA kliniek te gaan... Misschien dat zij Candida wel erkenen en herkennen !
  Ik heb Nystatine gehad, fluconazol (2 weken 100mg) een week later weer Fluconazol (3 weken 200mg). Volg een dieet.. Gebruik supplementen... Als je dit in het ziekenhuis oploopt na een operatie ga je aan het infuus heb ik begrepen ..
  Wie kan mij verwijzen naar de juiste persoon, anders dan de alternatieve geneeskunde ??

 3. B. 7 september 2016 om 20:24 - Antwoorden

  Goed dan zal ik ook even wat vertellen. Ik heb als kind altijd last gehad van mijn darmen. Ze wisten nooit precies een oorzaak. Sinds jaren terug begon ik wratten te krijgen onder mijn voetzool. En ze zeggen dat deze verdwijnen na twee jaar. Bij mij werd het alleen maar erger. Ik heb echt alles laten doen. Twee maanden terug heb ik ze zelfs laten operatief wegbranden. En ze zijn terug. Dan heb ik nog eens een soort zwemmerseczeem aan mijn voeten. En dan heb ik onlangs nog schimmel op mijn rug gehad. Witte vlekken verspreid over mijn rug. De dokter vertelde me dat dit door de candida komt. Dit komt ook geregeld terug. Ik ben naar verschillende dokters geweest en ze konden me allemaal geen antwoord geven. Lokaal heb ik het kunnen behandelen maar het komt steeds maar terug. Nu ben ik op deze site terecht gekomen en ik ben toch wel hevig verschoten. Drie vierde van de symptomen heb ik gewoon. Zelfs ( sorry voor de details) de hevige vaginale afscheiding waar ik ook meermaals voor naar de dokter ben geweest omdat het echt niet meer normaal was. En dan zeggen ze dit tegen mij: nee hoor dat is normaal. Ja ik ben precies ergens opgelucht dat ik nu een antwoord heb op mijn meerdere symptomen. Maar wat moet ik nu doen ???

 4. Surprise1975 25 september 2016 om 08:16 - Antwoorden

  Vanaf mijn jeugd extreme klachten menstruatie toen ik 22 was bleek ik chronische RSI fase III te hebben, extreme zonne allergie, 10 jaar geleden ineens astma, pleuritis in 2010, in 2011 fibromyalgie, in 2012 extreem laag vitamine b12 gehalte kon niet eens meer lopen, vanaf 2010 ruim 40 kilo aangekomen, schildklier is discutabel. Nu door antibiotica vaginale schimmel, ook onder borsten, nu ook onder linker oksel, heupplooi en zo te voelen ook mijn oor, ijzer was in 2015 te laag, vitamine d tekort. Slik al jaren goede vitamine, al jarenlang PDS klachten, in ik meen 2011 diagnose PDS gekregen.

  Kan die uitslag Candide overgroei zijn? Mijn huisarts zei vrijdag dat ik me geen zorgen hoefde te maken want dat dat vnl bij mensen met aids en chemo voorkomt.

  Vanaf kleuter zijnde, voedselintollerantie. Kan nu ook niet merr tegen kruiden, zowel vers als gedroogd. Varkensvlees is het enige wat ik verdraag. Wordt er gek van.

 5. Sonja 11 oktober 2016 om 20:17 - Antwoorden

  Venamed uit den bosch heeft hier goede natuurlijke middelen voor. Bij mij heeft hun candiplex snel en supergoed geholpen. Misschien kan ik andere hiermee helpen

  • Team OptimaleGezondheid 11 oktober 2016 om 20:30 - Antwoorden

   Dankjewel voor deze tip, Sonja!

 6. Marlou 4 mei 2017 om 09:14 - Antwoorden

  Ja professionele hulp heb ik nodig ja. Maar wat voor specialist?? Naar wie moet ik gaan? Is er een zorgkaart of lijst van? (Ook in buurt van Eindhoven?)
  Bedoelt u een orthomoleculaire/holistisch artsencentrum of natuurgeneeskundigen? Want de reguliere zorg gaat je niet helpen.

  Graag reactie, groetjes Marlou B.

Reactie achterlaten