Candida Overgroei

Candida vs Candida Overgroei

candida overgroei
candida overgroei

Er is een verschil (lees: groot verschil) tussen "candida" en "candida overgroei". Zoals je waarschijnlijk als hebt geraden zit het verschil hem in het laatste woord. In dit artikel ga ik het hebben over de verschillen tussen candida en candida overgroei en wat we er tegen kunnen doen.

Het voornaamste verschil tussen candida en candida overgroei is het feit dat candida overgroei praktisch in je hele lichaam zit. Ook als je gewoon gezond bent! Ieder persoon heeft op dit moment candida in zijn lichaam zitten en dat is heel normaal.

Echter, wanneer de candida bacterie doorbreekt, ontstaat er in sommige gevallen een schimmelinfectie. Het gevolg hiervan is dat het immuunsysteem het zwaar te verduren krijgt en probeert de balans te herstellen door de overmatige schimmels te doden. Echter, wanneer je immuunsysteem niet in staat is de balans te herstellen krijg de schimmel de kans door te groeien en te koloniseren door het lichaam heen.

De symptomen kunnen zijn:

Slechte stoelgang, geen eetlust, buikpijn, afscheiding, darmproblemen, maagpijn, huiduitslag en nog veel meer symptomen, afhankelijk van waar de schimmels naar uitbreiden.

Lees meer: symptomen schimmelinfectie

Candida kan overal in je lichaam zitten

Als je een schimmelinfectie hebt betekend dit niet direct dat je last hebt van een candida overgroei. Maar door dit niet snel en correct te behandelen kan dit wel het gevolg zijn. De schimmel breidt zich dan uit door je gehele lichaam en veroorzaakt een cluster van symptomen zoals oververmoeidheid, huiduitslag, afscheiding en een zwak immuunsysteem.

Daarbij kun je een schimmelinfectie krijgen in  je darmen en maag, en zelfs je mond kan vol komen te zitten met de candida schimmel. Zoals je hebt kunnen lezen is een schimmelinfectie op zich zelf al erg genoeg, maar een candida overgroei is helemaal gevaarlijk en pijnlijk!

In deze fase is het extreem belangrijk om verdere doorgroei van de schimmels tijdig te stoppen. Zo kan een infectie zich niet verspreiden en minimaliseer je het risico dat je organen worden aangetast.

Een candida overgroei heeft zeer zeker nare gevolgen en deze moet op tijd gestopt worden. Deze vorm van schimmelinfectie is niet alleen lastig, maar ook gevaarlijk tot zelfs levensbedreigend. Als je op dit moment last hebt van candida overgroei zul je PER DIRECT professionele hulp moeten inschakelen.

Meer informatie: "Wat is een schimmelinfectie?"

Candida Overgroei Oorzaken

Candida overgroei komt niet zomaar opzetten. De schimmel heeft natuurlijk een aantal prikkels nodig waardoor deze geactiveerd wordt en kan doorbreken en zich snel kan vermenigvuldigen. Niet elke prikkel is voor iedereen van toepassing, dit is persoonsgebonden. Meestal is het ook niet 1 prikkel die de schimmelinfectie "activeert". Het is vaak een combinatie van verschillende oorzaken die voor de candida overgroei zorgen.

Hieronder heb ik de meest voorkomende prikkels voor je op een rijtje gezet.

  • Immuunsysteem: De nummer 1 oorzaak waardoor de candida albicans zich zo snel kan vermenigvuldigen, is een verlaagde werking van het immuunsysteem.
    Een slecht werkend immuunsysteem is het gevolg van een ongezonde manier van leven, gecombineerd met veel stress. Ook kun je hierdoor last krijgen van terugkerende schimmelinfecties.
  • Hormonen kunnen een schimmelinfectie prikkelenHormonen: Een hormonale verandering aan het einde van de menstruatie cyclus kan een andere oorzaak zijn van bijvoorbeeld een vaginale schimmelinfectie. Anticonceptie en zwangerschap zijn twee andere factoren die de infectie kunnen veroorzaken. Vaak hebben vrouwen tijdens de zwangerschap last van terugkerende schimmelinfecties.
  • Seks: Terwijl candida infecties over het algemeen niet gezien worden als  seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), bestaat de kans wel dat het overdraagbaar is door lichaamsvocht en sperma. Meer informatie: "Vaginale Schimmelinfectie"
  • Antibiotica: Antibioticum is zeker een oorzaak van een chronische schimmelinfectie bij vrouwen. Met name door bepaalde types antibioticum bij langdurig gebruik! Dit komt omdat antibiotica niet alleen de ‘’slechte’’ bacteriën doden, maar ook de ‘’goede’’. Hierdoor krijgt de candida albicans de kans om te groeien!
  • Ongezonde Manier Van Leven: Veel mensen zijn zich er onvoldoende van bewust dat een ongezonde manier van leven in 9 van de 10 gevallen de oorzaak is van de schimmelinfectie. Dit komt door de verhoogde suikerspiegel  in je lichaam wat als brandstof wordt gebruikt door de gist (schimmel) om te groeien. Vandaar dat je manier van leven zo belangrijk is om schimmelinfecties te voorkomen en permanent te verhelpen.BELANGRIJK: Een gezonde manier van leven is niet wat je denkt. Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat ongeveer 90% van alle mensen met een schimmelinfectie, structurele fouten maakt en onbewust schimmelinfecties de brandstof geven om door te groeien!

Candida overgroei samengevat

Candida overgroeiCandida overgroei is kort samengevat een ergere vorm van candida! Bij candida overgroei bevindt de schimmel zich in je hele lichaam en deze schimmelinfectie is niet 1-2-3 opgelost.
In dit stadium helpt een simpel kuurtje niet meer.

Als je deze ernstige vorm van candida hebt is het zaak dat je ALLE prikkels van candida uit je leven haalt, zodat candida niet de kans heeft om zich verder te ontwikkelen in je hele lichaam. Gezonde voeding en schimmelinfecties, dit artikel biedt meer inzicht in de balans om de schimmel tegen te gaan.

[pullquote]Zorg dus altijd voor een goed voedingspatroon als je een schimmelinfectie hebt! Maar ook daarna zodat je niet last krijgt van terugkerende schimmelinfecties[/pullquote]

Schimmelinfectie Direct Stoppen

Als je op dit moment last hebt van een schimmelinfectie of je denkt een candida overgroei te hebben, dan is het belangrijk om direct te beginnen met behandelen.

Allereerst zul je professionele hulp moeten inschakelen als je candida overgroei hebt vanwege de mogelijk levensbedreigende gevolgen. Daarbij is het ook slim om je aan te melden voor mijn candida programma. Daarin gaan we stap voor stap alle schimmelinfectie prikkels elimineren, je immuunsysteem versterken en overmatige candida groei aanpakken!

Door een schimmelinfectie bij de KERN aan te pakken en je natuurlijke weerstand te verhogen, verdwijnt een schimmelinfectie als sneeuw voor de zon.

Voor meer informatie en tips om van je schimmelinfectie af te komen en candida overgroei te voorkomen en te behandelen, neem je een kijkje op de candida catalogus pagina:

Last van een hardnekkige schimmelinfectie / overgroei? Klik hier voor het gratis boek met 21 effectieve tips tegen een schimmelinfectie