Cellulitis/cellulite tips

Een aantal handige tips tegen cellulite

cellulite tips

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om cellulite tegen te gaan. In dit artikel heb ik een aantal tips voor je onder elkaar gezet om cellulite aan te pakken. Als je cellulite hebt, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Voeding, sport en kleine behandelingen die jezelf thuis kunt doen, kunnen je echt al een heel stuk helpen.

Dure behandelingen en operaties zijn niet altijd een garantie dat je cellulite verdwijnt. Dit is niet zomaar een aandoening die je zo maar even kunt oplossen. Hieronder de tips die je zelf vandaag nog kunt toepassen. Het beste is, als je deze tips doorleest en dan 1 voor 1 probeert te implementeren in je dagelijkse leven.

Tip 1: Sport 

  • Hardlopen is goed voor je boven benen, billen en zelfs je buikspieren. Zorgt er wel voor dat je de juiste houding aanneemt tijdens het hardlopen.
  • Naast het feit dat massage erg prettig zijn, kan het ook nog eens je spieren ontspannen! Erg positief voor cellulite!


Tip 2: Voeding

  • Als je op mijn website rondkijkt, kun je het terug vinden hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken. De meeste warme dranken zorgen juist voor dehydratie. Drink daarom minimaal 6-8 glazen per dag en probeer de koffie en frisdranken te laten staan. Daarnaast zitten er is frisdranken ook nog eens slechte suikers.
  • Eiwitten zorgen voor de spieren en bevorderen de afvoering van afvalstoffen. Eet dus voldoende eiwitten.
  • Eet niet teveel zout.


Tip 3: Levensstijl 

  • Stop met roken. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je eigenlijk zou moeten stoppen met deze slechte gewoonte. Roken is slecht voor je gezondheid, daarnaast heeft het ook nog eens een grote invloed op de elasticiteit van je huid
  • Stress zorgt voor veel hormonale veranderingen in je lichaam. Sommige van deze hormonen kunnen zelfs de vetvoorraad op je billen/benen beïnvloeden (negatief dan).
  • Zorg voor minimaal 30 minuten beweging per dag. Een lichaam is gemaakt om te bewegen. Doe dit dus ook!
  • Een goed gezond lichaam krijg je niet vanzelf. "Take Care" of je lichaam is daarom erg belangrijk. Een bodyscrub kan bijvoorbeeld alle dode cellen eraf wassen. Elke dag wordt ons lichaam namelijk "vervangen" door nieuwe cellen. Creme's om je huid je hydrateren werken ook altijd goed!

Conclusie?

Je heb te hierboven een aantal tips kunnen lezen. Het zal je wel duidelijk worden dan je door zelf actie te ondernemen al een heel eind komt wat betreft je cellulite. Het probleem van de meeste mensen is, is dat het daadwerkelijk ondernemen van actie moeilijker is dan het lijkt. Het ligt echt niet aan de motivatie, want als je cellulite hebt, wil je hier natuurlijk vanaf.

Waar ligt het dan aan?

Lees meer: Cellulite blog

Of ga aan de slag met een natuurlijke methode:

De beste anti-cellulitis tips lees je in Het Cellulite Verdwijn Programma!