• motivatie vergroten

De geheimen van het ‘doen’ deel 3: Tips die je motivatie ondersteunen

2016-11-25T11:55:30+01:00januari 15th, 2013|Motivatie|0 Reacties

Laatste update: door

De geheimen van het ‘doen’ deel 3: Tips die je motivatie ondersteunen

Klik hieronder om deel 2 te lezen:
De geheimen van het ‘doen’ deel 2: Hoe gebruik ik die motivatie om mijn doel te bereiken?

We hebben in de vorige twee delen van deze special kunnen constateren dat motivatie de drijvende kracht is die je helpt om je doelen te bereiken en iets moois van je leven te maken. Het is juist daarom dat je genoeg motivatie hebt om je de mogelijkheid te bieden door te kunnen groeien naar je uiteindelijke doel(en).

We hebben ook gezien dat motivatie uit jezelf moet komen, voor het beste resultaat op de langere termijn. Maar je kunt je eigen motivatie ook ondersteunen door de juiste acties te ondernemen die je een, zeer belangrijk, steuntje in de rug geven.

De doelen die je jezelf stelt zijn natuurlijk voor jezelf, en de verantwoordelijk voor het bereiken hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Maar er zijn allerlei tips en trucs die je kunnen ondersteunen. Hierdoor ga je iedere keer net dat tandje verder met als beloning het proces op zich en natuurlijk het uiteindelijke doel.

1. Creëer positieve sociale druk

De mensen in je directe omgeving houden van je, en willen je meestal heel graag ondersteunen in wat je wilt bereiken. Vertel aan je familie en vrienden dat je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken. Leg ze uit hoe je dat aan wilt pakken en wat je uiteindelijke (sub)doelen zijn. Tijdens het proces hou je deze zelfde mensen op de hoogte van de laatste ontwikkelin