Eczeem Behandelen

Eczeem behandelen

eczeem behandelingen

Als je last hebt van eczeem ben je er vast al achter gekomen dat krabben niet de juiste geneeswijze voor eczeem is. De meeste geneeswijzen van eczeem zijn wel, net als het krabben, gericht op het verwijderen van het jeukende gevoel. Het krabben kan namelijk voor infecties zorgen. Dat is gelukkig niet het enige waar behandelaars zich op focussen. Ook wil men ontsteking of verergering van eczeem voorkomen.

Voorkomen van eczeem

Hoewel er geen remedie voor eczeem, kun je stappen ondernemen om jouw eczeem in de hand te houden en de schaal van de eczeem oplevingen lager houden. Ik zal een paar maatregelen noemen die eczeem of de uitbreiding ervan kunnen voorkomen.

1. Baden in warm: Niet heet water en met behulp van een milde zeep.

2. Vermijd om te lang in bad liggen

3. Het regelmatig aanbrengen van een hydraterende crème of zalf, vooral na het baden.

4. Beperken of vermijd het contact met irriterende stoffen waarvan je weet dat ze voor eczeem zorgen, zoals sommige zepen, parfums, schoonmaakmiddelen, sieraden, milieu-irriterende stoffen.

5. Het dragen van loszittende kleding, katoenen kleding kan voor sommige mensen minder irriterend zijn dan kleding dat bestaat uit synthetische stoffen.

6. Het gebruik van verkoelende kompressen om de controle over je jeuk te krijgen.

7. Het vermijden van voedingsmiddelen die allergische reacties veroorzaken.

8. Oefening, meditatie of andere manieren om stress tegen te gaan.

9. Het dragen van beschermende handschoenen voor activiteiten waarvoor je regelmatig met je handen in het water of een chemische stof zit.

10. Het vermijden van activiteiten die je warm en bezweet maken.

11. Vermijd plotselinge veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. De airco kun je soms beter uit houden.

12. Een luchtbevochtiger moet worden gebruikt in zowel de winter en in de zomer. Door de verwarming of airconditioning kan de lucht droog worden.

13. Behoud van koele temperaturen in je slaapkamer, warmte kan leiden tot zweten in je slaap en zweet verergert de jeuk en de irritatie aan de huid.

14. Vermijd stoffige en zanderige plekken. Dit kan in je eczeem komen.

15. Houd je huid schoon, ook wanneer je geen last hebt van de symptomen.

Eczeem behandelingen

1. Individu
Een behandeling is voor IEDEREEN verschillend. Dit hangt namelijk af van de leeftijd, algemene gezondheid,levensstijl, type en ernst van jouw eczeem.

2. Hydratatie en eczeem
Een belangrijke stap in de behandeling van eczeem is het hydrateren van de huid. Dit kun je doen door crèmes of zalven, met een hoog olie- en lage waterinhoud, aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om niet te vaak in bad te gaan.  Het wordt aanbevolen om verzachtende crèmes, zoals vaseline-gebaseerde crèmes onmiddellijk op je lichaam aan te brengen nadat je een lauw bad van vijf minuten hebt genomen. De huid moed dan zelfs nog nat zijn.

3. Anti-jeuk medicatie
Anti-histamine medicatie is een relatief arme anti-jeuk middel. Ze zijn nuttig wanneer bewezen is dat jouw eczeem veroorzaakt is door een allergie. Daarnaast heb je verdovende middelen die je helpen bij het slapen. Deze middelen worden niet gegeven aan kinderen jonger dan twee jaar. Door verdoving lopen ze meer risico op het Sudden Infant Death Syndroom. Een risico dat je als ouder niet wil lopen.

4. Corticosteroid creme's
Corticosteroïd crèmes worden soms voorgeschreven om de ontstekingsreactie in de huid te verminderen. Deze crèmes kunnen een mild-, midden-of hoog-potentie corticosteroïd bevatten. Welk type crème je krijgt is afhankelijk van de ernst van de symptomen. De creme heeft wel bijwerkingen, zo kan de huid dunner worden op de plek waar je hem aanbrengt of strea veroorzaken. Daarnaast kunnen je bijnieren en ogen ook last krijgen door het coricossteroid dat door je lichaam wordt opgenomen. Een crème met een laag gehalte is dus aan te bevelen om als eerste te proberen. Als jouw jeuk ernstig is kan orale antihistaminica worden voorgeschreven. Om de controle jeuk te krijgen lijken het sedatieve soort antihistaminicum drugs het meest effectief. Bijvoorbeeld difenhydramine, hydroxyzine en cyproheptadine.

In ernstige gevallen wordt er soms een korte kuur met orale corticosteroïden voorgeschreven om een ​​acute uitbraak van eczeem te controleren. Hoewel langdurig gebruik wordt afgeraden bij de behandeling van deze niet levensbedreigende aandoening als gevolg van vervelende en potentieel schadelijke bijwerkingen. Deze zijn hetzelfde als bij de crème, maar ernstiger. Het mondelinge immuun onderdrukkende geneesmiddel cyclosporine word ook gebruikt om enkele gevallen van eczeem te behandelen. Ultraviolet licht therapie is een andere behandeling optie voor sommige mensen met eczeem.

5. Nieuwe medicatie
Er zijn twee nieuwere medicijnen voor de behandeling van eczeem: tacrolimus en pimecrolimus. Deze geneesmiddelen behoren tot een klasse van het immuunsysteem onderdrukkende geneesmiddelen ook wel bekend als calcineurine remmers. Deze medicijnen worden alleen gegeven bij patiënten ouder dan 2 jaar. Ik moet je wel waarschuwen dat de langetermijneffecten wat betreft de veiligheid van op lange termijn van calcineurine remmers nog niet is vastgesteld.

Deze geneesmiddelen kun je alleen aanvragen, wanneer alle andere behandelingen of medicatie niet werkt in jou geval. Het gebruik ervan wordt beperkt tot een minimum aantal termijnen die nodig zijn om je symptomen te bestrijden. Gebruik van deze medicijnen moet ook worden beperkt bij mensen met een verzwakt afweersysteem. Vooral bij mensen die de waterpokken nog niet hebben gehad is een verzwakking van het immuunsysteem af te raden. Er sterven elk jaar nog mensen aan de waterpokken, één derde daarvan is te wijten aan het bewust zwakker maken van het afweersysteem.

Levensstijl en Eczeem

Aanpassingen van de levensstijl om te voorkomen dat eczeem geprikkeld wordt, is de meest effectieve methode om van eczeem af te komen.

Bijvoorbeeld wanneer zweet een risicofactor is kun je kijken of er een sport is waar je minder van zweet. In het geval je een sportief bestaan lijd. Wanneer je niet een al te beste schoonmaker bent, probeer dit dan wel te worden. Stof kan infecties veroorzaken in de huid die last heeft van eczeem.

Zo zijn er nog wel veel meer dingen die je zelf kunt doen om definitief van je eczeem af te komen!

Ontdek hoe je het beste eczeem natuurlijk kunt behandelen. Eczeem Verdwijn Programma!