Natuurlijke Eczeem Behandeling

Natuurlijke Eczeem Behandeling

eczeem

De behandelingen die artsen voorschrijven zijn niet altijd zonder gevaar. Voor sommige behandelingen vind ik het risico zelfs te hoog. Zoals wanneer een bijwerking op de bijnieren of op de ogen slaat. Daarom heb ik mij verdiept in natuurlijke behandelingen. Ik zal in dit artikel kruiden, Chinese kruidkunde en probiotica behandelen.

Kruiden crèmes en gels

Gels en crèmes gemaakt uit plantaardige extracten van kamille, zoethout en toverhazelaar zijn onderzocht om te zien of ze de symptomen van eczeem verminderen. Ik zal de resultaten van sommige studies weergeven.

1. Een dubbelblinde studie vergeleek een 1% houdende zoethoutdrop gel + een 2% zoethoutdrop houdende gel een placebo gel voor eczeem. Na twee weken bleek dat zowel de 1% en 2% drop gels effectiever waren dan de placebo-gel. Ook bleek dat de gel met 2% drop effectiever was in het VERMINDEREN van de jeuk, zwelling en roodheid van de huid dan de gel met 1% drop

2. Een studie vergeleek kamille crème met een creme waarin tot 0,5% hydrocortisonacetaat zat en vergeleek dat weer met een placebo crème. Na twee weken bleek dat de kamille crème was effectiever was, dan de hydrocortison crème, maar de kamille crème was niet significant effectiever dan de placebo-crème. Dit onderzoek was niet dubbelblind, dus het kan niet worden gebruikt als bewijs dat kamille crème effectief is voor eczeem.

3. In een Duits dubbelblinde studie, waaraan 72 mensen meededen met matig tot  ernstige eczeem. Zij gebruikten ofwel een placebo crème met hamamelis-extract, 0,5% houdende hydrocortisonacetaat crème of de crème alleen voor 14 dagen. De hydrocortison was werkzamer dan toverhazelaar. Toverhazelaar was niet significant effectiever dan de placebo-crème.

"Raadpleeg altijd een gekwalificeerde arts voordat je kruiden gaat toepassen. Sommige kruiden, zoals kamille, zorgen bij sommige mensen die allergische contact eczeem hebben voor een uitbraak van eczeem"

Chinese kruidengeneeskunde en eczeem

Een ander alternatief eczeem behandeling is de Chinese kruidengeneeskunde (CHM), of traditionele Chinese kruidentherapie (TCHT), die uitstekende resultaten biedt bij de behandeling van eczeem en psoriasis. Chinese kruidengeneeskunde schrijft vaak een mengsel van kruiden voor, die worden gekozen voor het individu. Het kruidenmengsel wordt vervolgens toegevoegd aan water en gekookt tot een vloeistof "afkooksel" vorm.

Zo is er een test gedaan bij 37 kinderen. De een kreeg een willekeurig kruidenmengsel, een placebo mengsel, en de andere kregen een mengsel dat speciaal voor hen was samengesteld. Alle kinderen die hun eigen mengsel kregen reageerden goed op de behandeling. Later is het onderzoek herhaald met volwassen die allen ook goed reageerden op het mengsel.

De bijwerkingen van het “afkooksel” zijn vrij mild en gaan snel over. Je kunt last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid, een opgeblazen gevoel en dunne ontlasting. Er is geen bewijs gevonden dat het “afkooksel” gevaarlijk is voor organen in het lichaam.

Gamma-linoleenzuur

Gamma-linoleenzuur (GLA), zoals teunisbloemolie en borage-olie, zijn beide een soort die bestaan uit essentiële vetzuren. Eerder is bij GLA aangetoond dat tekortkomingen in de huid lipiden, die voor een ontsteking kunnen zorgen, gecorrigeert kan worden door GLA. Herdoor kun je jouw eczeem aanpakken. Helaas is in een recente opgezette klinische studies met GLA bewezen dat GLA juist niet helpt bij eczeem. Het is dus nog een twistpunt.

In een dubbelblinde studie is bijvoorbeeld onderzocht of het gebruik van vijfhonderd miligram bernagie-olie per dag helpt tegen een matige vorm van eczeem. Het gebruik werd vergeleken met het gebruik van een placebo. Honderdzestig volwassenen hebben vierentwintig weken aan dit onderzoek meegedaan. Uiteindelijk bleek dat de effectiviteit van de bernagie-olie niet duidelijk beter was dan de effectiviteit van de placebo.

Probiotica

Probiotica , of "goede" bacteriën, zijn live-microbiële organismen die van nature in het spijsverteringskanaal zitten. Zij worden verondersteld om de groei van potentiële gevaarlijke bacteriën te onderdrukken. Daarnaast moeten ze een beschermende barrière voor het spijsverteringskanaal versterken. heeft dus veel invloed op het immuunsysteem. Wat betreft voedsel is het de eerste beschermende linie.

Studies suggereren dat baby's met een hoog risico op allergische aandoeningen zoals eczeem verschillende soorten en aantallen bacteriën in hun spijsverteringskanaal hebben, dan andere baby’s hebben. Zwangere vrouwen en kinderen die probiotische supplementen verminderen daarmee de kans op eczeem bij zichzelf of bij hun ongeboren kind

Een grote, lange-termijn studie onderzocht of het gebruik van een probiotisch supplement of een placebo zou het aantal gevallen van eczeem bij zuigelingen zou beïnvloeden. Onderzoekers testten 1223 zwangere vrouwen met een hoog risico op baby’s met een allergie. Zij moesten een probiotisch supplement of een placebo gedurende 2 tot 4 weken voor verwachtte geboortetijd innemen.

Vanaf de geboorte kregen de baby's dezelfde probiotica als hun moeder en kregen daar ook plus galacto-oligosachariden (een zogenaamde "prebiotische" omdat het is gebleken dat meerdere stammen van goede bacteriën floreren help) voor 6 maanden bij. Na 2 jaar waren de kinderen die de probiotica  hadden ingenomen significant minder vaak eczeempatiënt dan de kinderen die placebo’s kregen.

In aanvulling op het gebruik van probiotica op eczeem te voorkomen is probiotica ook onderzocht als een behandeling voor zuigelingen en kinderen die al eczeem hadden. Uit sommige studies bleek dat probiotica de symptomen van eczeem alleen bij zuigelingen en kinderen die gevoelig zijn voor voedselallergiën verlichten.

Onderzoekers zijn verschillende stammen van bacteriën aan het testen om te zien of een bepaalde stam is meer effectief tegen eczeem. Een van de meest gebruikte probiotische stammen gebruikt bij eczeem studies is Lactobacillus GG. Andere gebruikte stammen zijn Lactobacillus fermentum VRI-033 PCC, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri en Bifidobacteria lactis. De prebiotische galacto-oligosachariden is ook gebruikt.

Raadpleeg een gekwalificeerde arts voordat je probiotica gaat gebruiken. Kinderen met problemen bij hun immuunsysteem mogen geen probiotica nemen, tenzij dit onder toezicht van een arts is.

Meest optimale natuurlijke behandeling tegen eczeem

Er zijn EXTREEM veel verschillende medicijnen voor de verschillende soorten eczeem. Zoals je in de bovenstaande studies hebt kunnen zien, is dat medicijnen niet altijd de goede oplossing is voor "het" eczeem probleem.

Natuurlijke eczeem behandeling? Volg het Eczeem Verdwijn Programma!