Fibromyalgie: Waarom een onbegrepen ziekte!

Fibromyalgie is een nieuwe ziekte

Leven met fibromyalgie

Vraag het maar eens aan de mensen om je heen. Weet jij wat fibromyalgie is? Sommige mensen zullen antwoorden "kun je dat eten". Het is een ziekte waar niet veel mensen het bestaan van kennen en dus al helemaal niet snappen hoe ernstig deze ziekte is.

Als je van de dokter te horen krijgt dat je fibromyalgie hebt, sta je verbaasd te kijken omdat je niet weet wat het is, en wanneer hij vervolgens tegen je zegt dat er geen medicijn voor is, sta je helemaal perplex. We gaan er tegenwoordig altijd maar vanuit dat overal een geneesmiddel voor is.

Fibromyalgie bestaat ook nog niet zo heel erg lang, het is een relatief nieuwe ziekte. Daarom is er ook (zelfs tot op heden) niet heel erg veel over te lezen. Laat staan dat er een medicijn voor is.

De dokter zal je uitleggen wat fibromyalgie is en wat je het beste kan doen om ermee te "dealen". Maar dit is geen eenvoudige klus. Je leven zal als ware een compleet nieuwe wending krijgen omdat je lichaam niet meer zal functioneren hoe het gewend is.

Toch zijn de knappe koppen bezig om erachter komen waar fibromyalgie nu eigenlijk vandaan komt! Veel mensen ONDERSCHATTEN en snappen fibromyalgie niet helemaal, maar waarom is dit? Hieronder vindt je het antwoord!

Waarom snappen mensen fibromyalgie niet?

Eigenlijk is het heel simpel. Voordat wij mensen iets snappen, geloven of kunnen begrijpen hebben wij feiten nodig. Wij mensen moeten de keiharde feiten kunnen zien of waarnemen voordat we iets kunnen begrijpen. Daarom is het ook zo moeilijk voor mensen die fibromyalgie hebben om uit te leggen wat de ziekte nu eigenlijk inhoudt. Dit is op zich al een hele klus omdat er feitelijk niet eens zo veel te leren is over fibromyalgie, omdat dit simpelweg die kennis nog niet bestaat.

Hoe kun je iemand uitleggen dat je de hele dag spierpijn hebt, weinig energie hebt en dat elke keer dat je de trap op loopt uitgeput bent. Dit is heel erg moeilijk omdat je fibromyalgie niet echt kun zien. Als je moeilijk kunt lopen omdat je een gebroken been hebt, snappen mensen het direct. Een gebroken been kun je zien en fibromyalgie niet!

Als je last hebt van acne, kun je begrijpen hoe moeilijk het is om hiermee te leven. Maar je kunt moeilijk iets begrijpen als je niet weet wat het is en je kunt het ook nog eens niet zien. Door deze 2 factoren onderschatten mensen de ziekte fibromyalgie nogal. Simpelweg omdat ze het zich niet kunnen voorstellen waar mensen met fibromyalgie mee moeten leven.

Als er al geen medicijn voor is, hoe kun je er dan met fibromyalgie leven?

Ik heb deze website opgezet om mensen te vertellen hoe belangrijk het is om een gezond leven op te bouwen.

De afgelopen tijd ben ik veelvuldig benaderd door mensen die last hadden van fibromyalgie en of ik tips voor ze had. Ik heb tientallen verhalen gehoord van mensen die last hebben van deze erge aandoening.

Hoe vaak heb jij met het nieuwe jaar goede voornemens voorgenomen? Na hoeveel dagen zijn die voornemens al weer verleden tijd? Vaak al na een paar weken. Dit komt omdat het moeilijk is om je gedrag te veranderen. Daarom is het ook moeilijk om je hele leven in een klap om te gooien. Laat staan dat je dit moet doen wanneer je ook nog eens een erge ziekte hebt, een ziekte als fibromyalgie.

Je zult erg veel moeten laten in het begin, geen disco's meer, niet meer sporten, je zult vaak en lang in bed liggen en zelf boodschappen doen wordt lastig.

Ik ben nauw in contact gebleven met mensen die fibromyalgie hebben en samen met hun ben ik gaan praten. Samen zijn we hierdoor tot de conclusie gekomen dat het moeilijk MAAR ZEKER MOGELIJK IS om met fibromyalgie te leven, zelfs zonder pijn. Je zult een aantal aanpassingen in je leven moeten verrichten, maar het leven met fibromyalgie (EN ZONDER PIJN) is zeker mogelijk!

Lees meer: Fibromyalgie Blog

Lees meer informatie over fibromyalgie en wat je er tegen kan doen in de Fibromyalgie Weg Methode!