Leven met fibromyalgie

Hoe te leven met fibromyalgie?

fibromyalgie

Je gaat elke ochtend naar je werk, je komt 's avonds thuis, je gaat eten en in het weekend ga je leuke dingen doen. Zo gaat het bij de meeste mensen, behalve dan als je last hebt van fibromyalgie.

Ik ken genoeg mensen die eerst een "normaal" leven hebben en die na de diagnose van fibromyalgie een ander leven moeten gaan leiden. Dit is op zich ook helemaal niet zo vreemd, want fibromyalgie is nu eenmaal een hele nare aandoening. Je ben vaak moe, vaak ziek, je ligt de hele dag is bed, en eigenlijk heb je altijd last van spierpijn.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat de minst zware inspanningen zwaar en pijnlijk zijn. Het lijkt alsof je helemaal nergens meer energie voor hebt. Je kunt een goede dag hebben en 2 km wandelen, maar de volgende dag ben je stuk. Bij fibromyalgie ben je een stuk minder belastbaar en kun je minder goed met zowel mentale als fysieke tegenslagen omgaan.

Natuurlijk ervaart iedereen fibromyalgie anders en ik heb zelfs meegemaakt dat sommige mensen hun leven weer vrij snel op proberen te pakken. Ik vond dit erg fascinerend omdat het overgrote deel van de mensen met fibromyalgie juist erg veel moeite (Lees: HEEL ERG VEEL MOEITE) hebben met het oppakken van hun oude leven.

Ik ben veel in contact gekomen met deze mensen omdat ik graag wilde weten wat nu juist het "geheim" is voor het oppakken van je leven na fibromyalgie en de pijn verminderen zodat jij je leven weer terugkrijgt.

Fibromyalgie accepteren

Als je last krijgt van welke aandoeningen dan ook, is het bij voorbaat moeilijk om dit te accepteren. Maar hoe langer je het ontkent, hoe moeilijker het voor je wordt om er daadwerkelijk mee te leven. Het nare met fibromyalgie is dat er geen "geneesmiddel" voor bestaat en je kunt er niet 1,2,3 vanaf komen.

Wel zijn er mogelijkheden om fibromyalgie dragelijk te maken en de pijn drastisch te verminderen. De behandelingen van fibromyalgie werken ook niet altijd! Vaak is het een soort van "trial and error" principe!

Het allereerste wat je zal moeten doen is het accepteren dat je fibromyalgie hebt en er in geloven dat je daadwerkelijk een prima leven kan leiden met deze aandoening. De afgelopen jaren heb ik genoeg mensen ontmoet en leren kennen die daadwerkelijk een doodnormaal leven hebben, ook met fibromyalgie.

Fibromyalgie factoren verbannen

Als je fibromyalgie hebt, heeft je huisarts waarschijnlijk verschillenden factoren opgenoemd die deze aandoening alleen maar verergeren. Daarnaast hebben de meeste mensen op het internet gezocht naar oplossingen zonder enige succes....

Het klopt inderdaad dat bepaalde factoren fibromyalgie alleen maar verergeren. Dit is dus het eerste punt dat je zult moeten aanpakken, tenminste als jij je leven wat dragelijker wilt maken.

Probeer niet ineens alle factoren te verbannen, vroeg of laat zul je merken dat dit niet werkt, aangezien wij mensen vrij moeilijk gewoontes kunnen veranderen. Probeer eerst te stoppen met roken of van alcohol af te blijven. Wanneer je dit daadwerkelijk hebt gedaan, ga je pas door met de volgende factor die fibromyalgie kan verergeren.

Fibromyalgie verlichten

Nadat je de factoren hebt verbannen die fibromyalgie kunnen veroorzaken ga je factoren implementeren in je leven die zorgen voor verlichting van fibromyalgie. Gezonde voeding, de juiste sportoefeningen doen en stress onder controle krijgen, zijn de eerste factoren waaraan je moet werken. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere factoren waar aan gewerkt kan worden.

Fibromyalgie is vervelend, lastig en niet leuk. Ik heb je hierboven al verteld dat ik veel contact heb gehad met menen (vooral vrouwen) die last hebben gehad van fibromyalgie.

Sommige mensen konden SNEL met fibromyalgie omgaan, maar het overgrote deel heeft toch HEEL ERG VEEL moeite.

Ik heb proberen uit te zoeken wat nu juist de doorslaggevende factor is, bij mensen die snel hun leven weer kunnen oppakken.  Tot mijn grootste verbazing was er slechts één factor verantwoordelijk.

Ik wil graag mijn kennis over "hoe je fibromyalgie" kunt verlichten met je delen. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Pas je levensstijl aan wanneer je fibromyalgie hebt! Fibromyalgie Weg Methode!