Oorzaken Fibromyalgie

Oorzaken van fibromyalgie

oorzaken fibromyalgie

Hoewel fibromyalgie één van de meest voorkomende reumatische aandoeningen is, is de exacte oorzaak van deze chronische aandoening nog vrijwel onbekend.

Heel opmerkelijk is dat het pijnlijke weefsel onaangetast blijft. andaar dat een huisarts grote problemen heeft met het stellen van de correcte diagnose. Het komt erg vaak voor dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld, waardoor effectieve behandeling soms gedurende lange tijd achterwege blijft.

Onderzoek naar de oorzaken

Uit onderzoek is tot zo ver weinig concreet naar voren gekomen. Geen ontstekingen, geen kapot weefsel, en geen schade aan organen. Hierdoor is fibromyalgie niet te vergelijken met andere reumatische aandoeningen zoals artritis en jicht. Bij deze chronische aandoeningen raakt het weefsel namelijk ontstoken en veroorzaakt dit de pijn, stijfheid en overgevoeligheid van de gewrichten, spieren en pezen.

Fibromyalgie werkt anders!

Zenuwbeschadiging oorzaak fibromyalgie?

Zenewbeschadiging

De exacte oorzaken van fibromyalgie zijn nog steeds niet bekend. Echter, recent onderzoek suggereert dat veranderingen in het centrale zenuwstelsel verantwoordelijk kunnen zijn voor de chronische constante pijn in het hele lichaam.

Elektrische signalen

Met andere woorden, elk deel van ons lichaam ontvangt elektrische signalen via de zenuwen vanuit onze hersenen. Maar soms kunnen deze zenuwen beschadigd raken. Deze beschadigde zenuwen vervormen de signalen, waardoor onze hersenen ze interpreteren als pijn. Deze extra signalen zijn de bron van fibromyalgie!

Hoe krijgt je zenuw beschadigingen?

Zenuw beschadigingen kunnen optreden door verschillende redenen. Zo kunnen zenuwen beschadigd raken door een bacteriële infectie, een botbreuk of een beknelling.  Deze laatste vorm, de beknelling, kan voortkomen uit een ongezonde levensstijl, waarbij bijvoorbeeld onvoldoende bewogen wordt.

Mensen die dag in dag uit achter een bureau zitten kunnen hierdoor het slachtoffer worden van fibromyalgie.

Hoe komt dat?
Hoe kan datFibromyalgie is een zeer hardnekkige chronische ziekte en leven met fibromyalgie is zeker niet eenvoudig.

Daarbij is er bijna niemand die je kan helpen en fibromyalgie is ook voor je huisarts een groot raadsel! Ik weet dat de exacte oorzaken van fibromyalgie onbekend zijn en er is momenteel geen medicijn beschikbaar wat voor een oplossing zorgt.

Maar…

Dit betekend slechts dat de zenuwbeschadiging niet gerepareerd kan worden. Het betekend niet dat we er niet voor kunnen zorgen dat er in eerst instantie minder pijnsignalen verstuurd worden.

Fibromyalgie op zich zorgt niet voor problemen. De zenuwreacties die worden geïnterpreteerd als pijn zijn het echte probleem. Wanneer we een levensstijl ontwikkelen waarbij een minimum van deze prikkels aanwezig zijn, kunnen we fibromyalgie onder controle houden.

Gezonde levensstijl ontwikkelen is een “must”

Als gezondheidscoach ben ik stellig van mening dat juist een ongezonde manier van leven één van de oorzaken is van fibromyalgie, maar dat deze compleet over het hoofd wordt gezien! Mensen onderschatten het genezende mechanisme van het menselijk lichaam!

Deze wonderlijke systemen zijn er al duizenden jaren en door een anti fibromyalgie leven in te richten kun je deze systemen herstarten. Door je lichaam de juiste brandstof te geven en door te zorgen voor optimale gezondheid en vitaliteit, kunnen klachten als fibromyalgie worden voorkomen!

Fibromyalgie? Pak de oorzaken aan met de
Fibromyalgie Weg Methode
!

Vandaag de dag zijn er nog vele onderzoeken gaande naar de exacte oorzaken van fibromyalgie. Elke dag dat er onderzoek wordt verricht is een dag dichterbij de oplossing (en misschien wel genezing) van fibromyalgie.

Dat we op dit moment nog vele vragen hebben, betekend niet dat deze vragen in de toekomst niet kunnen worden beantwoord! De laatste 10 jaren hebben er zo veel verschillende “medische doorbraken” plaatsgevonden, vroeg of laat zit fibromyalgie er ook tussen! Tot die tijd zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben.