Gevolgen van een schimmelinfectie

Schimmelinfectie op de lange termijn

schimmelinfectie
Candida Infectie

Een candida infectie kan meer invloed hebben op iemands leven dan je misschien zou denken. Dit komt omdat de meeste mensen niet weten wat de gevolgen zijn van een schimmelinfectie op de lange termijn

Een schimmelinfectie kan de oorzaak zijn van allerlei verschillende gezondheidsklachten. Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat zelfs kanker een gevolg kan zijn van langdurig verschillende schimmelinfecties, omdat kanker vaak begint bij een bacteriële infectie of virus infectie, waardoor weefsel wordt veranderd en vreemde groeiverschijnselen begint te vertonen.

Lees meer: "wat is een schimmelinfectie?"

Candida zorgt voor algemene gezondheidsproblemen

Veel mensen weten niet dat ze een schimmelinfectie hebben. Een candida infectie heeft een grote invloed op het immuunsysteem.

Dit komt omdat schimmelsporen zich erg snel door het lichaam kunnen verspreiden en vaak aan de acties van het immuun systeem ontsnappen. Pas als de schimmels daadwerkelijk gaan groeien is het immuunsysteem in staat er actie op te ondernemen. Dus feitelijk zijn de cellen en bacteriën die samen je immuunsysteem vormen continu in oorlog met de schimmels.

Zoals in elke oorlog vallen er slachtoffers en wordt het immuunsysteem dus verzwakt. Als er dan een ander probleem, bijvoorbeeld een virusinfectie, optreedt, dan heeft het immuunsysteem veel meer moeite dit aan te vechten.

Het heeft als het ware de handen al vol.

Als je vaak ziek bent, zal je niet direct denken dat dit door een schimmelinfectie komt. Vaak wordt gedacht dat het door een zwakke weerstand komt, of te veel stress. Maar indirect kan een schimmelinfectie zeker wel de oorzaak zijn van “vaak ziek worden”. Dit komt omdat een candida infectie indirect je immuunsysteem telkens opnieuw zwaar aantast.


Hieronder een lijst met de meest voorkomende schimmelinfectie symptomen:

schimmelinfectie symptomen
schimmelinfectie symptomen

Een candida-infectie kan dezelfde problemen veroorzaken die er voor zorgen dat je meer kans hebt op de ontwikkeling van een tumor. Daarom is een aanhoudende schimmelinfectie zo gevaarlijk.

In de tijd dat de candida infectie je lichaam en immuunsysteem aantast, en jij hierop geen actie onderneemt, worden cellen aangetast en deze kunnen op het DNA niveau worden veranderd. Hierdoor kan de cel ongeremd beginnen te groeien waardoor een tumor kan ontstaan.

Ook veel algemene gezondheidsklachten kunnen indirect veroorzaakt worden door schimmels. Omdat zij het immuunsysteem als het ware bezig houden, waardoor andere bacteriën, en schimmels de kans krijgen toe te slaan.

Heb je aan aantal van de bovenstaande "symptomen", dan is het verstandig om uit te zoeken of je een schimmelinfectie hebt opgelopen.

Lees meer: "Schimmelinfecties en je immuunsysteem"

Let goed op schimmelinfectie symptomen

Als je vaak ziek bent en de schimmelinfectie symptomen komen je bekent voor, dan is het verstandig om zo snel mogelijk de symptomen te behandelen. Mijn advies is om bij 2 symptomen uit de bovenstaande lijst je arts te bezoeken en deze een bloedonderzoek te laten doen.

Je komt er dan in een vroeg stadium achter of er een schimmelgroei gaande is in je lichaam. Er kunnen dan specifieke medicijnen worden voorgeschreven. Zodra de groei hierdoor weer is geremd, is het zeer belangrijk dat je de symptomen niet terug laat komen. Dit doe je door je immuunsysteem precies datgene te geven dat er voor zorgt dat het nieuwe schimmels altijd de baas kan.

Risico’s schimmelinfectie

De risico’s van een schimmelinfectie liegen er niet om. Het zijn niet de directe gevolgen maar juist de indirecte gevolgen die tot forse gezondheidsklachten kunnen leiden. Directe gevolgen heeft een candida infectie niet veel. Zoals ik eerder vertelde is deze altijd in het lichaam aanwezig en is dit in principe geen probleem op zich, behalve bij een extreme ongeremde groei, dan wordt het immuunsysteem aangetast.  Hier merk je op het moment zelf niet veel van. Een candida infectie brengt wel VEEL indirecte gevolgen met zich mee zoals:

Schimmelinfectie gevolgen
Schimmelinfectie gevolgen

Zoals je ziet zijn dit nogal wat klachten die een schimmelinfectie veroorzaakt. Het is niet zo, dat je direct alle bovenstaande klachten ervaart. De bovenstaande klachten worden geprikkeld door een slecht immuunsysteem en daar heeft een candida infectie wel directe invloed op.

Naast lichamelijke klachten zijn er ook erg veel mentale klachten zoals depressies, stress, het vaak moe zijn en de verdwijning van je eetlust. Ook je sociale leven kan door een candida infectie worden aangetast. Omdat je vaker ziek bent, meer stress hebt en omdat je simpel weg minder goed in je vel zit.

Is een schimmelinfectie besmettelijk?

Het woord "schimmelinfectie" wordt over het algemeen is de volksmond ervaren als een naar woord. Daarom hebben de meeste mensen het hier ook niet graag over.
[pullquote]"Er zijn zelfs mensen die zich hiervoor schamen"[/pullquote].
De meeste mensen trekken een vies gezicht als ze de term horen. Vaak denkt men dat een schimmelinfectie een besmettelijke ziekte is, maar dit is absoluut niet waar (sommige schimmels zijn wel gemakkelijk overdraagbaar).

Van naturen leven schimmels op de huid van ieder mens, iedereen heeft ze. Maar bij sommige mensen kan dit leiden tot een ontsteking/ infectie.

Bij mensen die een slecht immuunsysteem hebben of aanleg hebben om een candida infectie te ontwikkelen, is de kans groter dat infectie plaatsvind dan mensen die een sterk en goed onderhouden immuunsysteem hebben. Alle soorten schimmels en sporen kunnen van mens tot mens worden overgedragen.

Dit betekent niet dat wanneer je bijvoorbeeld iemand aanraakt die op die plek een schimmelinfectie heeft, dat jij ook een schimmelinfectie ontwikkelt.

De kans is wel aanwezig, maar dit heeft vooralsnog te maken met de algemene gezondheid van de persoon in kwestie. Daarom is het ook niet correct dat er de stempel van “besmettelijk” op de aandoening candida infectie wordt gezet.

Juist omdat iedereen schimmels op zijn huid, in zijn darmen en lichaam heeft “wonen”. De enige schimmelinfectie die relatief wel besmettelijk is de schimmelinfectie “ringworm” (dit is geen echte worm, maar een aandoening veroorzaakt door schimmels) deze is heel gemakkelijk via simpel contact over te brengen aan andere personen. Niet alleen mensen kunnen je besmetten met deze aandoening, ook dieren kunnen via contact met geïnfecteerd huid de infectie overdragen aan mensen.

Heb je een candida infectie, dan is het zaak dat je het probleem aanpakt in plaats van dat je de gevolgen probeert te onderdrukken. Zorg er dus voor dat je een goede en snelle schimmelinfectie behandeling ondergaat.

Los de gevolgen van een schimmelinfectie op met De Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode!