• goede gebitverzorging

Gezond gebit special deel 3: 10 slechte gewoonten

2016-11-24T10:43:59+01:00januari 12th, 2013|Gezond Gebit|0 Reacties

Laatste update: door

Gezond gebit special deel 3: 10 slechte gewoonten

Klik hieronder om deel 2 te lezen:
Gezond gebit special deel 2: Het gezondste voedsel voor ons gebit

Het is mogelijk dat je zonder het te weten langzaam maar zeker jouw eigen tanden aan het beschadigen bent. Als je bijvoorbeeld zuigt op je duim of graag van citroenen geniet dan is dit zeker niet goed voor jouw tanden. Wist je bijvoorbeeld dat op nagels bijten niet alleen slecht is voor je vingers, maar het ook daadwerkelijk onze tanden kan beschadigen?

Hoewel sommige deze gewoonten directe schade aan onze tanden kunnen opleveren kunnen de andere gewoonten na verloop van tijd nadelige gevolgen hebben voor onze tandheelkundige gezondheid. Daarom is het een goed idee om deze 10 slechte gewoonten in de toekomst te vermijden.

1. Niet op de duim zuigen

Kinderen die nog steeds op hun vingers of duim zuigen nadat hun permanente tanden beginnen door te komen kunnen permanente veranderingen aan de tand- en kaak structuur veroorzaken. Duimzuigen kan een foutieve uitlijning van de tanden veroorzaken. Deze uitlijning kan leiden tot een aantal problemen, waaronder moeite met kauwen en ademhalingsproblemen. Het is dus een goed idee dit zo snel mogelijk af te leren.

2. Minder citroenen

Mensen die citroenen zuigen brengen de gezondheid van hun tanden in gevaar. Waarom is dat precies? Citroenen zijn namelijk erg zuur. De zuurgraad in citroenen tast het glazuur van de tanden aan. Herhaaldelijke blootstelling aan zure stoffen kan ervoor zorgen dat tandglazuur begint te eroderen, waardoor er een ruwe textuur op het oppervlak van tanden ontwikkeld.

3.Niet te hard poetsen