• Glycemische index

Glycemische Index special deel 3: De Glycemische Index in de praktijk

2016-11-25T12:01:16+01:00januari 18th, 2013|Glycemische Index|3 Reacties

Laatste update: door

Glycemische Index special deel 3: De Glycemische Index in de praktijk

Klik hieronder om deel 2 te lezen
Glycemische Index special deel 2: De Glycemische Index en (chronische) aandoeningen

In de vorige twee delen van deze special hebben we kennis gemaakt met de begrippen Glycemische Index en Glycemische Last. Ook hebben we gezien hoe dit op een positieve manier gebruikt kan worden bij verschillende (chronische) aandoeningen.

In dit derde (en tevens laatste) deel van deze special gaan we kijken hoe je een en ander in de praktijk kunt gebruiken. En misschien gebruik je dit principe in de praktijk al, in de vorm van een Atkins- of een South Beach Dieet. Want deze zijn beide gebaseerd op een dieet met lage Glycemische waardes.

Bestaande afval-diëten op basis van de Glycemische Index

In het vorige deel van deze special heb je kunnen lezen dat een dieet op basis van een voedingspatroon met een lage Glycemische Index je prima kan helpen bij het reguleren en verminderen van je gewicht.

Er zijn verschillende artsen en gezondheidscoaches die dit toegepast hebben in een kant-en-klaar dieet, allemaal op basis van een lage Glycemische Index. Hoewel ze allemaal het zelfde principe hebben, wil ik de twee meest gebruikte diëten toch even aanhalen:

1.      South Beach Dieet

Eén van de bekendste dieetplannen in Amerika is het zogenaamde ''South Beach Dieet'' en is geschreven door Agatson en is een Amerikaanse cardioloog. Volgens hem is het dieetplan niet een dieet te noemen, maar eerder een manier van leven om sne