• oregano olie

Hoe oregano-olie kan helpen om van je kalknagels af te komen

2016-11-29T09:52:24+01:00april 4th, 2013|Kalknagels behandelen|4 Reacties

Laatste update: door

Hoe oregano-olie kan helpen om van je kalknagels af te komen

In een vorig artikel hadden we het reeds over laserbehandelingen tegen kalknagels. Nu kan zo'n laserbehandeling behoorlijk kostelijk zijn zeker als ze niet wordt vergoed door je ziekteverzekering, wat vaak niet het geval is.

Kalknagels zijn een vaak voorkomend probleem. Jammer genoeg is deze aandoening soms moeilijk te behandelen omdat het slikken van medicijnen dit probleem niet bij de wortel kan aanpakken. Nagels zijn relatief gescheiden van de bloedtoevoer waardoor medicijnen de aangetaste nagels vaak niet effectief kunnen bereiken. Dit gegeven maakt dat mensen die last hebben van kalk- (of schimmel)nagels aangewezen zijn op zalfjes en crèmes die op het huidoppervlak of op de nagel dienen aangebracht te worden.

Hoe oregano-olie te gebruiken?

Oregano-olie wordt gewonnen uit het oregano-kruid. Deze olie bevat een geconcentreerde versie van de schimmelbestrijdende capaciteiten die oregano van nature bezit en kan erg efficiënt zijn bij de bestrijding van schimmelinfecties, wat kalknagels eigenlijk zijn. Je moet er wel mee opletten want oregano-olie is erg krachtig en kan irriterend zijn voor de huid. Je kan daarom best geen onverdunde olie direct op de huid gebruiken tenzij je een rode en brandend aanvoelende plek rond je nagels wilt. Dat is immers hoe je huid zal reageren op zo een sterk middel.

Essentiële oliën kan je niet goed verdunnen in water. Deze oliën word best verdund in een zogenaamde 'drager-olie'. Goede drager-oliën zijn jojoba en olijfolie. Jojoba olie helpt bij het genezingsproces en heeft bijna dezelfde consistentie en eigenschappen als de olie of het