Hoge Bloeddruk2017-02-27T09:13:06+00:00

De beste adviezen om je bloeddruk op een natuurlijke wijze te verlagen.

Hoge bloeddruk zonder medicatie verlagen?

*Tijdelijk Gratis* Download het boek de "29 Bloeddruk Verlagers" om op een natuurlijke wijze je bloeddruk naar de veilige waarden te verlagen!

Klik hier om het boek 29 Bloeddruk Verlagers gratis te downloaden>>

hoge bloeddruk boek

De website is opgericht door Robert Jan Hendriks.

Oprichter OG, Voedingsdeskundige, Bestseller auteur

Hallo, mijn naam is Robert Jan Hendriks en ik heb dit onderdeel van de site opgezet voor mensen die een hoge bloeddruk hebben en het op een natuurlijke wijze willen verlagen.

Heb je op dit moment last van een hoge bloeddruk, dan kun je alles wat je moet weten vinden in het gratis ebook dat ik geschreven heb. Een hoge bloeddruk gaat vaak gepaard met een bepaalde levensstijl. Wil jij je bloeddruk verlagen? Dan zul je een aantal gerichte aanpassingen in je levensstijl moeten implementeren. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik zal het je leren via de artikelen en het gratis ebook!

Een te hoge bloeddruk is een vervelende aandoening en kan op langere termijn ernstige gevolgen hebben. Vaak is het zo dat mensen die een hoge bloeddruk hebben (ook wel hypertensie genoemd) niet in de gaten hebben dat ze een hoge bloeddruk hebben. Op deze website tref je allerlei handige informatie aan over het onderwerp “Hoge Bloeddruk” en een aantal handige tips om je bloeddruk direct te  verlagen!

De laatste blogs, tips en trends over hoge bloeddruk natuurlijk verlagen!

Probiotica en een hoge bloeddruk

Hoge Bloeddruk Verlagen Tips|

Hoewel het zeker nuttig is om bewerkt zout - het soort dat voorkomt in bewerkte voedingsmiddelen en gewoon keukenzout - weg te laten in je dieet, is het beperken van natrium niet dé remedie tegen hypertensie waarvan velen denken dat het het is. Er zijn eigenlijk nog veel andere strategieën die even en vaak zelfs belangrijker zijn voor het handhaven van gezonde bloeddrukniveaus. Een nieuw onderzoek benadrukte één van deze remedies: het in balans houden van je darmflora. Als je darmflora ongezond is, is je risico op het krijgen van hartaandoeningen, evenals vele andere chronische gezondheidsproblemen, vele malen groter dus is het logisch dat het nieuwe onderzoek heeft aangetoond dat probiotica, ook wel bekend als heilzame bacteriën, de bloeddruk beter kunnen beheersen.

Wat is hypotensie, of een te lage bloeddruk?

Hoge Bloeddruk|

Een lage bloeddruk is een moeilijke klinische bevinding voor een arts om aan te pakken. Hoewel een hoge bloeddruk bekend staat als de "stille moordenaar", omdat het maar weinig acute symptomen kent, kan hypotensie (hypo = laag + tensie = druk) normaal zijn voor een patiënt als het zonder symptomen is, maar ook heel gevaarlijk zijn als het verband houdt met een abnormale lichaamsfunctie. Soms is laag goed omdat zo de bloeddruk onder controle wordt gehouden maar soms is laag ook slecht omdat er dan niet genoeg druk is om de bloedstroom naar de organen van het lichaam te voeren.

Een hoge onderdruk - wat is hiervan de oorzaak?

Hoge Bloeddruk|

Een hoge onderdruk op zichzelf veroorzaakt doorgaans geen symptomen. Hoofdpijn, neusbloedingen en andere symptomen worden soms door een hoge bloeddruk veroorzaakt, maar het komt evenveel voor bij mensen met een normale bloeddruk. Zoek onmiddellijk medische hulp als je pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid ervaart, of een plotselinge aanval van zwakte, verandering in spraak of een verminderd bewustzijnsniveau opmerkt. Deze symptomen kunnen de aanwezigheid van een levensbedreigende complicatie van een hoge onderdruk aanduiden en kan een voorteken van bijvoorbeeld een hartaanval of een beroerte zijn.

Bloeddruk meten: thuis en bij de huisarts!

Hoge Bloeddruk|

Wanneer je thuis je bloeddruk bijhoudt, is het belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je elke keer een accuraat resultaat krijgt. Verkeerde lezingen kunnen je met onnodige paniek naar de dokter sturen - of erger nog het kan je misschien laten denken dat alles goed is terwijl dat juist niet zo is. We hebben acht eenvoudige stappen beschreven die er voor zorgen dat je het resultaat krijgt waarop je kunt vertrouwen.

Het verband tussen een hoge bloeddruk en stress + 16 tips!

Hoge Bloeddruk|

Wist jij dat er een direct verband is tussen stress en het krijgen van een hoge bloeddruk en zelfs vroegtijdig overlijden? Om stress te kunnen meten in de onderzoeken zijn factoren onderzocht die bij mensen woede en onmacht triggeren. Deze factoren hebben een direct negatief verband met de hoogte van je bloeddruk en op termijn je levensverwachting. Lees meer over stress en hoge bloeddruk en handige tips waarmee jij de stress kunt tegengaan.

Wat is een normale bloeddruk?

Hoge Bloeddruk|

Iedereen zou het liefst een gezonde bloeddruk willen hebben. Maar wat betekenen die cijfertjes nou precies? Wanneer je arts je bloeddruk opneemt, wordt het uitgedrukt als een meting met twee cijfers, een bovencijfer (de systolische druk) en een ondercijfer (de diastolische druk), zoals bijvoorbeeld 120/80.Het bovencijfer verwijst naar de hoeveelheid druk die er op je slagaders staat tijdens de samentrekking van je hartspier. Dit heet de systolische druk. Het ondercijfer heeft betrekking op je bloeddruk wanneer je hartspier tussen de slagen door ontspant. Dit heet de diastolische druk. Beide cijfers zijn belangrijk bij het bepalen van de toestand van de gezondheid van je hart. Hoe je je bloeddruk moet meten, en wat de normale bloeddrukwaarden zijn, lees je hier!

Load More Posts