Jicht Behandeling

Jicht Behandelingen Op Een Rijtje

jicht behandelingen

Jicht is een extreem pijnlijke vorm van artritis en volgens velen is de pijn erger dan bij andere reumatische aandoeningen. Maar waarom krijg je last van jicht? Het heeft vooral te maken met te veel urinezuur in het lichaam en het probleem is dat deze spiegels erg moeilijk onder controle te houden is.

Vandaar dat de beste behandeling tegen jicht is om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid urinezuur binnen de veilige waarden blijft. Dat betekent dat je moet oppassen met voeding hoog in purine.

Normaal zou je denken dat een gezonde gebalanceerde voeding automatisch laag is in purine, maar helaas is dat niet het geval.

Bij jicht dient er een aangepast dieet gevolgd te worden aangezien sommige ‘’gezonde’’ voedingsmiddelen toch hoog zijn in purine. Een goed voorbeeld is kip en vis, erg gezond vanwege de goede vetten en kip vanwege de eiwitten. Hierbij moet ik wel zeggen dat het per persoon verschilt, niet iedereen krijgt last van jicht door het eten van voeding hoog in purine.

Het beste is om voor je zelf uit te zoeken waar je tegen kunt, toch raad ik het aan om de echte boosdoeners te laten staan.

Jicht Behandeling #1: Dieet

Hieronder een korte lijst met voeding hoog in purine, vanzelfsprekend zijn er meer voedingsmiddelen:

hoog in purine

Vergeet niet om veel fruit en groente te eten, want deze zitten vol met kalium en belangrijke vitamines waardoor de hoeveelheid urinezuur afneemt. Ook raad ik het aan om selderij te eten omdat deze superfood ook je urinezuur doet dalen.

Naast gerichte levensstijl behandelingen wordt jicht ook behandeld en onder controle gehouden met medicijnen:

Jicht behandeling #2: Medicijnen

De keuze van medicijnen hangt grotendeels af van de fase van de jicht waarvan je last hebt. Ook zijn er individuele factoren waardoor maatwerk nodig is. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt bij het uitschrijven van medicijnen op basis van acute jicht aanval en het reduceren van ophoping kristallen in de gewrichten en jichtknobbels.

Ontstekingremmers (NSAID) zorgen ervoor dat de ontsteking geremd wordt en wordt evenals voorgeschreven wanneer iemand te maken heeft met een jicht aanval. Vervolgens wordt deze ook voorgeschreven in de onderhoudsfase van jicht. De dosering is volledig afhankelijk van de ernst van de jicht en een aantal ervan zul je op recept moeten krijgen waarbij andere ontstekingremmers zoals aspirines bij de drogist te krijgen zijn. Toch is het verstandig om niet op eigen houtje te experimenteren met de ontstekingsremmers en alleen onder toezicht van een arts vanwege bijwerkingen.

Colchicine wordt voorgeschreven om actue jicht aanvallen te stoppen en is zeker een effectief medicijn. Vrijwel direct merk je een verlichting van klachten. Helaas zijn er wel bijwerkingen zoals maagpijn, kramp, diarree tot zelfs overgeven. Dit is geheel afhankelijk van de dosering en daarom goed overleggen met een arts. Voor meer informatie over dit medicijn en de exacte werking kun je het beste even mijn colchicine artikel lezen.

Allopurinol is een receptmedicijn dat ook kan helpen om de urinezuur te verlagen, echter in het begin stadium van de kuur staat het bekend dat het tijdelijk zelfs de hoeveelheid urinezuur kan verhogen. Daarom is het belangrijk om dit medicijn te nemen onder nauw toezicht van arts waarbij eventueel een ander medicijn kan worden voorgeschreven om de tijdelijke verhoging van de urinezuur in het bloed op te vangen. Daarnaast zijn er ook forse bijwerkingen zoals huid problemen, ontstekingen in de aderen en toxiteit van het lever waardoor dit medicijn maar voor een korte duur wordt voorgeschreven.

Voor een uitgebreide lijst met receptmedicijnen neem dan een kijkje bij consumed onderdeel jicht medicijnen.

Jicht Behandeling #3: Natuurlijke Methode

Het behandelen van jicht kan erg lastig zijn en de effectiviteit van medicijnen is afhankelijk per persoon. Zo zijn er mensen die niet goed de ontstekingsremmers kunnen verdragen, daarbij is het ook nog maar de vraag hoe goed medicijnen werken tegen jicht op lange termijn. Vanzelfsprekend zijn medicijnen noodzakelijk, maar het voorkomen van jicht op een natuurlijke manier dient ook in het pakket van jicht behandelen aanwezig te zijn.

Hierbij wordt er gekeken naar specifieke jicht prikkels en het handhaven van normale urinezuurspiegels. Daarbij is persoonlijke 1 op 1 coaching erg belangrijk gezien de aard van de aandoening. Om die reden heb ik besloten een eigen nieuwe natuurlijke methode te ontwikkelen om jicht op een natuurlijke manier te stoppen en handhaven. Je hoeft alleen maar de simpele instructies uit het programma te volgen en je blijft jicht vrij.

De meeste effectieve Jicht Behandeling: Jicht Stoppen Methode!