• Klaar om te stoppen met roken

Klaar om te stoppen met roken?

2015-11-27T11:13:27+01:00november 27th, 2015|Stoppen Met Roken|2 Reacties

Laatste update: door

Klaar om te stoppen met roken?stoppen met roken

Bijna een kwart van alle Nederlanders rookt (1) en geeft ook toe te willen stoppen.

Maar hoe doe je dat nou precies? Er zijn maar weinigen die het pakje sigaretten in de prullenbak gooien en voor altijd Adieu zeggen.

Aan de motivatie is het niet gelegen. Maar ook roken is een verslaving en hoe langer je rookt, hoe moeilijker het wordt om te stoppen.

Nu weten we wel wat voor verschrikkelijke dingen roken met je gezondheid doet, maar wist je ook dat roken een negatief effect op je uiterlijk heeft?

Daarover hieronder meer.

In dit artikel wil ik graag dieper ingaan op de meest gebruikte en meest succesvolle manieren om te stoppen met roken.

Laten we beginnen....

Roken en je uiterlijk

Hoewel de formule voor de eeuwige jeugd niet bestaat, is het omgekeerde wel mogelijk.

Roken verouderd, het verandert je huid, tanden en haar. Het doet je jaren ouder lijken dan je echt bent.

Daarnaast heeft roken nog veel meer effecten, zoals op je vruchtbaarheid, hart en botten. En natuurlijk niet te vergeten, de effecten op je longen.

Sommige rokers worden bleker of krijgen een vlekkerige huid. Dit komt doordat roken ervoor zorgt dat je huid onvoldoende zuurstof en voedingsmiddelen krijgt.

Volgens experts kan dit al op jonge leeftijd voorkomen. Vlekkerige huid is bij jonge mensen die niet roken bijna niet te zien, maar bij rokers kan zich dit snel ontwikkelen.

Er zitten meer dan 4000 soorten chemicaliën in sigarettenrook. Veel van deze chemicaliën tasten collageen en elastine aan, deze vezels zorgen ervoor dat de huid sterk en veerkrachtig is.

Roken of zelfs meeroken tast deze belangrijke vezels van de huid aan. Dit kan zorgen voor diepere rimpels en uitzakkende huid.

En roken is niet alleen slecht voor je mooie gezicht, maar ook voor je figuur. Alles wat ooit sterk en stevig was, kan door de verminderde huidelasticiteit beginnen te