Langer Leven

Laatste Update: 21 november 2016

Langer Leven Met Resveratrol Deel 2: Wetenschappelijke studies

Klik hieronder om deel 1 te lezen:
Langer Leven Met Resveratrol Deel 1: Intro

Wanneer verschillende planten worden aangevallen door ziekteverwekkers zoals bacteriën of schimmels wordt resveratrol, een phytoalexin, natuurlijk geproduceerd. Resveratrol is momenteel een onderwerp van talrijke dierlijke- en menselijke studies naar de effecten ervan. De effecten van resveratrol op de levensduur van veel verschillende organismen blijven controversieel, met onzekere effecten in fruitvliegen, nematode wormen, en vissen die niet erg oud worden.

Resveratrol verhoogt de levensduur van muizen niet. Bij experimenten met zowel muizen en ratten bleek dat resveratrol anti-kanker hebben, anti-inflammatoire, bloedsuiker verlagende, en andere nuttige cardiovasculaire effecten had. De meeste van deze resultaten zijn (nog) niet gerepliceerd in mensen.

In de enige positieve menselijke proef zijn zeer hoge doses (3 tot 5 gram) van resveratrol in een nodig geweest om een aanzienlijk lagere bloedsuikerspiegel te reguleren.

Studies voor een langer leven

De groepen van Howitz en Sinclair melden in 2003, in het tijdschrift “Nature”, dat resveratrol de levensduur aanzienlijk verlengt van de gist “Saccharomyces cerevisiae”.Latere studies uitgevoerd door Sinclair toonden ook aan dat resveratrol levensduur van de worm “Caenorhabditis elegans”' en de fruitvlieg “Drosophila melanogaster”verlengde.In 2007 was een andere groep onderzoekers in staat om de resultaten met “Caenorhabditis elegans'' te reproduceren, maar een derde groep kon niet consistente toename van de levensduur van zowel de fruitvlieg als worm bevestigen.

In 2006 zorgden Italiaanse wetenschappers voor de eerste positieve resultaten van resveratrol supplementen in een gewerveld dier. Met behulp van een vis met een korte levensduur, “Nothobranchius furzeri'', met een mediane levensduur van negen weken, kwamen de onderzoekers erachter dat bij toediening van resveratrol de mediane levensduur met 56% verlengd werd.

In vergelijking met de controlegroep vissen van negen weken, normaal gesproken tegen het einde van het leven van deze vis, bleek dat de vis die resveratrol had gekregenveel meer zwom en beter kon leren om een onplezierige stimulus te vermijden. De auteurs merkten een lichte stijging van de sterfte bij jonge vissen op die veroorzaakt zou zijn door resveratrol. Ze veronderstelden dat de licht giftige stof het afweermechanisme zou stimuleren en dat dit zou leiden tot de levensduur verlenging.

Later dat jaar melde Sinclair dat resveratrol de nadelige effecten van een vetrijk dieet in muizen kon tegengegaan. Het vetrijke dieet was samengesteld door toevoeging van gehydrogeneerde kokosolie bij het standaard dieet, bij dit dieet kwam 60% van de energie uit vet en de muizen bij dit dieet aten ongeveer 30% meer calorieën dan de muizen op een standaard dieet. Zowel de muizen gevoed met het standaard dieet en de muizen met een hoog-vet dieet plus 22 mg / kg resveratrol hadden een 30% lager risico op overlijden dan de muizen op het vetrijke dieet.

Kankerpreventie

In 1997 melde Jang dat topische toepassingen van resveratrol de ontwikkeling van huidkanker tegenhield in muizen die behandeld waren met een carcinogeen.Er zijn sindsdien tientallen studies van de anti-kanker activiteit van resveratrol bij proefdieren gemeld. Er zijn geen resultaten van klinische proeven voor kanker gemeld.

Echter klinische studies die de effecten op darmkanker en melanoom (huidkanker) zouden meten zijn momenteel op zoek naar patiënten.In vitro interageert resveratrol met meerdere moleculaire doelen en heeft positieve effecten op de cellen van de borst, huid, maag, dikke darm, slokdarm, prostaat, bij pancreas kanker, en leukemie.

Dit is consistent met de resultaten van het dier kankermodellen, hieruit blijkt dat de in vivo effectiviteit van resveratrol wordt beperkt door de slechte systemische bio beschikbaarheid.Het sterkste bewijs van anti-kanker werking van resveratrol bestaat voor tumoren waar het direct in contact mee kan komen, zoals huid en maagdarmkanaal tumoren.

Voor andere vormen van kanker is eventueel bewijs nog onduidelijk, zelfs als grote hoeveelheden van resveratrol worden gebruikt. In verschillende studies, zorgen kleine doses (0,02-8 mg / kg) van resveratrol, profylactisch gegeven, voor een vermindering of zelfs compleet voorkomen van de ontwikkeling van darm-en dikke darm tumoren in ratten die verschillende kankerverwekkende stoffen toegediend kregen.

Klik hieronder om deel 3 te lezen:
Langer Leven Met Resveratrol Deel 3: Voeding

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share