• cholesterol en hoge bloeddruk

Leef lang en gelukkig deel 2: Het gevaar van hoge bloeddruk en cholesterol

2016-11-17T11:34:32+01:00november 4th, 2012|Langer Leven|0 Reacties

Laatste update: door

Leef lang en gelukkig deel 2: Het gevaar van hoge bloeddruk en cholesterol

Klik hieronder om deel 1 te lezen:
Leef lang en gelukkig deel 1: Hebben genen invloed?

Ons hart is het centrum van ons hart- en vaatstelsel, en het is van vitaal belang voor zowat alles dat ons lichaam leven geeft - van het transporteren van zuurstof tot aan ons immuunsysteem. Echter, het voedsel dat je eet en de hoeveelheid lichaamsbeweging die je elke dag krijgt hebben veel invloed op de algemene gezondheid van ons hart en de vele andere weefsels die deel uitmaken van ons cardiovasculair systeem.

Bloeddruk

Onze bloeddruk is een deel van de algemene gezondheid van ons hart dat regelmatig moet worden gecontroleerd en gereguleerd. Hoge bloeddruk of hypertensie kan worden beïnvloed door ons lichaamsgewicht, vooral als je een BMI score van 30 of hoger hebt. Deze score wordt geclassificeerd als ‘obesitas’. Overtollig vet verhoogt de hoeveelheid werk dat ons hart moet uitvoeren om bloed rond te pompen door ons lichaam.

Hoe harder je hart werkt, hoe meer druk er staat op de wanden van onze bloedvaten. Het verlagen van het lichaamsgewicht, zelfs 5 tot 10 procent, kan de bloeddruk verlagen en de gezondheid van het hart verhogen.

Lees meer: