Alternatieve Geneeskunde

Laatste Update: 15 november 2016

Natuurlijke alternatieven deel 4: Conclusie

Natuurlijke alternatieven deel 4:
Conclusie

Klik hier om deel 3 te lezen:
Natuurlijke alternatieven deel 3: Alternatieve behandelingen

Mensen moeten in de toekomst gaan kijken naar preventie, niet enkel naar genezen. Ondanks de snelle vooruitgang in de medische technologie lijkt het er steeds meer op dat mensen vaker last hebben van veel voorkomende infecties zoals rhinitis, keelontsteking, en bronchitis, om over chronische aandoeningen nog maar te zwijgen. Ernstige chronische aandoeningen en levensbedreigende ziekten zoals kanker nemen niet af ondanks de medische vooruitgangen, sterker nog, het aantal mensen met deze problemen lijkt zelfs alleen maar te stijgen.

Meer medicijnen, maar ook meer mensen krijgen last van aandoeningen

Hoe komt dat? Het klinkt averechts. Het probleem is dat de gezondheidszorg in onze samenleving reactief werkt in plaats van dat deze proactief wordt gebruikt. In plaats van zich te concentreren op de algemene gezondheid en welzijn, bijvoorbeeld door goede voeding, genoeg water, het vermijden van milieu-toxines en verontreinigende stoffen in ons voedsel en water zijn mensen ergens anders mee bezig. Onze zorg "deskundigen" wachten tot de symptomen zich laten zien voordat ze reageren of beginnen met een behandeling of therapie. Dat is natuurlijk vreemd, want als je proactief werkt kun je ervoor zorgen dat een bepaalde ziekte of aandoening geen een probleem wordt.

Ziekten bestrijden i.p.v. preventie

Artsen en wetenschappers werken dag en nacht om nieuwere, meer precieze diagnostische tests en meer gerichte en effectieve geneesmiddelen te onderzoeken om ziekten te bestrijden. Miljoenen euro’s worden uitgegeven aan dit onderzoek, deze producten en technologieën. Maar mensen worden niet beter en elk jaar worden er weer nieuwe gevallen van ziekten vastgesteld.

Het lijkt zinloos om verder te gaan op deze manier die duidelijk niet leidt tot een oplossing. Dat betekent natuurlijk niet dat onderzoek en ontwikkeling van nieuwe testen, medicijnen en andere behandelingstherapieën stopgezet zou moeten worden. Maar in plaats van dat we al die euro’s en uren stoppen in de ontwikkeling van deze nieuwe producten en technologieën, zou het niet veel logischer zijn om een deel van al die tijd en al dat geld te gebruiken in het identificeren en voorkomen / elimineren van de oorzaken van deze ziekten. En bijvoorbeeld ook het geld investeren op een manier waarop we de algemene bevolking informeren over gezonde levensstijl keuzes?

voorkomen is inderdaad beter dan genezen

Mensen horen vaak “voorkomen is beter dan genezen,” maar het is helaas zo dat dit voor veel mensen enkel een gezegde is. Er zijn mensen die niet weten wat een gezonde levensstijl is, maar dat zijn er niet veel. De meesten van ons weten wat we wel en niet zouden moeten eten, de meeste mensen weten dat ze niet genoeg water drinken, de meeste mensen weten dat veel alcohol drinken en roken slecht is voor de gezondheid, maar doen het toch.

Er zijn bepaalde chronische aandoeningen die gewoon ‘gebeuren,’ men heeft er aanleg voor of niet. Echter, er zijn ook genoeg chronische aandoeningen die goed te voorkomen zijn met een gezonde leefstijl. Als mensen gezonder zouden gaan leven zouden chronische aandoeningen veel minder voorkomen. Daarom is het nodig mensen niet meer wachten met gezonder leven maar zo snel mogelijk een gezonde leefstijl aannemen.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share