Behandelmethodes Oorsuizen

Verschillende soorten oorsuizen behandelingen

oorsuizen behandelen

Als je ergens last van hebt, ga je er van uit dat je bij je huisarts terecht kunt voor de oplossing. Je laat je onderzoeken en je verwacht dat je dan misschien een recept mee krijgt.

Je gaat naar de apotheker, haalt het medicijn op, je houdt je aan de aanbevolen dosering en je bent weer helemaal de oude!

Helaas is dit niet het geval als je last hebt van oorsuizen. Vele mensen is Nederland hebben hier last gaan, maar ondanks dat het een veelvoorkomende aandoening is, weten ze nog steeds niet precies wat men hier aan kan doen. Er is niet zomaar een pilletje wat werkt tegen tinnitus.

Ik dit artikel zal ik alle mogelijke behandelingen tegen oorsuizen aan je uitleggen. Ook ga ik in op wat er bij deze behandeling precies gebeurt. Oorsuizen is nog steeds een raadsel en 100% kan het op dit moment nog niet verholpen worden. Een aantal experimentele vormen van medicatie zijn wel succesvol getest op proefdieren, maar resultaat voor mensen laat nog steeds op zich wachten.

Verschillende soorten behandelingen

 • Behandeling met behulp van elektrode
 • Natuurlijke behandeling
 • Medicijnen
 • Medische operaties
 • Relax therapieën
 • TRT


1. Behandeling met behulp van elektroden

Bij deze behandeling voor oorsuizen wordt er dicht onder de schedel een elektrode geplaatst. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die last hebben van oorsuizen, een overactief gedeelte in de hersenen hebben. Dit overactieve gedeelte speelt een grote rol bij het ontstaan van de tinnitus.

De elektrode moet er voor zorgen dat het overactieve gedeelte in de hersenen als het ware gekalmeerd wordt, waardoor oorsuizen minder zou moeten worden of zelfs geheel verdwijnen. Niet iedereen kan deze behandeling zomaar even volgen. Alleen mensen die hele erge last hebben van oorsuizen komen hiervoor in aanmerking. Als je hele leven wordt beïnvloed door deze piep in je oor, dan kan dit de behandeling zijn die verlossend is. Deze behandeling voor oorsuizen blijkt vooral goed te werken als je nog niet zo heel erg lang last van oorsuizen hebt.

2. Natuurlijke tinnitus behandeling

natuurlijk

Steeds meer mensen die last hebben van heftige oorsuizen, zoeken naar een snelle oplossingen. Het is bewezen dat een bepaalde levensstijl de oorzaak kan zijn voor oorsuizen. Op het moment dat jij oorsuizen hebt omdat dit genetisch bepaald is, kun je vrij weinig doen aan het feit dat jij regelmatig een piep in je oor hebt.
Wanneer dit niet het geval is, kun je ook op een natuurlijke methode oorsuizen snel en effectief verminderen.

Allereerst is het belangrijk dat je leert waarom jij op dit moment last hebt van oorsuizen en wat het precies inhoudt. Vervolgens zal je leren welke stappen je moet ondernemen om je eigen oorsuizen onder controle te krijgen. Een aantal aanpassingen in je huidige levensstijl zijn vaak essentieel, wat zal leiden tot een zeer positief resultaat.

Wanneer je deze methode volgt, zal je oorsuizen snel minder worden en de kwaliteit van je leven zal er flink op vooruit gaan. Onderaan het artikel vindt je een link met een uitgebreide uitleg van wat deze methode precies inhoudt. Dus wil jij vandaag nog iets aan je oorsuizen doen, neem dan nu actie!

3. Medicijnen tegen oorsuizen

Zoals ik al eerder heb verteld zijn er niet echt medicijnen die oorsuizen doen oplossen. Sommige mensen slikken antidepressiva omdat ze simpelweg helemaal gek worden van aanhoudende oorsuizen. Raadzaam is om dit altijd eerst te overleggen met de huisarts. Deze medicijnen hebben allemaal vervelende bijwerking en als je al last hebt van oorsuizen kun je dat er natuurlijk niet goed bij hebben.

Toch bieden ze wel een goed ondersteuning. Tinnitus kan je hele leven in beslag nemen en de schade kan veel meer dan alleen lichamelijk en geestelijk worden.

Hieronder heb ik een aantal bijwerking van de medicijnen onder elkaar gezet.

 • Droge mond en droge ogen
 • Geen honger meer
 • Veel aankomen
 • Je lusteloos voelen
 • Hoofdpijn en slapeloosheid
 • Duizeligheid


Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is goed te begrijpen dat je niet zomaar deze zware medicatie voorgeschreven krijgt. De bijwerkingen zijn het minimale resultaat gewoon niet waard. Toch kan het verstandig zijn als je erge last hebt van oorsuizen. Overleg altijd goed met uw huisarts wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

4. Relax therapieën

Sommige mensen hebben baat bij verschillende relaxtherapieën. Yoga, meditatie en massages staan hierbij aan de basis. Als je veel stress hebt, dan kan dit veel mentale gevolgen hebben. Mensen die veel stress hebben kunnen door deze stress juist oorsuizen ontwikkelen. Massages en yoga bieden de mogelijkheid om helemaal te ontspannen. Als oorsuizen ontstaat door stress, kan dit vaak snel verholpen worden door een aantal relaxoefeningen. Stress is een belangrijke en vaak ondersteunde factor van oorsuizen en men moet zeker rekening houden met stress.

Niet alleen kan stress voor oorsuizen zorgen. Hoge bloeddruk, slapeloosheid en hoofdpijn zijn ook vaak gevolgen van een te lange blootstelling aan stress. Steeds vaker hebben we stress om van alles en nog wat. Belangrijk is om dit snel en effectief aan te pakken.

5. Tinnitus Retraining Therapie (TRT)

Bij deze training probeert men de gedachte van mensen met oorsuizen zo te verleggen dat ze de vervelende piep niet meer horen. Niet iedereen komt hier uiteraard voor in aanmerking.

[poll id="22"]

Welke oorsuizen behandeling is de beste?

Het is lastig te bepalen welke behandeling voor jou het beste werkt tegen oorsuizen. Het is een aandoening die veel mensen verschillend ervaren.

Operaties en medicijnen staan vaak niet op de nummer 1 voor mensen als het gaat om het aanpakken van oorsuizen, vanwege de risico's die een dergelijke behandeling met zich meebrengt. Steeds vaker wijkt men af en probeert men de oplossingen te zoeken op een natuurlijke manier. Een goede levensstijl die alle oorsuizen prikkels uitbant is noodzakelijk, en gelukkig ook zeker mogelijk.

Wil je meer informatie over een natuurlijk aanpak tegen tinnitus? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ik zal je direct een gratis rapport toesturen over supplementen en oorsuizen!

Ontdek hoe je met een natuurlijke methode je oorsuizen drastisch kunt verminderen: De Tinnitus Verdwijn Methode!