Waarom je oorsuizen hebt! Leden

Waarom je oorsuizen hebt!

Wanneer je last hebt van oorsuizen weet je natuurlijk hoe moeilijk het kan zijn om dit te behandelen. Waarschijnlijk heb je al talloze middelen geprobeerd zonder resultaat.

Bij sommige mensen zijn de oorsuizingen zo heftig dat ze niet meer goed kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

Schattingen lopen uiteen over hoe veel mensen last hebben van tinnitus..

Maar één ding is duidelijk! Het is een zeer serieuze aandoening en helaas zijn nog steeds te weinig behandel mogelijkheden.

Ook krijgen veel mensen te horen dat ze er mee moeten leren leven en pas bij meerdere malen aandringen wordt er serieus gekeken naar de chronische aandoening.

Cluster van Symptomen

Tinnitus kan een symptoom zijn van verschillende aandoeningen en klachten waardoor het erg moeilijk kan zijn om oorsuizen gericht te behandelen. Daarbij zijn er veel factoren waardoor tinnitus plotseling kan optreden of zelfs volledig door veroorzaakt kan worden.

Hieronder heb ik een lijst gemaakt met mogelijke factoren van oorsuizen. Het kan goed zijn dat je last hebt van één of meer factoren waardoor oorsuizen geprikkeld kan worden.

Oorzaak #1: Gehoorbeschadiging

Als je last hebt van oorsuizen is de kans groot dat het komt door een gehoorbeschadiging, want onderzoek heeft aangetoond dat hard lawaai / beschadigingen aan de oorzenuw tinnitus kan veroorzaken.

Om dit goed te begrijpen ga ik het eerst hebben over hoe je gehoor precies werkt.

Je oren zijn ongelooflijke complexe organen en uitermate gevoelig. Ze zijn in staat om zelfs de kleinste vibratie op te vangen en vervolgens te vertalen in je hersenen zodat je het kunt begrijpen.

Geluid en licht zijn beide golven en afhankelijk van de frequentie en trillingen in de lucht. Wanneer de frequentie
van de bron hoog is dan heeft de geluidsgolf ook een hoge frequentie.

Het geluid dat we horen komt allemaal van een vibrerende bron. Wanneer je een toren bel hoort zorgt de trillingen van de bel ervoor dat de lucht in trilling wordt gebracht en je hoort het geluid.

Het meest ongelooflijke hieraan is dat het volledig onbewust en op de automatische piloot gaat. Een beschadiging aan het gehoor (wat één van de grote oorzaken is van tinnitus) komt door een beschadigingen (hard lawaai) aan de oor zenuw.

Mensen met dit soort gehoorbeschadigingen hebben niet alleen problemen om te horen en prikkelen oorsuizen, maar ook het begrijpen van woorden tijdens een gesprek.

Oorzaak #2: Ototoxiciteit

Heb je last van een gehoorbeschadiging, dan zijn vaak oorsuizen het gevolg. Maar wat veel mensen niet weten is dat tinnitus ook het gevolg kan zijn van medicijnen met ototoxische stoffen.

Ik besloot eens verder te onderzoeken naar deze ''ototoxische stoffen'' en waar ze in verwerkt zijn en het effect op gehoorverlies, oorsuizen en balans problemen.

Wat zijn ototoxische stoffen?

Sommige medicijnen kunnen het gehoor beschadigen waardoor gehoorverlies,oorsuizen of zelfs balans problemen het gevolg zijn. Medicijnen met dergelijke bijwerkingen noem je ook wel ototoxisch.

Ik heb zelf onderzoek gedaan op het internet en een hele waslijst met medicijnen gevonden. Momenteel zijn er 200 bekende ototoxische medicijnen, een aantal zijn op basis van recept en een aantal kun je bij de drogisterij krijgen.

Symptomen zoals oorsuizen, gehoorverlies of balans problemen kunnen komen door bepaalde medicijnen en daarom is het erg belangrijk om je medicijngebruik goed te overleggen met je arts.

Wanneer de beslissing is genomen om een serieuze aandoening te behandelen zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol of kanker met een aantal ototoxische medicijnen dan moeten natuurlijk de bijwerkingen van te voren besproken worden.

Maar naast receptmedicijnen tref je ook ototoxische stoffen aan in "over de toonbank" middelen.

Hieronder een algemene lijst met medicijnen waar ototoxische stoffen in kunnen verwerk zijn en voor gehoorbeschadigingen en of tinnitus KUNNEN zorgen:

  • Antibiotica
  • Medicijnen bij chemotherapie
  • Ontstekingsremmende geneesmiddelen
  • Salicylaten
  • Diuretica
  • Asperine

Zoals je kunt lezen kunnen deze medicijnen noodzakelijk zijn om andere aandoeningen te behandelen. Een vervelende bijwerking is dan oorsuizen of gehoorverlies.

Oorzaak #3: Stress, Angst & Nervositeit

Stress is de oorzaak van veel gezondheidsproblemen, en kan in veel gevallen oorsuizen sterk vergroten of het geluid in de oren verergeren.

Natuurlijk zijn er tal van redenen waarom iemand last kan krijgen van oorsuizen, maar het is bewezen dat stress en angst juist het geluid in de oren enorm intensifiëren.

Hierdoor is het noodzakelijk dat mensen met tinnitus goed leren omgaan met stress en angst om juist tinnitus niet te verergeren of zelfs gedeeltelijk te verminderen.

Wanneer je last hebt van tinnitus heb je het gevoel alsof je de hele dag wordt aangevallen door een niet stoppende hinderlijke last.

Het grote probleem met tinnitus is dat je juist er EXTRA klachten bij begint te ontwikkelen. Denk aan slapeloosheid, angst en zelfs depressie, een vicieuze cirkel als het ware die moeilijk te ontsnappen is.

Je snapt natuurlijk dat het daarom van ongelooflijk groot belang is om toch een manier te vinden om je te leren ontspannen, ondanks de hinderlijke symptomen van tinnitus.

Natuurlijk is dit veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar toch zul je een manier moeten vinden om juist je stress niveaus te beperken omdat door stress het gezoem en gesuis velen malen erger wordt.

Het is jammer dat mensen juist STRESS krijgen van tinnitus totdat het de symptomen alleen blijven verergeren. Gelukkig zijn er veel manieren om stress en angst onder controle te krijgen voordat het uit de hand loopt en je tinnitus verergerd.

Het Missende Puzzelstukje

De laatste paar jaren ben ik druk bezig geweest om mensen met verschillende gezondheidsklachten te helpen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat tinnitus op een natuurlijke manier drastisch te verminderen is.

De Tinnitus Verdwijn Methode is het kritische missende stukje van de puzzel om oorsuizen klachten met tenminste 70% te verminderen en weg te houden.

Maar er zijn 2 dingen die je eerst moet weten voordat je echt wat kunt doen tegen oorsuizen:

Allereerst, het stappenplan is niet gericht op ”snel” resultaat. Maar eerder op ”blijvend” resultaat door alle onderliggende oorzaken aan te pakken van tinnitus.

Door te richten op de oorzaken van tinnitus  kun je blijvend van de klachten afkomen.

Ten tweede, je zult versteld staan hoe eenvoudig het eigenlijk is. Je zult begrijpen waarom je überhaupt last hebt van een oorsuizen en waarom de unieke combinatie van voeding, kruiden, supplementen en lifestyle tips zo effectief en snel werken.

Zelfs als je maar een fractie van de tips en stappenplannen zult toepassen heb je al snel resultaat.

Klik op de onderstaande link om je aan te melden voor de Tinnitus Verdwijn Methode.

Tinnitus Verdwijn Methode

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad, zo niet laat het me weten!

Op je goede gezondheid,

Jack Boekhorst