Oorzaken van aambeien

Wat zijn de oorzaken van aambeien

aambeien onbalans

Laten we het eerst eens gaan hebben over waarom je last hebt gekregen van aambeien. Ik ben er achter gekomen dat je lichaam altijd streeft naar optimale gezondheid. Ik zal hier nu niet te diep op in gaan maar de reden dat je last hebt van aambeien is door een systematische en lichamelijke onbalans.

Gelukkig laat je lichaam deze onbalans aan je weten, maar de meeste mensen luisteren niet naar deze berichten. Een bericht kan zijn dat je:

 • oververmoeid bent
 • weinig energie hebt
 • slaap problemen hebt
 • chagrijnig bent
 • last van je maag hebt
 • hoofdpijn hebt
 • of natuurlijk aambeien...

Het grote probleem is dat door alleen maar de symptomen te behandelen deze berichten helemaal genegeerd worden en er structurele gezondheidsklachten ontstaan. Hierdoor kan een kleine onbalans een chronische ziekte worden. Ik gebruik altijd de metafoor:

"Zie je lichaam als een auto, deze loopt het beste als de wielen zijn uitgelijnd, er voldoende olie in de motor zit en de juiste benzine wordt getankt".

Het probleem is dat de meeste mensen deze auto de verkeerde olie en benzine geven"

Als je door blijft gaan met je auto de "verkeerde" brandstof te geven, dan krijgt de motor vanzelf serieuze problemen. Logisch natuurlijk! In het geval van ons lichaam is dit niet anders. Geef je het de verkeerde brandstof, dan ontstaan problemen. Bij sommige mensen uit dit zich in hoge bloeddruk, te hoge cholesterol, slapeloosheid, etc.

Bij jou zijn het juist aambeien. Maar je bent niet alleen, omdat volgens onderzoek 1 op de 2 mensen tenminste één keer in hun leven last krijgt van aambeien!

Door structureel de verkeerde brandstof te geven, verslechteren je aambeien enorm, en kunnen ernstige uitzakkingen het gevolg zijn. Veel mensen weten ook niet dat aambeien ook nog voor andere gezondheidsklachten kunnen zorgen. Problemen met de darmen en spijsverteringsproblemen komen steeds vaker voor. Je probeert één probleem te verhelpen (aambeien) en er komen meerdere klachten bij!

Aambeien kunnen leiden tot...

Wat de meeste mensen niet weten is dat aambeien ook (indirect) kunnen leiden tot tal van andere gezondheidsproblemen:

 • Overgewicht,
 • Hoge bloeddruk,
 • Te hoge cholesterol,
 • Weinig energie,
 • Oververmoeid,
 • Spierpijn,
 • Hoofdpijn,
 • Hart en vaatziekten,
 • En ernstige uitzakkingen van de aambeien!


En dit is nog maar een korte lijst met klachten van wat de gevolgen kunnen zijn van je aambeien.

Het goede nieuws is dat je aambeien goed kunt behandelen met een totaaloplossing die zich richt op de daadwerkelijke oorzaken van aambeien. Neem de oorzaak weg en je aambeien verkleinen en verdwijnen! Daarbij voorkom je andere gezondheidsklachten en voel jij je weer gezond en vitaal!

De werking van je lichaam

Je spijsvertering is cruciaal bij het goed functioneren van je lichaam. De belangrijkste taak is om voedsel te verteren tot bruikbare stoffen die weer door je lichaam kunnen worden opgenomen. Dit is echt een wonderbaarlijk proces, omdat voedsel van de mond, door de - slokdarm - maag - darm - en anus gaat.

Maar door de huidige manier van leven wordt dit proces verstoord omdat veruit het meeste voedsel dat we binnenkrijgen teveel zogenaamde "snelle" koolhydraten bevat, waardoor je complete spijsverteringssysteem erg hard moet werken (er zijn ook langzame koolhydraten). Dit is al met al een ongezonde zaak.

ons lichaamDoor je spijsvertering te veel te belasten treden er verschillende gezondheidsproblemen op zoals constipatie, brandend maagzuur, problemen met de darmen en door de hoge druk natuurlijk aambeien!

Daarbij kan je spijsvertering ook worden aangetast als het wordt overspoeld door te veel zuren. Zuren ontstaan niet alleen door de "snelle" koolhydraten die we eten, maar ook uit andere suikers, overtollige vetten, hoge zuur vormende voedingsmiddelen en urinezuur. Vervolgens gaan al deze belastende zuren van je maag rechtstreeks naar je organen!

Het is belangrijk om te weten wat aambeien precies zijn, hoe zij ontstaan, en welke behandeling het meest effectief is. Ook moet je de aambeien zeker niet onderschatten, omdat het ook voor andere gezondheidsklachten kunnen zorgen. De juiste behandeling kan u helpen om terugkerende aambeien te voorkomen en bestaande aambeien te verhelpen.

Nu zijn er verschillende behandelingen op de markt. Hieronder een overzicht:


Lees meer: Aambeien behandelingen

De eerste 3 behandelingen zal ik hier niet uiteenzetten, omdat je daarvoor een afspraak moet maken met je huisarts. Als gezondheidscoach ben ik meer een voorstander van het aanpakken van de oorzaak van aambeien. Niet de symptomen behandelen met medicatie of ingrepen. En dan heb ik het nog niet eens over de vele gezondheidsrisico’s van medicijnen en mogelijke chirurgische ingrepen.

Goed laten we het eens gaan hebben over de natuurlijke behandeling:

 • We moeten ons lichaam de noodzakelijke "bouwstenen" geven om gezondheidsklachten zoals aambeien te verhelpen!
 • We moeten stoppen met een levensstijl waardoor juist aambeien worden veroorzaakt, en het lichamelijke herstelproces bevorderen!


Levensstijl

Vaak hoor ik van mijn lezers dat ze zich "beter" willen voelen. Dat ze meer energie willen, dat ze hun jeugdige vitaliteit missen en weer willen bruisen van energie. Maar bijna niemand van hen weet waar te beginnen.

Ik heb nieuws voor je! Je lichaam wil dit ook allemaal! Je lichaam wil fit, vitaal, en gezond zijn, en bruisen van energie. Je lichaam streeft altijd naar optimale gezondheid. Sterker nog, je lichaam heeft alle middelen in huis om dat te bereiken. En als jij je niet goed voelt, last hebt van aambeien en wellicht andere klachten, dan geef jij je lichaam niet de natuurlijke "bouwstenen" om dat te bereiken, en vaak is het gevolg gezondheidsklachten waaronder aambeien!

Wat heeft dit met aambeien oplossen te maken?

Mijn boodschap is dat aambeien een gevolg zijn van een groter probleem, een lichamelijk onbalans! Je lichaam krijgt niet de juiste bouwstenen om optimaal te functioneren. Het gevolg is voor de ene, een hoge bloeddruk of overgewicht, voor jou zijn dat aambeien! Gelukkig kun je het lichamelijke probleem verhelpen door de onbalans te herstellen en dan zullen je aambeien ook verdwijnen en voorkom je terugkerende aambeien.

Spijsverteringssysteem

Ik had het al even kort gehad over ons spijsverteringssysteem, maar ik wil hier graag even dieper op in gaan omdat het cruciaal is wat betreft je aambeien.

Je spijsverteringssysteem is erg belangrijk voor je algemene gezondheid, omdat het letterlijk het systeem is dat ervoor zorgt dat jij voedsel kunt omzetten in brandstof, nutriënten (voedingsstoffen), en de basis bouwstenen welke je lichaam nodig heeft om cellen te vervangen.
[pullquote]Je gezond en goed voelen, begint bij je spijsvertering![/pullquote]

Een aantal Tips:

 • Wanneer je eet, zorg dat je tenminste 20 tot 30x kauwt, omdat je spijsvertering al begint in je mond (door speeksel).


Veel mensen kauwen slechts enkele malen, natuurlijk, ons lichaam kan ook voedsel verteren zonder dat jij 30x kauwt. Maar dan komt alles neer op vertering door zuren en enzymen in de maag. Dit is een enorme belasting, waarbij veel van de energie, die jij juist uit het voedsel probeert te halen, direct verloren gaat. In feite belast jij dus je maag door slecht te kauwen.

De meeste mensen met aandoeningen zoals brandend maagzuur, aambeien, constipatie etc. krijgen hier last van omdat ze onregelmatig en op een slechte manier eten. Regelmaat is voor ons verteer systeem erg belangrijk. We krijgen niet voor niets op vaste tijden op de dag honger.

 • Doe wat ik doe, eet kleine maaltijden (400 calorieën) elke 2,5 uur omdat het precies zo lang duurt voor je lichaam om het te verteren! Vanzelfsprekend heeft deze tip alleen al een enorme impact op je aambeien! Omdat het spijsverteringssysteem en de darmen een stuk minder belast worden.

Aambeien Tips

 • Nog een tip is om voedsel te eten waar veel bouwstoffen in zitten! Alle bewerkte voedingsmiddelen – witte rijst, bloem, witte suiker etc. hebben praktisch geen bouwstoffen die je lichaam kan gebruiken. Het zijn als het ware "lege calorieën"!
  Dus zodra je het woord "verrijkt" of "bewerkt" hoort, betekent dit dat ze er iets in hebben gedaan waar je niets aan hebt.
 • Mijn ezelsbruggetje is altijd: Probeer zo vers en organisch mogelijk te eten! Want dan weet je tenminste wat er in je voedsel zit!
 • Vers en organisch voedsel ondersteund tal van lichamelijke processen, waaronder je spijsverteringssysteem en natuurlijk je immuunsysteem. Hierdoor blijf je gezond en krijg je geen akelige klachten zoals aambeien!
 • Ik weet dat ik misschien klink als een beetje "extreem", maar ik meen dit echt! Ik wil echt dat jij beter gaat eten, een gezondere leefstijl krijgt en daardoor je klachten zoals aambeien de baas weet te worden. Je zult zien dat je dan niet alleen een veel sterker immuunsysteem zult krijgen, maar tevens met veel meer energie de dag door zult komen!

1. Alcohol en aambeien

Alcohol is een groot probleem als je vaak last hebt van aambeien. Zoals je waarschijnlijk zelf al weet, heeft alcohol de leuke bijwerking dat het je uitdroogt. Hierdoor wordt je stoelgang alles behalve bevorderd. Het is belangrijk dat je niet te veel alcoholische consumpties nuttigt als je last hebt van aambeien, of als je aan een betere algehele gezondheid wil werken.

2. Water en aambeien

Hierboven heb je kunnen lezen dat aambeien een gevolg kunnen zijn van overmatige alcohol consumptie. Door alcohol zal je uitdrogen. Wanneer je te weinig water drinkt (minimaal 2 liter vocht per dag) zul je ook uitdrogen en hierdoor kan je stoelgang ook lastiger verlopen. Deze 2 prikkels gaan eigenlijk samen.

Vaak last van aambeien? Drink dan voldoende water en zorg dat je alcohol laat staan.

3. Verkeerde stoelgang

Misschien klinkt dit heel raar, maar de meeste mensen hebben een verkeerde stoelgang. Of ze persen te hard, ze houden hun adem in, of ze hebben een verkeerde houding zodat er teveel druk op de anus komt te staan. Doordat er te veel druk op de zwellichamen komt te staan, kan dit er voor zorgen deze zwellichamen gaan opzwellen en zich naar buiten gaan bewegen.

4. Aambeien en voeding

Wanneer je vezelarm voedsel eet, kan dit de stoelgang vermoeilijken. Op het moment dat je last hebt van aambeien, zorg er dan voor dat je regelmatig voeding eet met voldoende vezels.

Een appel per dag is een goed begin!

5. Aambeien, chronische aandoening?

Sommige mensen hebben last van chronisch aambeien. Dit betekent dat ze regelt last krijgen van deze aandoening. Het kan zijn wanneer je familie hebt die regelmatig last heeft van aambeien, dat jij ook vaker last krijgt van de aandoening.

6. Zwangerschap en aambeien

Zwangerschap is één van de grootste wonderen van de mensheid, absoluut. Maar het heeft ook een aantal kleine negatieve punten. In de tijd dat een foetus groeit in het vrouwen lichaam gaat deze steeds meer plaats innemen. Helaas moeten alle anderen onderdelen hier wat "comfort" voor inleveren. Er komt druk te staan op de blaas waardoor de dames vaker moeten plassen. Ditzelfde gebeurd bij de endeldarm waarin onze ontlasting ligt opgeslagen.

Deze verhoogde druk kan resulteren in het ontwikkelen van aambeien. Hoe langer iemand zwanger is en hoe groter de ongeboren baby wordt, hoe meer druk er op de zwellichamen komt te staan, en hoe meer kans op aambeien ontstaat.

Lees verder: Aambeien blog

Pak de aambeien aan bij de OORZAAK en los het probleem snel op! Voor meer informatie en tips klik dan hier voor het Aambeien Verdwijn Plan!