Schimmelinfectie: Oorzaak & Gevolg

Waarom heb ik een schimmelinfectie?

Waarom heb ik een schimmelinfectie?Niets komt je zomaar aanwaaien en zo is het ook met een schimmelinfectie. Elke aandoening heeft een oorzaak en bij schimmelinfecties zijn deze ook duidelijk aan te wijzen.

Een schimmel heeft een "voedingsbodem" nodig om te kunnen groeien. Net als dat er schimmels zijn die alleen kunnen overleven op een rotte appel of op een dood stuk hout. Zijn er ook schimmels die kunnen groeien op een mensenhuid.

Ons immuunsysteem zorgt ervoor dat alle “indringers” ons lichaam zo snel mogelijk verlaten. Als je een optimaal functionerend immuunsysteem hebt, zal je dus ook niet zo snel ziek worden. Een goed immuunsysteem zorgt er ook voor dat schimmels niet snel of überhaupt niet kunnen gaan groeien. Voordat ze de kans krijgen zich te verspreiden, worden ze al door onze immuun cellen aangevallen en gedood.
[pullquote]Een schimmelinfectie, is zo opgelopen![/pullquote]

Onze huid werkt als een beschermende laag voor ons lichaam. Op het moment dat dit “membraan” doorbroken wordt door een wondje, kunnen er infecties ontstaan omdat de beschermende laag op de plaats van de wond verdwenen is.

Als een wondje niet snel geneest omdat ons immuunsysteem niet optimaal functioneert  bijvoorbeeld door een ongezonde levensstijl, dan kan op de zachte onderlaag onder de huid een schimmel gaan nestelen.

Zoals je misschien wel weer, planten schimmels zich voort via sporen. Deze sporen zijn een soort minuscule zaadjes die door de lucht zweven. Deze sporen dringen het wondje binnen en beginnen te groeien op de onderlaag van de huid, waar ze een rijke voedselbodem vinden.

Je immuunsysteem gaat dan direct in de aanval en stuur een soort "soldaat cellen" naar het wondje om deze indringers te doden, en een reparatie team om de wond te dichten.

Een goed functionerend immuunsysteem doet dit binnen de kortste keren, en jij ondervind er nauwelijks last van. Maar als je immuunsysteem hapert, dan wordt de schimmel soms niet op tijd gestopt en begint deze zich te verspreiden. Je spreekt dan van een schimmelinfectie.

Niet alleen een open wond kan voor schimmel gerelateerde problemen zorgen. Een schimmelinfectie kan veel meer oorzaken hebben.

Lees meer: Gevolgen van een schimmelinfectie!

Oorzaken Schimmelinfectie

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende oorzaken en risicofactoren die een candida schimmelinfectie kunnen veroorzaken.

schimmelinfectie factoren
Schimmelinfectie-schema

Het is niet zo dat wanneer je bijvoorbeeld zware medicijnen neemt, je dan gegarandeerd een schimmelinfectie oploopt. Voor iedere persoon gelden er andere factoren en hierboven zijn de meest voorkomende onder elkaar gezet. Meestal ontstaat een schimmelinfectie ook niet vanwege slechts één bepaalde factor.

Lees meer: "Schimmelinfectie medicijnen"

Het is vaak zo dat een aantal factoren samen verantwoordelijk zijn voor een schimmelinfectie. Zoals je waarschijnlijk al zal zijn opgevallen, hebben de bovenstaande risico factoren ook allemaal invloed op je immuunsysteem.

schimmelinfectie oorzaken
schimmelinfectie oorzaken

Ik zal nu antwoord geven op de vraag: Waarom heb ik een schimmelinfectie?

Om te beginnen moeten we er achter komen waarom er in je lichaam een moment is opgetreden waarin een schimmel niet alleen heeft kunnen binnendringen, maar ook de juiste omstandigheden heeft gehad om zich te gaan vermenigvuldigen en te groeien.

De reden dat je een schimmelinfectie hebt gekregen is omdat je een “omgeving” hebt gecreëerd waar die bepaalde schimmel zich gemakkelijk heeft kunnen vestigen en heeft kunnen groeien.

Wil je hier vanaf, dan is het belangrijk dat jij die 'optimale omgeving' voor de schimmel omtovert in een “antischimmel omgeving”. Dit klinkt heel eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit een van de moeilijkere dingen te zijn.

Het betekent dat je een aantal van je huidige leefomstandigheden zal moeten aanpassen. Waarschijnlijk zijn er bepaalde routines in jou dagelijks leven aanwezig die er mede verantwoordelijk voor zijn dat jij de schimmel een voedingsbodem geeft.

Omdat juist je huidige manier van leven ervoor zorgt dat je een schimmelinfectie hebt gekregen, moeten we hier wat veranderingen in gaan aanbrengen. Het belangrijkste van alles is om ervoor te zorgen dat je lichaam zelf sterk genoeg is om een schimmelinfectie uit je lichaam te bannen!

Schimmelinfectie oorzaken waar je geen invloed op hebt

Sommige mensen worden met de aanwezigheid van een schimmel geboren. Begrijp me niet verkeerd. Een schimmel die in je lichaam aanwezig is, hoeft niet per se voor problemen te zorgen. Maar bij deze mensen is het extra belangrijk dat het immuun systeem altijd sterk genoeg is om de schimmel onder controle te houden, anders begint deze zich te verspreiden.

Het compleet vernietigen van zulke schimmels is vaak heel moeilijk of zelfs onmogelijk omdat de bron zich op een plaats in het lichaam vind waar het immuunsysteem geen invloed kan hebben, sommige schimmels nestelen zich bijvoorbeeld in de dode huidlaag waar geen bloed door stroomt.

Hormonen

Vrouwen zijn door hun hormoonhuishouding ook belast met een hoger risico op een schimmelinfectie. Daarnaast zijn er ook nog bepaalde schimmelinfecties (vaginale infectie) waar iedere vrouw last van kan krijgen. Dit komt omdat de candida schimmel altijd aanwezig is in de vagina van de vrouw en een slechte hormoonhuishouding kan deze de omstandigheden geven die nodig zijn voor een schimmelinfectie om door te breken.

Al deze factoren moeten worden aangepast om voorgoed van je schimmelinfectie af te komen. Een totaaloplossing is vereist die niet alleen de symptomen onderdrukt met de traditionele manier van behandelen.

Om permanent van je schimmelinfectie af te komen raad ik je het aan om met mijn stappenplan aan de slag te gaan. Dit is speciaal ontwikkeld voor mensen om definitief van schimmelinfecties af te komen door je immuunsysteem dusdanig te versterken dat een schimmelinfectie niet meer kan doorbreken.

De oorzaken en symptomen aanpakken? Probeer nu De Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode!