Soorten Schimmelinfecties

De verschillende soorten schimmelinfecties

schimmelinfectie

Inhoud:
1. Vaginale schimmelinfectie
2. Schimmelinfectie op de penis
3. Ringworm
4. Gele nagels
5. Schimmelinfectie tussen de tenen
6. Spruw
7. Candida Albicans
8. Terugkerende en blijvende schimmelinfectie

Er bestaan duizenden soorten schimmels en schimmelinfecties. Je vindt ze terug bij mensen, dieren, planten, dood hout, en zelfs op muren en vloeren. Al deze verschillende soorten schimmels hebben een andere “bodem” nodig om te overleven. Zo zijn er schimmel die alleen maar op de huid of in ons menselijk lichaam kunnen overleven.

In dit artikel zal ik de meest voorkomende schimmelinfectie behandelen die bij de mens voorkomen. Ik heb ze niet op een speciale volgorde gezet, dus dit betekent niet dat de eerste infectie het meest voorkomt!

Vaginale schimmelinfectie

Schimmelinfectie vrouw

Deze vorm van een schimmelinfectie komt alleen voor bij vrouwen en onderzoek toont aan dat ongeveer 80% wel eens last krijgt van een infectie.

Deze vorm uit zich door een witte afscheiding, en een niet al te frisse geur. Jeuk en pijn bij het plassen zijn veel voorkomende gevolgen. Oorzaken kunnen zijn, voeding, slechte of juist een te goede hygiëne of zelfs verkeerd ondergoed kan één van de oorzaken zijn. [pullquote]Vaak is een candida infectie een opstapeling van verschillende oorzaken![/pullquote]

In de meeste gevallen zal het niet echt lange termijn problemen veroorzaken. De kans is klein dat er blijvende schade optreed.

Lees meer: "Vaginale schimmelinfectie"

Schimmelinfectie op de penis

Schimmelinfectie man

Deze vorm betreft alleen mannen. In tegenstelling tot de vrouwelijke vorm van deze schimmel komt deze vorm niet zo vaak voor. Deze vorm uit zich door witte vlekken op de penis samen met veel pijn tijdens het plassen. Ook deze vorm kan goed worden behandeld, op de “natuurlijke manier” en op de “ouderwetse manier” met medicatie.

Wanneer een man die last heeft van een schimmelinfectie aan de penis, gaat vrijen met een vrouw is de kans aanwezig dat de vrouw ook een schimmelinfectie krijgt. Echter, een schimmelinfectie valt niet onder te term SOA, maar het is wel degelijk besmettelijk. Andersom is de besmettingskans een stuk kleiner.

Voor een man kan het wel zorgen voor blijvende schade. Daarom is het belangrijk dat dit probleem snel wordt aangepakt!

Lees meer : "Schimmelinfectie man"

Ringworm

Ringworm schimmel op schouderEen ringworm komt vooral voor op de armen en benen van een mens, maar het is ook mogelijk deze vorm van schimmelinfectie op andere delen van het lichaam te hebben. Deze vorm uit zich door een fel rode en jeukende ronde plek op het lichaam. Deze vorm is het meest besmettelijk van alle schimmels!
Zalf en goede voeding kunnen de oplossing bieden en natuurlijk het versterken van je immuunsysteem.

Gele nagels

gele nagelsDeze vorm is een niet al te prettig gezicht en wordt daarom vaak bedekt.
Deze vorm kan voorkomen op zowel de teen als vingernagels. Dit is een schimmel die onder de nagel groeit en wanneer je deze niet snel behandeld, kan deze de nagels blijvend aantasten. Deze vorm uit zich door ( je raadt het al) een gele kleur op de nagels. Op lange termijn kunnen de nagels zelfs afbrokkelen.

Lees meer: "kalknagels en schimmelnagels"

Schimmelinfectie tussen de tenen

Deze vorm wordt vaak in zwembaden of in de douche opgelopen. Deze uit zich door schilferige huid tussen en op de teennagels. Deze vorm is ook zeer besmettelijk en daarom wordt er ook altijd geadviseerd om slippers te dragen in openbare zwem/douche gelegenheden. Zalf en medicijnen kunnen uitkomst bieden.

Spruw

spruwDeze vorm komt vooral voor bij kleine kinderen en baby's . Deze vorm is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelende bijwerkingen hebben. Deze vorm uit zich vaak d.m.v. kleine witte vlekje op de wangen of in de mond van de baby.

Lees meer: "Spruw"

Candida Albicans

Een van de meeste voorkomende vormen van schimmels in ons lichaam is, candida albicans. Deze ontwikkeld zich vaak in het lichaam en heeft veel vervelende bijwerkingen:

  • Moeilijke stoelgang
  • Slechte darmwerking
  • Vaak moe
  • Vaak ziek
  • Etc.


Immuunsysteem

De schimmel tast je gehele immuunsysteem aan. Daarom is het belangrijk dat deze (je immuunsysteem) zo optimaal mogelijk werkt om de schimmelinfectie tegen te gaan en uit je lijf te verbannen.

schimmel bacterieWanneer je een darm foto in het ziekenhuis maakt zal je zien dat er op de wand van je darmen allemaal witte vlekken zitten. Dit is de schimmel waarover we praten. Wanneer deze schimmel niet snel wordt aangepakt, zal deze zich ook kunnen uitbreiden over je hele lichaam.

Veel soorten

Zoals je ziet zijn er veel soorten schimmel waarvan een mens last kan hebben. De bovengenoemde soorten schimmels zijn slecht een klein percentage van het totale aantal. Er zijn ook nog veel meer soorten, alleen die zijn van dusdanig onschadelijke aard dat het niet de moeite is om deze hierboven te vermelden.

Terugkerende en blijvende schimmelinfecties

Sommige schimmels zijn constant actief op je huid. Ook zijn er schimmels die alleen actief worden na bepaalde prikkels. Candida albicans kan in elk deel van ons lichaam voorkomen. Het is daarom ook bijna onmogelijk om alle verschillende prikkels van de schimmelinfectie op te noemen. Deze oorzaken veranderen snel en er komen steeds meer oorzaken bij. Het kan zijn dat je de ene dag meer last hebt van schimmelinfecties dan de andere dag.

Waardoor wordt het geprikkeld?

Op het moment dat je dan een schimmelinfectie krijgt, zou je eigenlijk bij jezelf moeten nagaan wat je op die dag (of een aantal dagen geleden) anders hebt gedaan dan de dag dat je minder last had van de schimmelinfectie. Zo zou je voor jezelf kunnen kijken wat nu voor jou de “triggers” zijn voor je terugkomende schimmelinfectie.

Een goede manier om dit te doen is door een dagboekje bij te houden met daarin je belangrijkste bezigheden en een overzicht van wat je eet en drinkt.

Het grote verschil tussen terugkerende en blijvende schimmelinfecties, is dat de eerste vaak snel komt, maar ook weer snel weg gaat. De blijvende vorm van schimmelinfectie zal langzaam komen opzetten, maar is ook lastiger om “kwijt te raken”!

De eerste stap om minder last te krijgen van terugkerende schimmelinfectie is door gezonder te leven. Factoren waardoor een schimmelinfectie veroorzaakt kan worden zijn o.a.:

  • Ongezond voedingspatroon met veel geraffineerde suiker
  • Overmatig veel stress waardoor je immuunsysteem reactie minder is
  • Bepaalde medicatie waardoor de balans in je darmflora verstoord wordt geraakt
  • Overige factoren (hormoonhuishouding, hygiëne etc.)

De beste manier om blijvend van je schimmelinfectie af te komen is door je weerstand te verhogen. Tevens je lichaam ondersteunen met sterker anti schimmel middelen. Deze werken voor verschillende soorten schimmelinfecties. Nu moet er natuurlijk wel onderscheid gemaakt worden.

Voor een compleet stappenplan raad ik je aan om een kijkje te nemen op de onderstaande pagina:

Pak de verschillende soorten schimmelinfectie aan met

De Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode!