Suikerziekte

De beste adviezen om je bloedsuikerspiegel te verlagen en suikerziekte (diabetes type 2) onder controle te houden!

Bloedsuikerspiegel verlagen en je insulinegevoeligheid verbeteren?  

*Tijdelijk Gratis* Download het boek de "18 Gouden Tips Tegen Diabetes" om op een natuurlijke wijze je bloedsuikerspiegel naar de veilige waarden te verlagen!

diabetes boek

De website is opgericht door Robert Jan Hendriks.

Oprichter OG, Voedingsdeskundige, Bestseller auteur

Hallo, mijn naam is Robert Jan Hendriks en welkom op de speciale suikerziekte / diabetes blog van OptimaleGezondheid.

Diabetes (men noemt het ook wel suikerziekte) en wordt in Nederland een steeds grotere uitdaging! Elk jaar stijgt het aantal mensen met diabetes gestaag en de groei heeft nog lang niet z’n piek bereikt. Er zijn verschillende soorten diabetes en door de verschillende soorten is het moeilijk voor mensen om te begrijpen wat diabetes nu is en hoe je het beste je bloedsuikerspiegel kunt verlagen en insulinegevoeligheid kunt verbeteren.

Het onderwerp diabetes komt veelvuldig negatief voor in het nieuws, het wordt dus hoog tijd dat er wat gedaan wordt om mensen te helpen met suikerziekte! De eerste stap is om het gratis eBook te downloaden waarin je direct al een goede start kunt maken om je bloedsuikerspiegel te verlagen!

In het ebook ontdek je tevens:

  • Wat is suikerziekte exact?
  • Oorzaken van diabetes toegelicht?
  • Symptomen van een te hoog bloedsuikerspiegel?
  • Behandelingen van diabetes type 2?
  • Natuurlijke behandelingen!

Op deze speciale blog zal er iedere week nieuwe updates komen te staan met diabetes als hoofdrol.

Succes en vergeet niet dat herstel van diabetes type 2 zeker mogelijk is!

De laatste blogs, tips en trends over suikerziekte (diabetes type 2) natuurlijk behandelen:

De 21 beste snacks bij diabetes

Diabetes en voeding|

Het kiezen van gezonde snacks kan, als je diabetes hebt, moeilijk zijn. Kies in ieder geval voor snacks die veel vezels, eiwitten en gezonde vetten bevatten. Deze voedingsstoffen helpen om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. In dit artikel bespreken we de basis van gezond snacken en 21 gezonde snacks!

Suiker te hoog? Tips om je bloedsuiker te verlagen!

Diabetes en voeding|

Diabetes is een ernstige complexe aandoening, die het hele lichaam kan beïnvloeden. Diabetes vereist dagelijkse zelfverzorging en als er complicaties ontstaan, kan diabetes aanzienlijke gevolgen hebben voor de kwaliteit van het leven en het kan ook de levensverwachting verminderen. Terwijl er momenteel geen remedie voor diabetes is, kun je hiermee, door te leren over de aandoening en over hoe je het effectief kunt beheren, best een aangenaam leven hebben.

De kans op complicaties bij diabetes

Diabetes Algemeen|

Diabetes is een chronische ziekte die je bloedsuikerspiegel dereguleert. Er zijn twee typen diabetes en beide typen kunnen na verloop van tijd last krijgen van complicaties. Er zijn overlappingen in die complicaties en er zijn duidelijke verschillende complicaties. Lees in dit artikel welke complicaties bij welk type diabetes hoort en welke stappen je kunt nemen om de kans op die complicaties zo klein mogelijk te maken. Daarbij wordt er ook extra aandacht geschonken aan de complicaties die diabetes kan veroorzaken bij een chirurgische ingreep en wat je aan je chirurg moet vertellen om die kan op complicaties tijdens en na de operatie te verkleinen.

De beste tips voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Diabetes en voeding|

Een effectief diabetes dieet is de essentiële schakel om voor stabiele bloedsuikerspiegels te zorgen. Veelal wordt er een koolhydraatarm dieet voorgeschreven, echter koolhydraten zijn belangrijk voor energie en je gezondheid! In dit artikel heb ik het over de 4 belangrijkste pijlers voor een stabiel bloedglucosegehalte!

Hoe ontstaat diabetes?

Diabetes Algemeen|

We kennen in onze omgeving allemaal wel iemand die last heeft van diabetes. En dat is ook helemaal geen wonder, want het is één van de meest voorkomende aandoeningen in de Westerse wereld! Wat de gevolgen zijn van diabetes, weten de meeste mensen wel. Maar hoe diabetes precies ontstaat, wat het verschil is tussen diabetes type 1 en Type 2, en hoe je diabetes kunt voorkomen is bij veel mensen minder bekend. In dit artikel zet ik alle voor je op een rijtje!

De rol van diabetes sokken bij een diabetesvoet

Diabetes factoren|

Diabetes is een ziekte die voor de dagelijkse behandeling en om het onder controle te houden veel medische apparatuur vereist. De meest gebruikte apparatuur is een bloedglucosemeter, glucose test strips, lancetten en injectiespuiten. Hoewel veel mensen diabetes sokken niet als een noodzaak beschouwen, zijn ze van cruciaal belang voor een betere gezondheid en voor de preventie van diverse complicaties. Als je je afvraagt of je moet investeren in diabetes sokken, zal dit artikel je helpen bij het nemen van je beslissing!

Load More Posts