• tomaten en je gezondheid

Tip van de dag #55: Tomaten en je gezondheid

2016-11-29T10:53:00+00:00april 16th, 2013|Tip van de dag|4 Reacties

Tip van de dag #55: Tomaten en je gezondheid

Wat zijn de voordelen van tomaten voor je gezondheid? Kan je ze elke dag eten? Zijn er ook nadelen aan verbonden? Voor het antwoord op deze vragen en meer, bekijk de hele video.

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/tip-van-de-dag-55.mp4" width="640" height="360" description="Tomaten en je gezondheid player="5" autoload="true" autoplay="false" loop="false" autorewind="true" /]

4 Reacties

 1. Atta 28 augustus 2013 om 18:16 - Antwoorden

  Dus? Kan je ze nou elke dag eten? En wat zijn de nadelen? Dat gaf de video niet aan.

  • Robert Jan Hendriks 29 augustus 2013 om 12:16 - Antwoorden

   Beste Atta,

   Je kunt inderdaad elke dag tomaten eten.
   Het grootste nadeel dat ik weet van tomaten is dat In onrijpe tomaten zit tomatine, een stof die in grote hoeveelheden giftig is voor de mens. Tomatine kan koorts, zwakheid, slaperigheid, lusteloosheid, depressie, buikpijn en diarree veroorzaken. Tomatine verdwijnt tijdens het rijpen van de tomaat, dus eet alleen rijpe tomaten.

   Hoop dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden?
   Groetjes,

 2. Linda 1 september 2013 om 09:41 - Antwoorden

  Beste Jack,
  Ik wil je even bedanken voor het goeie advies dat we van jou mogen ontvangen.
  Ik heb enorm last gehad van psoriasis op mijn hoofdhuid, maar dank zij jouw tips ivm de goede vetten te eten nl lijnzaadolie (dagelijks) bij mijn yohurt, ben ik zo goed als bevrijdt van mijn kwaal
  Bedankt
  Linda

 3. Panteao 16 februari 2014 om 11:38 - Antwoorden

  Daar tomaten gezond zijn voor het lichaam, zijn er natuurlijk ook steeds mindere kantjes. Zo zijn bijvoorbeeld mensen die de galblaas uitgenomen is, veel gevoeliger aan tomaten, en soms aan alle rode groenten, al dan niet in grote hoeveelheden. Elk lichaam is immers uniek, en elk lichaam zal dan ook net iets anders reageren. Toch is het een feit dat bewerkte tomaten, hoe raar het ook klinkt, voor ons lichaam, net iets gezonder zijn dan de verse vruchten.

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: