• Recept van de dag: Tuinbonen met bruine rijst

Tuinbonen met bruine rijst

2018-03-15T19:48:28+00:00maart 22nd, 2018|Recept van de dag|0 Reacties

Een lekker diner hoeft niet heel uitgebreid te zijn: less is more. Neem bijvoorbeeld tuinbonen. Deze heerlijke peulvruchten zijn een goede vleesvervanger omdat het meer eiwitten dan koolhydraten bevat. En nog belangrijker tuinbonen bevatten enorm veel foliumzuur, en ook andere B vitaminen. Daarnaast zijn tuinbonen goed voor de aanmaak van dopamine omdat er een stofje inzit, L-DOPA waaruit het lichaam weer dopamine kan maken. L-DOPA ondersteunt je zenuwstelsel. Bruine rijst is een hele goede bron van mineralen. Er zit natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, koper, magnesium en zink in rijst. Daarbij bevatten rijstkorrels ook veel voedingsvezels die je helpen om een stabiele bloedsuikerspiegel te handhaven.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je dit recept klaar?

Was de tuinbonen en zet een pannetje water op. Kook de rijst een minuut of tien en kook de laatste twee a drie minuten de tuinbonen even mee.

Waarom is dit recept gezond?

  • Tuinbonen zijn een ideale bron van foliumzuur en andere belangrijke B vitaminen.
  • Bruine rijst voorziet je van een heleboel belangrijke mineralen, belangrijk voor een goede bloeddruk en je zenuwstelsel.
  • De voedingsvezels hepen je bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel.

Eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: