• voeding om aan te komen

Verantwoord aankomen: Wat moet ik eten?

2017-04-07T10:53:14+01:00augustus 28th, 2012|Aankomen|4 Reacties

Laatste update: door

Wat moet ik eten om aan te komen?

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je het beste kunt aankomen. Het kan heel goed zijn dat je niet als doel hebt om af te vallen, maar juist om aan te komen. Dit kan komen doordat je een erg ‘’snelle’’ metabolisme hebt of simpelweg doordat je niet een goed eetpatroon hebt.

Echter, het is zeker niet altijd eenvoudig om aan te komen en dit kan toch een tijd duren.

Net zo als verantwoord afvallen moet verantwoord aankomen op een gezonde manier gebeuren. Persoonlijk heb ik last gehad van overgewicht en de laatste 2 jaar heb ik mijn ideale gewicht bereikt (70kg).

Ik zal je mijn eigen inzichten geven en een aantal handige tips specifiek voor aankomen. 

Aankomen regel #1: verhoging calorieën

Om af te vallen is het belangrijk om de inname calorieën te verlagen. Echter, bij het aankomen is het tegenovergestelde belangrijk. Je moet meer calorieën binnenkrijgen dan dat je verbrandt. Dit klinkt natuurlijk erg gemakkelijk, maar de praktijk is een ander verhaal.

Ik heb persoonlijk een caloriebehoefte van ongeveer 2800 calorieën. Dit houdt in wanneer ik zou willen aankomen elke dag tenminste 500 tot 1000 calorieën extra binnen moet krijgen voor een gewichtstoename van een halve tot hele kilo.

Om dit te bereiken moet ik veel en gerichter eten dan dat ik normaal zou doen. Maar het kan heel goed zijn dat je simpelweg niet de eetlust hebt om zoveel extra te eten. Gelukkig zijn er specifieke voedingsmiddelen waardoor je niet snel verzadigd raakt en je dus kunt aankomen.

aankomen voeding

Echter, als je de bovenstaande figuur bekijkt zie je dat de voedingsmiddelen niet al te gezond zijn. Want simpelweg ongezonder eten is niet dé manier om aan te komen. Het is beter om wel gezond te blijven eten en niet simpelweg heel veel ongezonde voedingsmiddelen!

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit om de calorie inname te verhogen door een aantal simpele maar bewuste aanpassingen. Het is nog steeds belangrijk om genoeg wat